Σημαντικά Νέα

Οι πιο συνηθισμένες ατάκες γνωριμίας

 

Οι πιο συνηθισμένες ατάκες γνωριμίας
Εκτύπωση σελίδας
Οι γιορτές είναι πολύ καλή ευκαιρία για νέες γνωριμίες. Ολο και περισσότεροι πηγαίνουν για ένα ποτό (ή και περισσότερα) σε μπαρ και κλαμπ, όπου συνήθως τριγυρίζουν και εκπρόσωποι του… αντίθετου φύλου. Αντί να χρησιμοποιήσετε τετριμμένες φράσεις που θυμίζουν σκουριασμένο… «καμάκι» της δεκαετίας του ’80 ή δίνουν την εντύπωση ότι είστε απελπισμένος λιγούρης , καλύτερα να ρίξετε μια ματιά στις δέκα δημοφιλέστερες ατάκες (σύμφωνα με έρευνα του τμήματος κοινωνιολογίας του πανεπιστημίου Ακρον του Οχάιο) για να ξεκινήσετε συζήτηση με μια άγνωστή σας κοπέλα, που προφανώς σας ενδιαφέρει. Αν θέλετε να βαδίσετε σε σίγουρα μονοπάτια, τότε μπορούν να αποτελέσουν ένα μπούσουλα, αν πάλι θέλετε να πρωτοτυπήσετε καλύτερα να τις αποφύγετε...
10. «Συγγνώμη, αυτή η θέση είναι πιασμένη»;
Αν συνοδεύεται από ειλικρινές χαμόγελο, ακόμα καλύτερα. Ευγενικό και στυλάτο. Αν μια γυναίκα κάθεται μόνη της δεν σημαίνει κατ’ ανάγκη ότι είναι μόνη. Μπορεί να περιμένει τον φίλο της ή κάποια φίλη της. Ρωτώντας καλύπτετε τα νώτα σας, δείχνετε ευγενής και παράλληλα κάνετε σαφές ότι ενδιαφέρεστε να καθίσετε δίπλα της για τα… περαιτέρω.
9. «Θα ήθελες να χορέψουμε»;
Μια φράση που άλλοτε ήταν τυπική, αλλά όχι πια. Σε χώρους με πολύ δυνατή μουσική συνήθως κανείς δεν ρωτάει, κάποιοι ενοχλητικοί «χώνονται» μπροστά σε μια κοπέλα που λικνίζεται και προσπαθούν, σε μια έξαρση αυτοπεποίθησης, να την οδηγήσουν στην πίστα. Η απλή ερώτηση δεν έβλαψε ποτέ κανέναν, αφήστε που σας τοποθετεί σε άλλη κατηγορία από πλευράς ευγένειας.
Οι πιο συνηθισμένες ατάκες γνωριμίας8. «Θα μπορούσα να σε κεράσω ένα ποτό»;
Εχει σημασία να ρωτήσουμε πριν, ακόμα κι αν η κοπέλα αρνηθεί. Το να της στείλουμε ένα ποτό με τον σερβιτόρο ή, έστω, ένα σφηνάκι αποτελούσε κάποτε το… αγλάισμα της προσέγγισης. Η ερώτηση δείχνει ότι ανησυχούμε μήπως τη φέρουμε σε δύσκολη θέση χωρίς να το θέλουμε. Τις περισσότερες φορές θα αρνηθεί, ακόμα κι αν το θέλει, για να μην μας επιβαρύνει. Ο τρόπος που θα αρνηθεί, όμως, δείχνει τις προθέσεις της. Προσοχή: Αν δεχτεί, δεν ρωτάμε ποτέ «τι ποτό πίνεις»; Το έχουμε προσέξει από πριν και παραγγέλνουμε αμέσως στον μπάρμαν. Της δείχνουμε ότι την παρατηρούμε για ώρα, δεν κάνουμε απλώς επίδειξη χρημάτων.
7. «Μπορώ να έχω τη γνώμη σου για κάτι»;
Τις 99 φορές στις 100 θα απαντήσει καταφατικά. Την κάνετε να νιώθει ξεχωριστή, επειδή ζητάτε τη γνώμη της. Το θέμα είναι… τι θα ρωτήσετε. Όχι κάτι άσχετο, οπωσδήποτε κάτι σχετικό με το χώρο. Αν έχει γνώμη π.χ. για τα κοκτέιλ που σερβίρονται ή το στυλ της μουσικής που έχει επιλεγεί. Θα τη βάλετε στη διαδικασία να σκεφτεί, ενδεχομένως κάτι που δεν έχει προσέξει. Η κατάλληλη ευκαιρία για να διαπιστώσετε αν πάει συχνά σ’ αυτό το χώρο και να διευρύνετε την κουβέντα.
6. «Μπορείς να με βοηθήσεις σε κάτι»;
