Υπάρχουν δύο μυστικά που πρέπει να ακολουθείσετε, αν αποφασίσετε να κάνετε αυτό το υπέροχο επιδόρπιο. Κατά τα άλλα είναι πανεύκολο. Πρώτα απ’ όλα, απαγορεύεται αυστηρά να ανοίξετε την
πόρτα του φούρνου καθόσον ψήνεται, αλλά και αφού ψηθεί, πρέπει να περιμένετε ώρες, μέχρι να κρυώσει εντελώς, πριν την εκθέσετε στο περιβάλλον. Έτσι δε θα σας «κάτσει» ούτε θα «ραγίσει». Το άλλο που χρειάζεται να κάνετε απαραίτητα, είναι να χρησιμοποιείστε αυγά που έχουν θερμοκρασία περιβάλλοντος. Απλά δεν είναι; Ακολουθείστε τα και δείτε την Παύλοβα να σας βγάζει ασπροπρόσωπες/ους.
Υλικά
4 ασπράδια αυγών σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
μια πρέζα αλάτι
1¼ φλ. ζάχαρη
2 κ.τ. κορνφλάουρ
1 κ.τ. ξίδι λευκού κρασιού
λίγες σταγόνες εκχυλίσματος βανίλιας
και για να την τελειώσετε μπόλικη κρέμα γάλακτος και όποιο φρούτο σας αρέσει
4 ασπράδια αυγών σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
μια πρέζα αλάτι
1¼ φλ. ζάχαρη
2 κ.τ. κορνφλάουρ
1 κ.τ. ξίδι λευκού κρασιού
λίγες σταγόνες εκχυλίσματος βανίλιας
και για να την τελειώσετε μπόλικη κρέμα γάλακτος και όποιο φρούτο σας αρέσει
Εκτέλεση Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 140° (με αέρα).
Προσθέστε το κορνφλάουρ, το ξίδι και τη βανίλια και διπλώστε τα ευγενικά με μια σπάτουλα.
Απλώστε τη μαρέγκα σε μια λαδόκολλα μέσα σ’ ένα ταψί, διαμέτρου 20cm και φτιάξτε έναν κανονικό και ομοιόμορφο δίσκο.
Βάλτε την στο φούρνο, χαμηλώστε τη θερμοκρασία στους 110° και ψήστε την για 75 λεπτά.
Μόλις τελειώσει ο χρόνος, σβήστε το φούρνο και χωρίς ν’ ανοίξετε την πόρτα του, αφήστε την να κρυώσει εντελώς. Μπορεί να χρειαστούν 2-3 ώρες.
Φτιάξτε μετά την Παύλοβα, αναποδογυρίζοντας το δίσκο της μαρέγκας και βάζοντας πάνω του μπόλικη σαντιγύ και τα αγαπημένα σας φρούτα εποχής.
Βάλτε την στο φούρνο, χαμηλώστε τη θερμοκρασία στους 110° και ψήστε την για 75 λεπτά.
Μόλις τελειώσει ο χρόνος, σβήστε το φούρνο και χωρίς ν’ ανοίξετε την πόρτα του, αφήστε την να κρυώσει εντελώς. Μπορεί να χρειαστούν 2-3 ώρες.
Φτιάξτε μετά την Παύλοβα, αναποδογυρίζοντας το δίσκο της μαρέγκας και βάζοντας πάνω του μπόλικη σαντιγύ και τα αγαπημένα σας φρούτα εποχής.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