Σημαντικά Νέα

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΠΟΛΙΤΗ: "ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΟΜΙΜΗ ΑΚΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΝΟΜΙΜΗ ΑΚΡΑ ΔΕΞΙΑ"!!!

Η Χριστίνα Πολίτη στο τραπέζι με το Χρήστο Ζαμπούνη
Παρότι βρισκόμαστε στην αρχή της τουριστικής σεζόν, το ξενοδοχείο «Ammos», όπου δίνουμε
ραντεβού, καταγράφει πληρότητα 100%. Ανάμεσα σε τρία live της εκπομπής «Just the 2 of us», η Χριστίνα Πολίτη ταξίδεψε μέχρι τα Χανιά για να ανανεωθεί ψυχικώς και σωματικώς. Το «ντεκόρ» είναι ειδυλλιακό: μια χρυσή παραλία όπου τα παιδάκια ανενόχλητα χτίζουν παλάτια στην άμμο και μια καταγάλανη θάλασσα, που υποδέχεται φιλόξενα τους ενθουσιώδεις εαρινούς κολυμβητές. «Είναι υπέροχο να βλέπεις ένα διαμαντάκι, δίπλα σε ξενοδοχεία-ψοφίμια και άθλια rent a room, το οποίο διαχειρίζεται ένας άνθρωπος με γούστο και σεβασμό στον πελάτη», είναι το πρώτο της σχόλιο, όταν καθόμαστε στο τραπέζι. Η Κρητικοπούλα που έρχεται να πάρει την παραγγελία μάς προτείνει τοπικές σπεσιαλιτέ: ντολμαδάκια κατσαρόλας με γιαούρτι, ντάκο, ραβιόλες γεμιστές με ποικιλία κρητικών τυριών και μια πράσινη σαλάτα με μυζήθρα. Συνοδεύουμε το γεύμα μας με ροζέ κρασί Μανουσάκη.

Τη ρωτώ πώς βλέπει την κατάσταση της χώρας. «Χαοτική, με σπασμωδικές κινήσεις τονωτικών ενέσεων. Δεν ξέρω εάν φέρνουν εξέλιξη ή μας πάνε πίσω. Ζούμε ένα απότομο ναυάγιο, για το οποίο κανείς δεν παίρνει την ευθύνη. Στην πολιτική πλέον κανείς δεν αντιπροσωπεύει κανέναν και όλοι κρύβονται πίσω από λεζάντες και ξεπερασμένες πολιτικές πεποιθήσεις. Από την άλλη, βλέπω ένα μικρό ουράνιο τόξο και ανθρώπους που δεν έχουν να χάσουν τίποτα, που γίνονται πιο δημιουργικοί. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο χώρος μας, ο δημοσιογραφικός, με την άνθηση καλών ιστοσελίδων, αλλά και ο χώρος της εστίασης, όπου ανοίγουν ωραία μαγαζιά». 

Ζητώ τη γνώμη της για την κυβέρνηση Σαμαρά. «Ο Αντώνης Σαμαράς ως άνθρωπος μου είναι εξαιρετικά συμπαθής, η γυναίκα του είναι αγαπημένη φίλη από τα παιδικά χρόνια. Δεν μπορώ να τον κρίνω αντικειμενικά, διότι δεν έχει δική του κυβέρνηση. Βλέπω, όμως, έναν άνθρωπο που είναι ψύχραιμος και αποφασισμένος». 

Η άποψή της για την αξιωματική αντιπολίτευση είναι εντελώς αντίθετη. «Ο Τσίπρας είναι ένα συμπαθητικό παιδί, που δεν μου εμπνέει καμία εμπιστοσύνη. Ο τρόπος που μιμείται τον Ανδρέα Παπανδρέου στον λόγο του και μόνο είναι τόσο αστείος όσο και η καμπάνια του Αρη Σπηλιωτόπουλου για τον Δήμο της Αθήνας. Στημένες, απαρχαιωμένες μέθοδοι από νέους ανθρώπους. Φαινόμενο άκρως απογοητευτικό. Μεταξύ άλλων, ο Τσίπρας είναι πολύ τυχερός, διότι βρέθηκε στο κατάλληλο κόμμα, την κατάλληλη στιγμή. Από την άλλη, είναι από εκείνους τους αριστερούς που μένουν στην Εκάλη και στέλνουν τα παιδιά τους σε ελιτίστικα ιδιωτικά σχολεία, όπως έκαναν όλοι οι σοσιαλιστές γονείς πριν από αυτόν, που γέμισαν τα κολέγια μετά το 1981 και σάρωσαν τον “Καίσαρη”. Αριστεροί και σοσιαλιστές περιτυλιγμένοι με χρυσό σελοφάν. Δεν πιστεύω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει κυβέρνηση, διότι έως τότε θα εμφανίζονται άνθρωποι σαν τον Σταύρο Θεοδωράκη, οι οποίοι διασπούν τη δυναμική διαμαρτυρίας. Το μεγάλο πρόβλημα της διαμαρτυρίας είναι ότι δεν έχει τίποτα να προτείνει ουσιαστικά». 
Απέναντι στο «Ποτάμι» η συνομιλήτριά μου είναι θετική. «Ηταν μια πολύ καλή κίνηση και ένα βήμα προς την κατάργηση του πολιτικού τύπου “κομματόσκυλο”. Μου έκανε εντύπωση το βρίσιμο που έφαγε από τους θεωρητικά ομοϊδεάτες του, οι οποίοι αποδείχθηκαν στενόμυαλοι. Είναι, άλλωστε, φυσικό να τον ζηλεύουν, διότι είχε μια καταπληκτική εκπομπή, τους “Πρωταγωνιστές”, την οποία όλοι επαινούσαν, κι ένα εξίσου επιτυχημένο εστιατόριο, το “Αλάτσι”, στο οποίο όλοι ήθελαν να πάνε. Ο Σταύρος Θεοδωράκης ό,τι έκανε μέχρι τώρα το έκανε μόνος του, με δικές του ιδέες, που τις έκανε πράξη». 

Παρότι αλλεργική στα άκρα, στη βία και στον φανατισμό, η Χριστίνα Πολίτη διαφωνεί με τις διώξεις κατά της Χρυσής Αυγής. «Οταν υπάρχει νόμιμη άκρα Αριστερά, πρέπει να υπάρχει και νόμιμη άκρα Δεξιά – το τι συμβολίζει αυτή η άκρα Δεξιά είναι ένα μεγάλο θέμα και τρανταχτό αποτέλεσμα των dark ages που διέλυσαν την παιδεία. Γενικά, ό,τι προσπαθείς να απαγορεύσεις τού δίνεις μια υπεραξία και το ηρωοποιείς». 

Για τον ρόλο της Γερμανίας είναι κατηγορηματική: «Δεν μας φταίνε η Μέρκελ και οι Γερμανοί για τα χάλια μας. Εμείς φταίμε για όλα και για την εμπιστοσύνη που δείξαμε στους πολιτικούς μας και τα στραβά μάτια που κάναμε, όταν τους βλέπαμε να τρώνε με χρυσά κουτάλια από το πουθενά».

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΑΘΡΕΦΤΗΣπελλας Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.