Εδώ το ποσοστό καταφατικής απάντησης είναι 100%! Χαμογελάστε, πείτε ότι σταμάτησε το μυαλό σας (προς Θεού, μην πείτε «σε κοίταζα και ζαλίστηκα», αφήστε το να εννοηθεί) και περιγράψτε ένα κοινό κοκτέιλ προσποιούμενος ότι ξεχάσατε το όνομά του. Η ζητήστε της να θυμηθεί τον τίτλο του τραγουδιού που ακούγεται τώρα. Εξαιρετική αρχή συζήτησης για μουσική, που μπορεί να πάει παντού αργότερα…
Οι πιο συνηθισμένες ατάκες γνωριμίας 5.  «Δεν βρίσκεις ότι αυτό το μέρος είναι…»
Βάλτε όποιο επίθετο ταιριάζει στη δική σας, αλλά κυρίως στη δική της, ψυχολογία. Αν είναι χαρούμενη, εγκωμιάστε τον χώρο. Αν δείχνει ότι βαριέται, δείξτε της ότι συμπάσχετε μαζί της. Χρειάζεται κάποιον να συμφωνήσει μαζί της. Αν δείχνει ότι δεν περνάει καλά, ζητήστε της να σας περιγράψει έναν άλλο χώρο, όπου πέρασε καλά τελευταία. Δώστε της ευχάριστες αναμνήσεις. Αν είστε πιο τολμηρός, προσφερθείτε να την πάτε εκεί (αν είναι στην ίδια πόλη, φυσικά).
4. «Φαίνεται ότι ενδιαφέρεσαι για μια καλή συζήτηση».
Μην το πείτε, φυσικά, στη θεά του κλαμπ που χορεύει όλη την ώρα. Προτιμήστε τις γυναίκες που είναι (και προφανώς αισθάνονται) μόνες. Ούτε κομπλιμέντα, ούτε κεράσματα. Υπονοείτε ότι είστε καλός συζητητής. Θέλει και τον κατάλληλο τόνο, βέβαια, αλλά και το κατάλληλο χαμόγελο, έτσι ώστε να χαμογελάσει κι εκείνη. Πιθανότατα θα συμφωνήσει μαζί σας. Το θέμα το επιλέγει εκείνη πάντα…
3. «Θα ήθελες να σε συνοδεύσω»…
Ιδανικό αν στέκεστε όρθιος και κοντά στην πόρτα, ή κοντά στο τραπέζι της σε ένα πολύβουο και γεμάτο κλαμπ. Οποιαδήποτε κίνηση μπορεί να της προκαλέσει ενόχληση. Προσφερθείτε να την συνοδέψετε στο μπαρ για να παραγγείλει ένα ποτό ή στο αυτοκίνητό της ή στο σταθμό του μετρό ή την πιάτσα των ταξί. Μην της προτείνετε να την πάτε εσείς σπίτι της, δείχνει… πονηρές διαθέσεις. Με την κίνηση δείχνετε ότι ανησυχείτε γι’ αυτήν και της προφέρετε μια αίσθηση ασφάλειας, που είναι πάντα καλοδεχούμενη αν είναι ευγενική και δεν αφήνει υπονοούμενα. Αυτά, καλώς εχόντων των πραγμάτων, θα έλθουν αργότερα.
Οι πιο συνηθισμένες ατάκες γνωριμίας2. «Πραγματικά μου αρέσει πολύ αυτό που φοράς»!
Όταν το λέτε μην κοιτάξετε ούτε το ντεκολτέ της ούτε αυτά που αποκαλύπτονται από τη μίνι φούστα της. Ακόμα κι αν είναι προκλητικά μην κάνετε κανένα τέτοιο σχόλιο. Αντιθέτως σχολιάστε το χρώμα, τη μάρκα, το πώς αναδεικνύει τη γοητεία της. Κολακέψτε όχι το κορμί της, αλλά το γούστο της. Φέρνει πολύ καλύτερα αποτελέσματα από τις γνωστές ατάκες περί θεϊκού κορμιού και ματιών…
1. «Σκέφτηκα ότι θα’ πρεπε να ξέρεις πως έχεις πολύ ωραίο/α…»
Είναι όντως η πιο καλή ατάκα, όμως χρειάζεται προσοχή στη… συνέχεια της διατύπωσης. Αν πείτε κάτι πολύ τολμηρό θα δημιουργήσετε πολύ άσχημη εντύπωση. Αν πάλι πείτε κάτι κοινότυπο (για τα μάτια της π.χ.) θα ακουστεί βαρετό. Προτιμήστε να εστιάσετε σε άλλα πράγματα π.χ. το χαμόγελο, το βλέμμα, το στυλ που κρατάει το ποτήρι όταν πίνει ή ακόμα και το στυλ που κάθεται. Ποιος είπε ότι τα κομπλιμέντα δεν φέρνουν αποτέλεσμα; Αρκεί να λέγονται με το σωστό τρόπο.

                                                                                                          flowmagazine.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΑΘΡΕΦΤΗΣπελλας Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.