Σημαντικά Νέα

Γ. Καρασμάνης : Τα ψέματα της κυβέρνησης για τη Φέτα τέλειωσαν !


           Ο βουλευτής Πέλλας της Ν.Δ. και πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Καρασμάνης έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση :

           «Η λαϊκή σοφία για τον ψεύτη και τον κλέφτη που τον πρώτο χρόνο χαίρονται επιβεβαιώνεται περίτρανα στην περίπτωση της κυβέρνησης για τη δήθεν προστασία της ελληνικής Φέτας στην εμπορική συμφωνία μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και χωρών της Νότιας Αφρικής.
          Οι λεονταρισμοί του «φανατικού υποστηρικτή της φέτας», όπως ο ίδιος αυτοπροβάλλεται, υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλη Αποστόλου έγιναν κυριολεκτικά σκόνη από την Επίτροπο Εμπορίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Σεσίλια Μάλστρομ, η οποία απαντώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σε σχετική ερώτηση του ανεξάρτητου ευρωβουλευτή Νότη Μαριά, δήλωσε αναφανδόν ότι : «η ελληνική κυβέρνηση είναι ικανοποιημένη με τη Συμφωνία Οικονομικής Εταιρικής Σχέσης Ευρωπαϊκής Ένωσης και  χωρών της Νοτίου Αφρικής».
          Με μια μόνο πρόταση της αρμόδιας Επιτρόπου καταρρίφθηκαν όλοι οι ισχυρισμοί του κ. Αποστόλου και της κυβέρνησης περί δήθεν μπλοκαρίσματος της Συμφωνίας για τη φέτα (Απρίλιος 2016), περί δήθεν μη αποδοχής της Συμφωνίας (Μάιος 2016) και περί συνέχισης της υπεράσπισης των ελληνικών θέσεων σε όλα τα όργανα και με όλους τους τρόπους (Ιούνιος 2016). Οι τζάμπα μαγκιές του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και οι δήθεν σκληρές διαπραγματεύσεις αποκαθηλώθηκαν, μέσα από τα επίσημα χείλη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και μετατράπηκαν σε ικανοποίηση της ελληνικής κυβέρνησης. Ταυτόχρονα αποκαλύφθηκαν οι αναίτιες και άδικες επιθέσεις εις βάρος μας.
          Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι εδώ και δύο μήνες, αφότου με πρωτοβουλία μου και μαζί με άλλους 42 συναδέλφους βουλευτές της Ν.Δ. καταθέσαμε ερώτηση στη Βουλή προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τα σοβαρότατα λάθη, καθυστερήσεις, παραλείψεις και ολιγωρίες της κυβέρνησης για την προστασία της ελληνικής Φέτας στη συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης και χωρών της Νότιας Αφρικής, απάντηση δεν έχουμε λάβει ακόμα.
          Ίσως γιατί τα έγγραφα που ζητούμε με την ερώτησή μας (όλη την αλληλογραφία για το θέμα των ετών 2013,2014,2015 και 2016, την επιστολή των γενικών γραμματέων των υπουργείων Οικονομίας και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων προς την Κομισιόν, αλλά και την επιστολή της Κομισιόν που προηγήθηκε και στην οποία υποχρεώθηκαν να απαντήσουν οι δύο γραμματείς, αλλά και το έγγραφο – ανύπαρκτο στην ουσία – που υποτίθεται θα αποδείκνυε τον ισχυρισμό της κυβέρνησης ότι δήθεν η Συμφωνία μονογραφήθηκε με ελληνική υπογραφή από την προηγούμενη κυβέρνηση κ.α.), θα ξεγυμνώσουν ακόμα περισσότερο την εξωφρενική αμέλεια,  ολιγωρία και επιπολαιότητα με την οποία χειρίστηκε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων το θέμα της προστασίας της ελληνικής Φέτας.
          Όπως φυσικά δεν ήταν καθόλου τυχαία η υπέρμετρη σπουδή που επέδειξε στις 30 Ιουνίου η πρόεδρος της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής να τελειώσει άρον-άρον τη συνεδρίαση με αντικείμενο την εμπορική Συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης – Νότιας Αφρικής και να διαγράψει από τα πρακτικά σημαντικά σημεία της ομιλίας μου, αλλά και το αίτημα που υπέβαλα προς τον κ. Αποστόλου να καταθέσει όλα τα προαναφερόμενα έγγραφα.
          Εμείς πάντως θα περιμένουμε, γιατί τα ψέματα τελείωσαν. Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι πλέον ξεκάθαρα δικές της και όχι των προκατόχων της ή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής όπως συνήθιζε τους περασμένους μήνες να τις μεταθέτει.
          Ας φέρει επιτέλους  για κύρωση στη Βουλή την περιβόητη Συμφωνία, για να δούμε πως προστατεύεται η ελληνική Φέτα. Ας δώσει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στο φως όλα τα έγγραφα που άπτονται αυτής της Συμφωνίας και ας εξηγήσει στον ελληνικό λαό και στους κτηνοτρόφους τι είναι η South Africa FETA και η FETA Type. Ας ενημερώσει τους ελαιοπαραγωγούς τι θα γίνει με τις ελιές Καλαμάτα και ας πει με ειλικρίνεια στους παραγωγούς εσπεριδοειδών πως θα αντιμετωπιστούν οι αθρόες εισαγωγές πορτοκαλιών και λεμονιών από τη Νότια Αφρική.
          Σε αντίθετη περίπτωση η οδός της παραίτησης αποτελεί για τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων μονόδρομο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΑΘΡΕΦΤΗΣπελλας Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.