Σημαντικά Νέα

Στο αρχείο το ευρωπαϊκό κονδύλι της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου

Από την έρευνα δεν προέκυψε εκταμίευση των χρημάτων, ούτε η τέλεση κάποιας αξιόποινης πράξης

του Μάρκου Γεωργίου
Στο αρχείο κατέληξε η δικογραφία για την «παράνομη εκταμίευση» 1,5 εκατ. ευρώ μέσω της ένταξης του αντιπροσωπείου της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου, στις Καρυές Αγίου
Όρους, σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα.
Από την έρευνα δεν προέκυψε εκταμίευση των χρημάτων, ούτε η τέλεση κάποιας αξιόποινης πράξης, και ο εισαγγελέας Διαφθοράς Αργύρης Δημόπουλος ζήτησε την αρχειοθέτηση της υπόθεσης.
Την προκαταρκτική εξέταση διενήργησε το ΣΔΟΕ, ύστερα από ανώνυμη καταγγελία για παράνομη ένταξη του αντιπροσωπείου (κονάκι)της μονής στο "Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Μακεδονία - Θράκη", που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και για  παράνομη  είσπραξη χρηματικού  ποσού 1,5 εκατ. ευρώ, από το παραπάνω πρόγραμμα.  
Όπως προέκυψε: Καμία δαπάνη προς πληρωμή δεν παρουσιάστηκε και δεν εκταμιεύτηκε κανένα ποσό. Λόγω της διαμάχης μεταξύ των ζηλωτών μοναχών, της παλιάς αδελφότητας, και της αναγνωρισμένης διοίκησης της Ι.Μ Εσφιγμένου, δεν πραγματοποιήθηκαν μέχρι σήμερα εργασίες στο κονάκι. Δεν κατέστη δυνατό να γίνει επιτόπια αυτοψία, από τους μελετητές, στο εσωτερικό του κτηρίου που τελεί υπό κατάληψη και φαίνεται πρακτικά αδύνατο να ολοκληρωθεί το έργο, μέχρι τη λήξη της περιόδου υλοποίηση (31/12/2015).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΑΘΡΕΦΤΗΣπελλας Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.