Σημαντικά Νέα

KTIMALOGIC: 23 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ – 23 ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

ΦΑΚΕΛΟΣ «ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ» 


Του Χάρη Αμμανατίδη
Ο Χάρης Αμμανατίδης είναι Μηχανικός Χωροταξίας, Πολεοδομίας & Περιφερειακής Ανάπτυξης  και Νόμιμος Εκπρόσωπος της Εταιρείας KTIMALOGIC.  

Ο ΚΑΘΡΕΦΤΗΣπελλας σε συνεργασία με την εταιρεία KTIMALOGIC παρουσιάζει έναν ολοκληρωμένο οδηγό με ερωτήσεις – απαντήσεις για θέματα συναφή με τη διαδικασία Κτηματογράφησης που βρίσκεται σε εξέλιξη στους Καλλικρατικούς Δήμους Πέλλας και Σκύδρας, ώστε οι πολίτες να έχουν ολοκληρωμένη εικόνα για την τόσο σημαντική διαδικασία. 



23 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ – 23 ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ 

Τι είναι Κτηματολόγιο; 
Κτηματολόγιο είναι εκείνη η οργανωμένη βάση δεδομένων των ακινήτων, η οποία έχει όλα τα απαραίτητα στοιχεία για τη θέση, το εμβαδό και τον ιδιοκτήτη του κάθε ακινήτου.

Τι είναι Κτηματογράφηση; 

Η Κτηματογράφηση είναι μια ολοκληρωμένη διαδικασία ταυτοποίησης των ακινήτων στο χώρο, με ταυτόχρονη τεκμηρίωση των δικαιωμάτων ιδιοκτησίας. Η διασφάλιση των δικαιωμάτων των φερόμενων ως ιδιοκτητών, υλοποιείται μέσω της υποβολής δηλώσεων ιδιοκτησίας, η οποία είναι μια υποχρεωτική διαδικασία.  

Τι εννοούμε με την έκφραση «υποβολή δηλώσεων ιδιοκτησίας»; 
Η υποβολή δηλώσεων ιδιοκτησίας είναι η υποχρεωτική εκείνη διαδικασία κατά την οποία δηλώνει ο κάθε ιδιοκτήτης την ακίνητή του περιουσία στο αρμόδιο Γραφείο Κτηματογράφησης.

Ποιοι είναι υποχρεωμένοι να υποβάλλουν δήλωση ιδιοκτησίας; 

Όλοι όσοι έχουν οποιοδήποτε δικαίωμα σε κάποιο ακίνητο (π.χ. πλήρη κυριότητα, ψιλή κυριότητα, επικαρπία, δουλεία κλπ).

Έχω ακίνητα σε έναν δήμο, αλλά σε δύο οικισμούς. Υποβάλλω μία δήλωση ιδιοκτησίας ή περισσότερες; 
Η υποβολή δηλώσεων ιδιοκτησίας πραγματοποιείται σε επίπεδο προ- Καποδιστριακών ΟΤΑ. Άρα, η υποβολή θα γίνει με δύο δηλώσεις.

Προβλέπεται πρόστιμο για εκπρόθεσμη υποβολή δήλωσης ιδιοκτησίας;
Ναι προβλέπεται και είναι αρκετά υψηλό. Η διαδικασία Κτηματογράφησης στους Δήμους Πέλλας και Σκύδρας ξεκινά 4 Απριλίου και θα διαρκέσει 3 μήνες.

Πού υποβάλλω τη δήλωση ιδιοκτησίας;
Στο αρμόδιο Γραφείο Κτηματογράφησης. (σημείωση: η εταιρεία KTIMALOGIC αναλαμβάνει συνολικά όλη τη διαδικασία –συμπλήρωση, υποβολή, πληρωμή τέλους Κτηματογράφησης- δίχως καμία απολύτως μετακίνηση και ταλαιπωρία των πολιτών).

Τι πληρώνω για τη δήλωση ιδιοκτησίας;  

Το προβλεπόμενο τέλος Κτηματογράφησης είναι 35 ευρώ για κάθε δικαίωμα στην εντός σχεδίου περιοχή και μέχρι 70 (για τα 2 πρώτα δικαιώματα δηλαδή) για την εκτός σχεδίου περιοχή. Το τέλος Κτηματογράφησης για τα δικαιώματα βοηθητικών χώρων (π.χ. αποθήκη με χιλιοστά στο οικόπεδο) είναι 20 ευρώ.

Δηλώνω την περιουσία μου στο Ε9. Δεν αρκεί αυτό; 
Δεν έχει ουδεμία σχέση το Ε9 με το Κτηματολόγιο. 

Το κτηματολόγιο χορηγεί τίτλους μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας; 
Όχι. Το Κτηματολόγιο ταυτοποιεί την ακριβή θέση και το εμβαδό στο χώρο, καθώς επίσης και το νόμιμο ιδιοκτήτη. Δεν δίνει τίτλους ιδιοκτησίας. Π.χ. κάποιος που δεν έχει τίτλο ιδιοκτησίας, μπορεί να δηλώσει στο Κτηματολόγιο το ακίνητο με την προβλεπόμενη περί χρησικτησίας διαδικασία, ΧΩΡΙΣ ΟΜΩΣ να χρειάζεται να προσκομίσει συμβόλαιο ή π.χ. κάποια δικαστική απόφαση άμεσα. Έχει χρόνο μπροστά του για να υλοποιήσει την εν λόγω διαδικασία σύνταξης συμβολαίου ή πρόκλησης δικαστικής απόφασης, στο προσεχές διάστημα.  

