Σημαντικά Νέα

ΤΙ ΕΛΕΓΕ Ο ΔΑΝΗΣ ΤΖΑΜΤΖΗΣ ΓΙΑ ΕΛΣΤΑΤ ΚΑΙ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Τζαμτζής: Θα ζητήσετε την παραίτηση του υπόδικου Γεωργίου

Ερώτηση για τον υπόδικο πρόεδρο της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής Ανδρέα Γεωργίου κατέθεσε ο βουλευτής της ΝΔ Δάνης Τζαμτζής με αφορμή και τις πρόσφατες δηλώσεις του μέσα στη Βουλή που προκάλεσαν το κοινό αίσθημα αφού είπε πως δεν πληρώνει ασφαλιστικές εισφορές και δεν καταθέτει δήλωση πόθεν έσχες
 
O κ. Τζαμτζής μεταξύ άλλων ρωτά τους αρμόδιους υπουργούς για τον υπόδικοπρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ, για τον οποίο επανειλλημμένως έχει αναφερθεί με ρεπορτάζ το newpost, εαν προτίθενται να ζητήσουν την παραίτησή του.  
 
Ο κ. Τζαμτζής στην ερώτηση του που απευθύνεται στους υπουργούς Οικονομίας, Δικαιοσύνης και Διοικητικής Μεταρρύθμισης αναφέρει χαρακτηριστικά: «ο υπόδικος Πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ, κ. Ανδρέας Γεωργίου, προκαλώντας τόσο τουςΒουλευτές της Επιτροπής και ακόμη περισσότερο τους πολίτες, παραδέχτηκε μιλώντας στην Βουλή τα εξής:
 
α) Ότι δεν καταβάλει ασφαλιστικές εισφορές επειδή όπως είπε δεν θα έχει απολαβές.
β) Παραδέχτηκε ότι δεν καταθέτει δήλωση πόθεν έσχες και τέλος
γ) Κατήγγειλε ως παράνομη την ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος που έχει ασκήσει η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών εναντίον του, για παράβαση καθήκοντος κατ εξακολούθηση και ψευδή βεβαίωση σε βάρος του Δημοσίου»
 
Στο κείμενο της ερώτησης ο βουλευτής Πέλλας υπενθυμίζει μάλιστα πως «η ποινική δίωξη ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών και αφορά τιςκαταγγελίες των μελών του ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ, κ.κ. Ζωής Γεωργαντά και Λογοθέτη Νικολάου, οι οποίοι κατήγγειλαν με στοιχεία ότι οι κ.κ. Παπακωνσταντίνου Υπ. Οικονομικών και Γεωργίου Πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ, «φούσκωσαν» τα στατιστικάστοιχεία της οικονομίας και κυρίως το μέγεθος του ελλείμματος του 2009, για ναεπιρρίψουν ευθύνες στην κυβέρνηση της ΝΔ και στον πρώην Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, ρίχνοντας λάσπη με ψευδή στοιχεία (κάτι που επιβεβαίωσε ο Μάριο Ντράγκι της ΕΚΤ) , ότι χρέωσαν την χώρα και να γίνει έτσι πιο εύκολη η ένταξη της χώρας στο ΔΝΤ, του οποίου ήταν υπάλληλος ο κ. Γεωργίου, την στιγμή μάλιστα που ήδη γίνονταν συζητήσεις με το ΔΝΤ και τον Στρός Καν, για να μπει η Ελλάδα στο ΔΝΤ».
 
Καταλήγοντας ο κ. Τζαμτζής ρωτά τους αρμόδιους υπουργούς τι σκοπεύουν να κάνουν με τον κ. Γεωργιου, εάν σκοπεύουν να του ζητήσουν να παραιτηθεί,  εάν θα του ζητήσουν να καταθέσει πόθεν έσχες, εάν είναι σύννομη η ταυτόχρονηαπασχόληση του κ. Γεωργίου στο ΔΝΤ και στην ΕΛΣΤΑΤ όταν ξεκίνησε την καριέρα του στην ΕΛΣΤΑΤ, ποια είναι η πορεία της υπόθεσης, της ποινικής δίωξης του, εάν είναι σύννομη και πολιτικά και ηθικά ορθή η παραμονή του κ. Γεωργίου στη θέση του Προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ. Τέλος ζητά να πληροφορηθεί το ελληνικό κοινοβούλιο τομισθό, τα μπόνους και τις διευκολύνσεις που απολαμβάνει ο κ. Γεωργίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΑΘΡΕΦΤΗΣπελλας Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.