Σημαντικά Νέα

Αντ. Σαμαράς: Εκλογές θα γίνουν το 2016

bouli-samarΕκλογές θα γίνουν το 2016, ξεκαθάρισε στην αρχή της ομιλίας του στη Βουλή ο  πρωθυπουργός και απευθυνόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης του είπε ότι έχει χάσει την αίσθηση του μέτρου και της σοβαρότητας.
«Πήγατε να μας ρίξετε και  τώρα μας ζητάτε να παραιτηθούμε» είπε ο κ. Σαμαράς και του καταλόγισε ότι παίζει θέατρο και πως δεν πιστεύει στην πρόταση μομφής....   

Κάνατε την πρότασή σας εκ του ασφαλούς, συνέχισε ο κ.Σαμαράς λέγοντας πως η πρόταση μομφής που κατέθεσε δεν είναι ούτε  μισή σελίδα.
«Ζητάτε να αποδυναμωθεί η Ελλάδα μπροστά στους δανειστές της» είπε ο πρωθυπουργός και συνέχισε την ομιλία του λέγοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει εναλλακτικές λύσεις.
«Σας τελείωσε η επανάσταση, δεν βρίσκετε ανταπόκριση από τον κόσμο» τόνισε ο πρωθυπουργός και επανέλαβε, απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα, ότι παίζει θέατρο κοινοβουλευτικής παρέμβασης και πως επιδιώκει να κατευνάσει το ίδιο του το κόμμα.
«Πιστεύετε ότι το πεζοδρόμιο του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να εκφοβίσει το Κοινοβούλιο;» αναρωτήθηκε ο κ. Σαμαράς σχολιάζοντας  ότι ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει αντιθέσεις και αντιφάσεις.
«Η χώρα σας αφήνει πίσω κ. Τσίπρα» είπε ο πρωθυπουργός.
«Οδηγούμε τη χώρα σε ανάκαμψη, δήλωσε ο πρωθυπουργός και  απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, είπε  θέλετε να ακυρώσετε αυτή την πορεία.
«Είστε πιο παλιοί και από τους δεινόσαυρους» είπε ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στην κριτική που του έκαναν για τη δέσμευσή του για ελεύθερο Wi Fi.
«Είπατε ότι με αυτή την πρόταση μομφής με αναγκάσατε να έλθω στο κοινοβούλιο το είπατε εσείς που όταν υποβάλατε αίτηση μομφής δεν ήρθατε στο Κοινοβούλιο» συνέχισε και ρώτησε, γιατί πάτε γυρεύοντας να έρχεστε εδώ και να τα ακούτε δεν καταλαβαίνω.

«Γυρίζω όλη τον κόσμο και όλη την ημέρα για να αλλάξω τις διαστρεβλώσεις που υπάρχουν. Και αν θέλετε να συζητάμε να έχετε μια άποψη όχι μια ευρώ μια δραχμή και μετά κάτι άλλο» είπε και κάλεσε τον κ. Τσίπρα να πάρει μερίδιο ευθύνης
«Μη δηλητηριάζετε  με φτηνό λαϊκισμό  το Κοινοβούλιο» είπε και αναρωτήθηκε: «Πως θα γίνετε κυβέρνηση όταν δεν μπορείτε να γίνετε αντιπολίτευση».
«Και αν δεν σας βγήκαν τα πεζοδρόμια δεν θα τα φέρετε στο Κοινοβούλιο, εδώ δεν είναι φοιτητικό αμφιθέατρο. Και τα μερκελιστές  ή τα εγκάθετους στους τοκογλύφους να τα κόψετε, μόνο εσείς η Χρυσή Αυγή και κάποιοι άλλοι που βρίσκονται σε μόνιμο παραλήρημα τα λένε» συνέχισε ο πρωθυπουργός.
Η εθνική ανεξαρτησία της Ελλάδας, είπε ο πρωθυπουργός, δεν υπονομεύθηκε με την έναρξη της κρίσης γινόταν χρόνια πριν. Κάθε φόρα που υπήρχε προσπάθεια αλλαγής υπήρχε ένα τσουνάμι αντίδρασης, εμείς αυτό δεν το υπολογίζουμε.
Να ο οδικός χάρτης κ. Τσίπρα και ανέφερε ο πρωθυπουργός και παρέθεσε τα εξής:
  • Πρωτογενές πλεόνασμα, τα καταφέραμε βγάζουμε και κάτι παραπάνω χωρίς να ζητάμε
  • Ανάκαμψη από το νέο έτος
  • Εμπιστοσύνη το εμπορικό μας ισοζύγιο, δεν είναι ελλειμματικό για πρώτη φορά
  • Να βγούμε στις αγορές να δανειζόμαστε φυσιολογικά, την επόμενη χρονιά θα βγούμε
  • Μείωση φορολογικής επιβάρυνσης, του χρόνου θα είναι καλύτερα για τους πολίτες
  • Βελτιώσεις στο φόρο ακινήτων
  • Τα πρωτογενή πλεονάσματα θα γίνουν κανονικά πλεονάσματα σε δύο χρόνια, είπε ο κ. Σαμαράς και διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξουν άλλα οριζόντια μέτρα.
Επανέλαβε ότι οι εκλογές θα γίνουν με τη λήξη της τετραετίας και πως οι θυσίες πιάνουν τόπο.
«Ζητούμε οι εταίροι να τηρήσουν και αυτοί τις δεσμεύσεις τους» και σημείωσε πως  η μεγάλη δοκιμασία φτάνει στο τέλος της
«Για να γλιτώσει από τη μομφή του Λαφαζάνη, ο κ. Τσίπρας έκανε μομφή στον Σαμαρά» ολοκλήρωσε την ομιλία του ο πρωθυπουργός.toxrima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΑΘΡΕΦΤΗΣπελλας Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.