Σημαντικά Νέα

Αρχαία Εδεσσα: Ανακαλύφθηκαν χριστιανικές κατακόμβες

Στην περιοχή της Ούρφας στην νοτιοανατολική Τουρκία, που είναι γνωστή με την αρχαία ονομασία της Έδεσσα, όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος της περιοχής, Halil Göçer, έχει διαπιστωθεί από πρώτες ερευνητικές αποστολές ότι υπάρχουν περί τις τριακόσιες ιστορικές σπηλιές κατακόμβες που ανάγονται στην πρωτοχριστιανική περίοδο.
 
Ο δήμαρχος ανέφερε ότι χρειάζεται μια μεγάλη ερευνητική αποστολή γιατί είναι σίγουρο πως οι σπηλιές αυτές κρύβουν πολλά πολύτιμα στοιχεία της ταραγμένης εκείνης περιόδου.
 
Να σημειώσουμε ότι η Έδεσσα της Μικράς Ασίας είχε γίνει γνωστή από τον βασιλιά της τον Άβγαρο που είχε βασιλέψει την εποχή του Ιησού Χριστού.
 
Σύμφωνα με την παράδοση, ο βασιλιάς Άβγαρος ο Ε΄ ή ο Ζ΄, που έζησε την εποχή του Αυγούστου ή του Τιβέριου, έστειλε μια επιστολή στον Ιησού, για να πάει στην Έδεσσα, ώστε να τον θεραπεύσει τον ίδιο από μια βαριά αρρώστια που τον ταλαιπωρούσε. Λέγεται μάλιστα, πως ο Ιησούς του απάντησε.
 
Πηγή για τις δύο αυτές επιστολές είναι ο σημαντικός Πατέρας της Εκκλησίας, Ευσέβιος Καισαρείας, ο οποίος γεννήθηκε γύρω στο 280 μ.Χ. και ήταν σύγχρονος του Αυτοκράτορα Κωνσταντίνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΑΘΡΕΦΤΗΣπελλας Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.