Σημαντικά Νέα

Το μέλλον στα αυτοκίνητα


    Το μέλλον στα αυτοκίνητα  Μπορεί να μην κυκλοφορούν ακόμα ιπτάμενα αυτοκίνητα, όμως η τεχνολογία έχει φροντίσει να κάνει σημαντικά βήματα. Στην αυτοκινητοβιομηχανία, υπάρχουν νέες εφαρμογές αλλά και εκδόσεις αυτοκινήτων, που κανείς δεν θα μπορούσε να φανταστεί πριν μια δεκαετία. Σας παρουσιάζουμε ένα μικρό δείγμα από το μέλλον στα αυτοκίνητα.
Ειδοποιήσεις στο κάθισμα
Όταν ο οδηγός αλλάζει λωρίδα, έρχεται ειδοποίηση στο κάθισμα του με μια μικρή δόνηση στα δεξιά ή τα αριστερά του. Επίσης θα υπάρχουν κάμερες και αισθητήρες, που θα εντοπίζουν τις θέσεις των γύρω σας στο παρκάρισμα, ώστε να αποφευχθούν πιθανές συγκρούσεις.
Το μέλλον στα αυτοκίνητα«Ανανεώσιμα» φρένα
Αν και λίγο αδόκιμος όρος, οι μηχανικοί της Tesla Motors ανακάλυψαν κάτι σπουδαίο. Ήδη υπάρχουν επαναφορτιζόμενες μπαταρίες. Όμως τα νέα αυτά φρένα, αποθηκεύουν την κινητική ενέργεια που θα χανόταν κατά τη διάρκεια του φρεναρίσματος και τη μετατρέπουν σε ηλεκτρική. Με τον τρόπο αυτό θα μπορείτε να φορτίζετε τις μπαταρίες σε ένα υβριδικό ή ηλεκτρικό αμάξι.
Το smartphone σας γίνεται κλειδί
Με τα smartphone μπορείτε να επικοινωνήσετε με την άλλη άκρη του κόσμου. Με μια νέα εφαρμογή, με το όνομα «OnStar RemoteLink» θα μπορείτε να ξεκλειδώσετε και το αμάξι σας! Η έκδοση για την εφαρμογή υπάρχει για Android, Iphone και Blackberry και εκτός από το κλείδωμα, θα μπορείτε να δείτε και τα στοιχεία του αμαξιού σας.
Το μέλλον στα αυτοκίνηταΣυστήματα αποφυγής ατυχήματος
Τα λιγότερα τροχαία, θα είναι μια πραγματικά σημαντική επιτυχία για τα αμάξια νέας τεχνολογίας. Το σύστημα EyeSight από τη Subaru χρησιμοποιεί κάμερες προσαρμοσμένες στους καθρέφτες και υπολογίζει εάν θα είναι πιθανό να συγκρουστείτε με αμάξι, άλλο αντικείμενο ή πεζό. Το σύστημα αυτό εκτός από το να προειδοποιεί για πιθανή σύγκρουση, επιβραδύνει το αμάξι και μπορεί να το φέρει ακόμα και σε πλήρη στάση.
Νυχτερινή όραση
Πρόκειται για εφαρμογή της εταιρείας Mercedes-Benz. Το σύστημα αυτό χρησιμοποιεί υπέρυθρες κάμερες για την ανίχνευση οποιουδήποτε αντικειμένου είναι μπροστά από το αυτοκίνητο και μπορεί να το εμφανίσει στην οθόνη του ταμπλό. Το σύστημα αυτό υπερβαίνει όσα μπορούν να φωτίσουν οι προβολείς, καθώς εντοπίζει τους πεζούς που μπορεί να περπατούν κατά μήκος της πλευράς του δρόμου.
Το μέλλον στα αυτοκίνηταΔιαφανή ταμπλό
Η τεχνολογία OLED είναι προς το παρόν ακριβή. Ωστόσο αυτό δεν απέτρεψε την Kia να πειραματιστεί. Το πρόγραμμά της αποτελεί μια μοναδική προσέγγιση για τα ταμπλό που γνωρίζαμε έως τώρα. Το διαφανές OLED ταμπλό του αυτοκινήτου θα δίνει στον οδηγό μεγαλύτερη ορατότητα. Υπολογίζεται μάλιστα η συγκεκριμένη τεχνολογία να εφαρμοστεί σε σειρά αυτοκινήτων που θα κυκλοφορήσουν το 2015.
Αερόσακοι πριν το τρακάρισμα
Ένας νέος τρόπος χρήσης των αερόσακων ήρθε στο φως από τη Mercedes. Με το νέο αυτό σύστημα, οι αερόσακοι θα βρίσκονται κάτω από το αυτοκίνητο και θα ανοίγουν πριν την σύγκρουση για να αποφευχθούν τα ατυχήματα. Οι αερόσακοι αυτοί είναι μέρος του γενικότερου συστήματος ασφάλειας με αισθητήρες που εντοπίζουν πιθανή σύγκρουση. Η σημαντικότητα του συγκεκριμένου συστήματος έγκειται στο ότι αποτρέπει τη μετωπική σύγκρουση, ενώ σηκώνοντας το αμάξι κατά 8 εκατοστά από το έδαφος επιβραδύνει πιθανή επαφή.
                                                                                            Άκης Αδαμόπουλος   flowmagazine.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΑΘΡΕΦΤΗΣπελλας Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.