Σημαντικά Νέα

Οι υδάτινοι πόροι στην Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού 2013


Στην ευθύνη και δέσμευση της παγκόσμιας τουριστικής κοινότητας για τη διαφύλαξη και την ορθή διαχείριση των υδάτινων πόρων, επικεντρώνεται το μήνυμα του Γενικού Γραμματέα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (ΠΟΤ) κ. Ταλέμπ Ριφάι, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού 2013 που γιορτάζεται στις 27 Σεπτεμβρίου, με θέμα «Τουρισμός και Νερό: Προστατεύοντας το κοινό μας μέλλον». Ο κ. Ριφάι απευθύνει κάλεσμα σε «όσους εμπλέκονται στον τομέα του τουρισμού να συμμετέχουν στην καμπάνια για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού και να .,....  
συνεχίσουν να επινοούν πρωτοποριακές λύσεις για τη διασφάλιση του τουρισμού που συμβάλλει παγκοσμίως στη βιώσιμη πρόσβαση στους υδάτινους πόρους».
Αποτιμώντας τα «άκρως θετικά αποτελέσματα» του ελληνικού τομέα το 2013, με αφορμή τον εορτασμό, η υπουργός Τουρισμού κυρία Ολγα Κεφαλογιάννη επισημαίνει την ανάγκη «να εξελιχθεί» το «μοντέλο του μαζικού - παραθεριστικού τουρισμού» στη χώρα, με την ανάπτυξη θεματικών ενοτήτων.
Με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη της τουριστικής αγοράς των ΗΠΑ, η υπουργός αναχώρησε την Πέμπτη για τη Νέα Υόρκη, όπου θα συμμετάσχει στο  Concordia Summit και στην εκδήλωση του  Hellenic Initiative, υπό την προεδρία του τ. προέδρου των ΗΠΑΜπιλ Κλίντον, ενώ θα έχει συνάντηση εργασίας με τον πρόεδρο του Οργανισμού και το Διοικητικό Συμβούλιο του United States Tour Operators Association (USTOA), καθώς και με ασφαλιστικές εταιρείες και επιλεγμένους ιατρούς της Νέας Υόρκης, με σκοπό την ενημέρωσή τους για το πλαίσιο του ιατρικού τουρισμού που διαμορφώνεται στην Ελλάδα. 

Στο πνεύμα της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού, ο Σύνδεσμος των Εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (ΗΑΤΤΑ), απευθύνεται σε νέους σχολικής ηλικίας εξαγγέλλοντας πανελλήνιο διαγωνισμό με τίτλο «Δεκάλογος Τουριστικής Συνείδησης». «Στόχος μας είναι η ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και διαμόρφωση τουριστικής συνείδησης της νέας γενιάς, προκειμένου να συμβάλλει, μακροπρόθεσμα, στην ποιοτική και αειφόρο ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού», δήλωσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Γιώργος Τελώνης. Παράλληλα η Ενωση Ξενοδόχων Μαγνησίας διοργανώνει εκδήλωση με θέμα «Τουρισμός & Νερό: Προστατεύοντας το Κοινό μας Μέλλον», στις 29 Σεπτεμβρίου 2013 στον Βόλο.

Την ανάγκη ποιοτικής αναβάθμισης μετά την «ανάσα» που δίνουν οι «καλές επιδόσεις» της φετινής χρονιάς οικονομία, τονίζει και η υπεύθυνη  του τομέα Τουρισμού του ΠΑΣΟΚ κυρία Αντζελα Γκερέκου, ενώ το ζήτημα της φορολογίας υπογραμμίζει ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Επιχειρηματιών Ενοικιαζομένων Δωματίων - Διαμερισμάτων Ελλάδος (ΣΕΕΔΔΕ) κ. Κωνσταντίνος Μπρεντάνος. Ο ίδιος σημειώνει ότι το 2013 ήταν «κυρίως μια χρονιά «ελπίδας» για τον ελληνικό τουρισμό, επισημαίνοντας «το υπέρμετρα αυξημένο κόστος λειτουργίας των ξενοδοχειακών καταλυμάτων».agrotikabook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΑΘΡΕΦΤΗΣπελλας Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.