Όποιο και να ήταν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Βρετανία θα ήταν οριακό (υπέρ ή κατά), άρα η Ευρώπη με αυτή την μορφή που έχει σήμερα θα είχε πρόβλημα (μετρήσιμο πρόβλημα). Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι οι λαοί νοιώθουν πως δεν αποφασίζουν για το τι θα γίνει στην Ευρώπη, στις χώρες τους και που οδεύει η Ευρώπη. Επίσης υπάρχει έλλειμμα δημοκρατίας στην Ευρώπη, αφού ουσιαστικά η Γερμανία, δια της ισχύος της, είναι αυτή που αποφασίζει για τα "μεγάλα" θέματα. Το δε διαχρονικό πρόβλημα με την Γερμανική διοίκηση, από τον πρώτο και δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο αλλά και σήμερα, έχει να κάνει περισσότερο με τον αυταρχικό τρόπο με τον οποίο διοικεί, αποφασίζει και εφαρμόζει η Γερμανία αυτό που νομίζει πως είναι δίκαιο και όχι τόσο το αν έχει δίκαιο ή όχι.
Η μονόπλευρη αντιμετώπιση και ερμηνεία του BREXIT, δηλαδή ότι η Βρετανία ξαφνικά και εγωιστικά αποφάσισε να αποχωριστεί από την Ευρώπη είναι μάλλον λάθος και αφελές. Υπάρχουν αρκετοί λόγοι τους οποίους πρέπει να αναλύσουν οι ειδικοί. Επίσης, η άποψη ότι η Βρετανία αυτοκτόνησε με το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, είναι και πάλι ένα βιαστικό και λανθασμένο συμπέρασμα, διότι η Βρετανία έχει ισχυρή οικονομία και πλεονεκτήματα τα οποία δεν έχει ίσως καμία άλλη χώρα στην Ευρώπη. Η απομόνωση της δεν είναι εφικτή, δεν συμφέρει σε κανέναν και δεν θα συμβεί.
Στην ουσία με το BREXIT δημιουργείται δεύτερος πόλος στην Ευρώπη, άλλωστε η Βρετανία ήταν και είναι από τις θεμελιώδης χώρες του οικοδομήματος της σημερινής Ε.Ε. και θα συνεχίσει να είναι μια Ευρωπαϊκή δύναμη με ρόλο ηγετικό στην περιοχή. Κάποια σχέδια, ειδικά της πλήρους ένωσης της Ευρώπης και της Παγκοσμιοποίησης, θα πρέπει να πάνε λίγο ως αρκετά πίσω, διότι η παρούσα κατάσταση δεν ευνοεί να πραγματοποιηθούν. Αν η δυσαρέσκεια των λαών συνεχιστεί με την Ε.Ε., η Βρετανία θα αποτελέσει πόλο έλξης και συνεργασίας με τα κράτη αυτά, οπότε θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο. Η Βρετανία είναι μια χώρα η οποία εμπνέει ασφάλεια στην δύση και στο παγκόσμιο κατεστημένο.
Το BREXIT θα δώσει ηθικό και ίσως οικονομικό - πολιτικό "διέξοδο" στις χώρες της Ευρώπης που πλήττονται από τον τρόπο πολιτικής και οικονομικής διοίκησης αυτής. Είναι καλύτερα για την δύση μια τυχόν διάσπαση ή διάσταση της Ευρώπης να επιλυθεί μέσα στην Ευρώπη, από "πατροπαράδοτες" δυνάμεις της, και όχι μέσω Ρωσίας ή Κίνας ή άλλων δυνάμεων (π.χ.BRICS κ.α.) που δεν είναι δοκιμασμένες και αν θέλετε πλήρως ελέγξιμες από την δύση. ΤοBREXIT λοιπόν ενδεχομένως να συντελέσει στην διατήρηση της συνοχής της Ευρώπης!
Συμπερασματικά λοιπόν η Γερμανία και ο τρόπος που διοικεί, η δυσαρέσκεια των λαών έναντι αυτής και το γεγονός ότι ακόμη υπάρχουν δυνάμεις που δεν έχουν υποκύψει πλήρως στο παγκόσμιο κατεστημένο, καταστούν την Βρετανία αναγκαίο πόλο συνοχής στην Ευρώπη και το BREXIT υγιές εργαλείο εκτόνωσης της κατάστασης.
http://organikadianooumenos.blogspot.gr/2016/06/brexit.html
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