Σημαντικά Νέα

H βρετανική Φοιτητική Εβδομάδα Εθελοντισμού



 H βρετανική Φοιτητική Εβδομάδα Εθελοντισμού Η Φοιτητική Εβδομάδα Εθελοντισμού (Student Volunteering Week -SVW) είναι μια διεθνής γιορτή για τους εθελοντές φοιτητές και διοργανώνεται κάθε χρόνο στην Αγγλία. Φέτος είναι η 12η χρονιά, που πραγματοποιείται και θα φέρει σε επαφή οργανισμούς από όλους τους τομείς για την προώθηση και προβολή των εθελοντικών προσπαθειών των φοιτητών.
Η εορταστική αυτή εβδομάδα ξεκίνησε τη Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου σε όλη τη Βρετανία, δίνοντας κίνητρο στους φοιτητές να προσφέρουν εθελοντικά στην κοινωνία και θα διαρκέσει μέχρι τις 16 του μήνα. Η κεντρική ιδέα ανήκει στον τραπεζικό κολοσσό Barclays, ο οποίος και πρόκειται να διαθέσει στους τρεις νικητές το ποσό των 1.000 στερλινών, ώστε να υλοποιήσουν τη εθελοντική δέσμευσή τους στο πλαίσιο της Φοιτητικής Εβδομάδας Εθελοντισμού. Κατα την εβδομάδα θα συνδυαστούν οι τοπικές πανεπιστημιουπόλεις και θα πραγματοποιηθούν καμπάνιες και αρκετές εκδηλώσεις.
H βρετανική Φοιτητική Εβδομάδα Εθελοντισμού
Τη φετινή χρονιά η Ελληνική κοινότητα των φοιτητών στην Αγγλία επιχειρεί να κάνει τη διαφορά στα πλάισια της SVW μέσω της επικείμενης δράσης της. Συγκεκριμένα η ελληνική κοινότητα του Imperial College London προσπαθεί να διοργανώσει μουσική βραδιά, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν στα Παιδιά Χωριά SOSΕλλάδος. Η μέθοδος που θέλουν να το επιτύχουν, είναι μέσω της φωτογραφίας που ανέβασαν στο facebook και πρέπει να συγκεντρώσουν τα περισσότερα likes ανάμεσα στις αντίστοιχες υποσχέσεις άλλων κοινοτήτων ή εθελοντικών οργανισμών.
Οι ίδιοι οι φοιτητές ελπίζουν η πρωτοβουλία αυτή να αποτελέσει την αρχή ενός νέου κύματος βοήθειας προς την Ελλάδα και τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Επιθυμία της ελληνικής φοιτητικής κοινότητας είναι να αφυπνίσουν όλους τους νέους ανθρώπους εκτός των φοιτητικών κοινοτήτων
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΑΘΡΕΦΤΗΣπελλας Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.