Σημαντικά Νέα

Δεν έχει γιατρούς και προσλαμβάνουν «διευθυντάδες» στο Νοσοκομείο της Βέροιας

Στις αρχές του χρόνου, σε ένα μπαράζ διαδοχικών συσκέψεων, αναδείχθηκε μεταξύ άλλων το εξής μοναδικό και επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία: Στο Νοσοκομείο Βέροιας ακυρώνονται χειρουργεία επειδή ο ένας αναισθησιολόγος που υπάρχει δε μπορεί να καλύψει τις ανάγκες.

Ήταν μια διαπίστωση μετά από περισσότερο από μια 5ετία υποστελέχωσης και σοβαρότατων ελλείψεων σε επιστημονικό προσωπικό,  με το αναισθησιολογικό τμήμα να "νοσεί" μόνιμα...
Το "πόρισμα" των συσκέψεων ήταν ότι πρέπει να γίνει ό,τι είναι δυνατόν για να λειτουργεί με στοιχειώδη επάρκεια το νοσοκομείο.
Στο πλαίσιο αυτό θα περίμενε κανείς μια άλλη αντιμετώπιση των προβλημάτων. Όμως, απ' ότι φαίνεται, κάποιοι είτε βρίσκονται "στον κόσμο τους", είτε έχουν άλλα πράγματα στο μυαλό τους...
Τον Απρίλιο του 2016, μετά από αγωνιώδεις συσκέψεις που έγιναν, το ΔΣ του νοσοκομείου παίρνει απόφαση να προκηρύξει θέση Διευθυντού στο αναισθησιολογικό. Προφανώς διαπίστωσαν ότι τα είχαν όλα λυμένα και εκείνο που έλειπε ήταν ένας διευθυντής.
Με το μισθό του οποίου θα μπορούσαν κάλλιστα να πάρουν δυο αναισθησιολόγους για να λειτουργήσει επιτέλους το τμήμα και όλα τα άλλα τμήματα τα οποία βρίσκονται σε πλήρη και απόλυτη εξάρτηση με το αναισθησιολογικό.
Αντίθετα προκήρυξαν θέση διευθυντή και μάλιστα από τον ιδιωτικό τομέα, με προϋπηρεσία που υπολείπεται κατά πολύ από την αντίστοιχη που έχουν αναισθησιολόγοι που υπηρετούν χρόνια στα νοσοκομεία.

Μάλιστα ο "διευθυντής" που είναι τόσο "αναγκαίος" πέρα που θα παίρνει μισθό όσο δύο γιατροί, θα προσφέρει ελάχιστες ώρες υπηρεσίες. Τη στιγμή που το αναιασθησιολογικό υπολειτουργεί χρόνια τώρα, από την έλλειψη γιατρών.
Αναρωτιέται κανείς, αυτοί που αποφασίζουν με τί κριτήρια παίρνουν τις αποφάσεις; Και με γνώμονα το συμφέρον ποιου αποφασίζουν; Ενδιαφέρονται να λύσουν προβλήματα ή ενδιαφέρονται για κάτι άλλο;
Πηγή: verianet.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΑΘΡΕΦΤΗΣπελλας Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.