Σημαντικά Νέα

Αποκαθίσταται η τάξη στα μπλόκα των αγροτών, απομονώθηκαν έγκαιρα οι πρόθυμοι

Επανέρχεται σταδιακά η τάξη στα μπλόκα μετά την αιφνίδια επίθεση «διάρρηξης του μετώπου» που εκδηλώθηκε με την έλευση το πρωί της Δευτέρας στο Μαξίμου του Δημήτρη Δημογιάννη ως εκπροσώπου του Πανελλαδικού (Γκόντιας –Παναγής) και της προσπάθειας να «καπελωθεί» με τον τρόπο αυτό η όποια πρωτοβουλία διαβούλευσης με το Μαξίμου.

Η άμεση και σθεναρή αντίδραση, όχι μόνο των γνωστών για τις διαφορές τους με το «Πανελλαδικό» κινήσεων, αλλά και δεκάδων μπλόκων που έχουν αναπτυχθεί υπό την καθοδήγηση του «Πανελλαδικού» (στη Δυτική Μακεδονία 8 από τα 9 μπλόκα διαφώνησαν με την… κίνηση Δημογιάννη), ξαναβάζει τα πράγματα στη θέση τους.
Τώρα το λόγο έχουν όσοι κάτι εκπροσωπούν και παρά τις οργανωτικές δυσκολίες που εξ αρχής υπήρχαν, είναι γνωστό, στο αγροτικό κίνημα, τα γεγονότα των τελευταίων ωρών βοηθούν να ξεχωρίσει η ήρα από το στάχυ.
Οι αγρότες εκτιμούν ότι η κυβέρνηση θα αντιληφθεί έγκαιρα με ποιους οφείλει να συνομιλήσει και θα αποφύγει τελικά λάθος επιλογές επ’ αυτού που θα ενισχύσουν περαιτέρω και θα δώσουν μόνιμα χαρακτηριστικά στις αντιδράσεις εις βάρος της.
Σ’ αυτό το πνεύμα, μια συννενόηση με τον άξονα Μικροθήβες – Τέμπη – Προμαχώνας, όπως και μια προσπάθεια να μπουν τελικά στη συζήτηση και οι δυνάμεις που καθοδηγούνται από το μπλόκο της Νίκαιας και τον Βαγγέλη Μπούτα, είναι ότι σοφότερο μπορεί να προκύψει υπό τις παρούσες περιστάσεις.
Τα πράγματα δείχνουν πως οι συνθήκες είναι ώριμες και από τις δύο πλευρές και μια υπεύθυνη και επικοδομητική διαχείριση της κατάστασης από την πλευρά της κυβέρνησης θα μπορούσε να διαμορφώσει προϋποθέσεις για κοινά αποδεκτές λύσεις στα ανοικτά θέματα του ασφαλιστικού και του φορολογικού αλλά και να δρομολογήσει εξελίξεις σε θετικό έδαφος για την επόμενη μέρα στον αγροτικό χώρο. Η κυβέρνηση οφείλει να αντιληφθεί ότι αυτή τη φορά, τόσο στον «πρώτο άξονα», όσο και στο «στρατηγείο» της Νίκαιας, αναπτύσσονται σιγά – σιγά δυνάμεις που καμιά σχέση δεν έχουν με τα κουρασμένα στελέχη της γενιάς που απέρχεται. Από εκεί λοιπόν, είναι καλό ν’ αρχίσουν οι ζυμώσεις, για όποιον θέλει να αντικρύζει το αύριο και να μην παραμένει προσκολλημένος στο χθες.
Άλλωστε, τόσο η ανακοίνωση που εκδόθηκε αργά το βράδυ της Δευτέρας από Μικροθήβες και Τέμπη (εκφράζει 30 μπλόκα), όσο και το μήνυμα που εξέπεμψε η Νίκαια αφήνουν σημαντικά περιθώρια για «επανόρθωση» στις «ασχήμιες» που έλαβαν χώρα το πρωί της Δευτέρας μέσα και έξω από το Μαξίμου.
Οι εκπρόσωποι του άξονα Μικροθήβες – Τέμπη δηλώνουν έτοιμοι να ανταποκριθούν στην εξ αναβολής (επρόκειτο να γίνει, λένε, σήμερα Τρίτη 16 Φεβρουαρίου) συνάντηση με τον πρωθυπουργό (παίζει η ερχόμενη Παρασκευή), ενώ και η πλευρά Μπούτα αφήνει περιθώρια διαβούλευσης, καθώς πιέζεται από τη βάση της για μια συνάντηση ουσίας, αμβλύνοντας κατά κάποιο τρόπο το πνεύμα των αιτημάτων που προβάλλει. 

Agronews


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΑΘΡΕΦΤΗΣπελλας Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.