Σημαντικά Νέα

Δεν είναι τυχαίο ότι πλέον όλη η υπόλοιπη Ελλάδα έτσι το ονομάζει. Μπούκοβο.

Αριδαία. Αλμωπία. Καρατζόβα. 
 Κάποτε ένα από τα μεγαλύτερα παζάρια σε όλη την Μακεδονία, στα Βαλκάνια με ένα διάσημο μπαχαρικό. Δεν είναι τυχαίο ότι πλέον όλη η υπόλοιπη Ελλάδα έτσι το ονομάζει. Μπούκοβο.


Δυστυχώς η ελλιπής στήριξη στα τοπικά προϊόντα έφερε το τέλμα. Και αυτό έγινε μεθοδικά υιοθετώντας πολιτικές που θέλουν τον αγρότη-παραγωγό έξω από κάθε εξωστρεφή δραστηριότητα. Έγινε από πολιτικές που τον θέλουν εργάτη γης, να χρωστά, να έχει υποθηκεύσει τη γη του. Έγινε από πολιτικές που τον θέλουν να μην έχει ενημέρωση, γνώση, ώστε να μην μπορεί να αναπτυχθεί.


Η ενίσχυση, προώθηση των προϊόντων με την ταυτότητα του τόπου αποτελεί προτεραιότητα της αριστεράς στην αγροτική περιφερειακή πολιτική, διότι έτσι δίδεται προστιθέμενη αξία και τα οφέλη πηγαίνουν στους πολλούς.

Στόχευση είναι η ενεργοποίηση της νεανικής επιχειρηματικότητας μέσα από μικρές αγροτικές μονάδες, συλλογικών δράσεων και η σύνδεση της αγροτικής παραγωγής με την μεταποίηση, τον αγροτουρισμό και τον πολιτισμό.

Η τοπική γαστρονομία είναι στοιχείο προστιθέμενης αξίας διαφοροποιεί και δίνει ποιότητα ζωής και κέρδος στον Έλληνα αγρότη.

Με την ελπίδα που έρχεται. Το μέλλον ξεκίνησε.
Στηρίζουμε την Ελλάδα
Ελλάδα πρώτη φορά Αριστερά
Νάκης Πασχαλίδης
Φαρμακοποιός
Υποψήφιος Βουλευτής Ν.Πέλλας ΣΥΡΙΖΑ
www.nakispasxalidis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΑΘΡΕΦΤΗΣπελλας Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.