Ποια είναι τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την υποβολή δήλωσης ιδιοκτησίας; 

Φωτοτυπία ταυτότητας ή διαβατηρίου
Φωτοτυπία λογαριασμού της ΔΕΗ/ΟΤΕ ή οποιουδήποτε άλλου εγγράφου, από το οποίο να προκύπτει ο ΑΦΜ
Φωτοτυπία τίτλου κτήσης δηλαδή συμβόλαια, δικαστικές αποφάσεις, παραχωρητήρια
Φωτοτυπία πιστοποιητικού μετεγγραφής από το Υποθηκοφυλακείο
Φωτοτυπία άδειας οικοδομής (εάν υπάρχει)
Τοπογραφικό διάγραμμα ακινήτου (εάν υπάρχει)
ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΗ ΥΠΑΡΞΗΣ ΤΩΝ ΑΝΩΤΕΡΩ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ, Ο ΦΕΡΟΜΕΝΟΣ ΩΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΕΧΕΙ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ –ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ- ΤΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΜΕ ΑΛΛΑ ΕΓΓΡΑΦΑ. ΑΥΤΟ ΙΣΧΥΕΙ ΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΧΡΗΣΙΚΤΗΣΙΑΣ, ΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΑΔΟΧΗΣ. (Σημείωση: η KTIMALOGIC αναλόγως της περίπτωσης, προτείνει στον ιδιοκτήτη τον καλύτερο δυνατό τρόπο τεκμηρίωσης των δικαιωμάτων με τα ελάχιστα δυνατόν χρήματα).

Απαιτείται τα έγγραφα να είναι επικυρωμένα; 
Όχι. Αρκούν απλές φωτοτυπίες.

Πρέπει να έχει γίνει μετεγγραφή των συμβολαίων στο Υποθηκοφυλακείο; 

Ναι, η μεταγραφή είναι απαραίτητη. Στη φάση της υποβολής δήλωσης ιδιοκτησίας, δεν είναι απαγορευτικό να καταθέσει συμβόλαια δίχως μεταγραφή, ωστόσο θα ζητηθεί στην φάση της ανάρτησης. Σε κάθε περίπτωση προτρέπουμε τους πολίτες να το πράξουν αυτό πριν την υποβολή δήλωσης, για λόγους τάξης και για να μην υπάρχουν εκκρεμότητες στο μέλλον.

Έχω αυθαίρετη κατασκευή. Τι γίνεται με το Κτηματολόγιο; 
Η Κτηματογράφηση δεν έχει καμία σχέση με τις αυθαίρετες κατασκευές. Οι αυθαίρετες κατασκευές δηλώνονται δίχως καμία επίπτωση για τους ιδιοκτήτες, αλλά και δίχως η δήλωση αυτή να αποτελεί νομιμοποίησή τους.

Δεν έχω τίτλο ιδιοκτησίας. Τι γίνεται σ’ αυτήν περίπτωση; 
Κατά περίπτωση προσκομίζονται τα κατάλληλα έγγραφα, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΓΙΑ ΑΥΤΗΝ η σύνταξη συμβολαιογραφικής πράξης ή άλλου τίτλου.

Υπάρχει διαθήκη η οποία έχει δημοσιευθεί, ωστόσο δεν έχω κάνει αποδοχή κληρονομιάς. Τι κάνω; 
Προσκομίζονται τα κατάλληλα έγγραφα από αρμόδιες Υπηρεσίες, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΓΙΑ ΑΥΤΗΝ η σύνταξη συμβολαιογραφικής πράξης ή άλλου τίτλου.


Έχω την ψιλή κυριότητα και ο πατέρας μου την επικαρπία. Ποιος κάνει δήλωση ιδιοκτησίας; 
Και οι δύο….. 

Έχει γίνει λάθος σε ένα συμβόλαιό μου. Πρέπει πρώτα να το διορθώσω και μετά να υποβάλλω δήλωση ιδιοκτησίας; 
Ναι, είναι απαραίτητη η διόρθωση λαθών συμβολαίων πριν την υποβολή δήλωσης ιδιοκτησίας.

Τι σημαίνει γεωγραφικός εντοπισμός και πώς υλοποιείται; 
Γεωγραφικός εντοπισμός είναι ο εντοπισμός του ακινήτου βάσει απλών και κατάλληλων εφαρμογών, είτε στο γραφείο, είτε στο πεδίο.  Δεν είναι απαραίτητος όταν το ακίνητο έχει αρίθμηση από διανομή.


Αφότου δηλώσω το δικαίωμα με χρησικτησία είμαι καλυμμένος μετά; Έχω κατοχυρώσει το δικαίωμα ή θα χρειαστεί να κάνω κάποια πρόσθετη ενέργεια στο μέλλον; 
Ναι, αν υπάρχουν τα κατάλληλα έγγραφα. Απαιτείται κατά περίπτωση κάποια άλλη πράξη στο μέλλον (π.χ. δημιουργία τίτλου με μεταβίβαση-δικαστική απόφαση), ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Είναι απαραίτητο το τοπογραφικό διάγραμμα;

Όχι δεν είναι απαραίτητο. Σίγουρα όμως ένα τοπογραφικό διάγραμμα στην περίπτωση μη ύπαρξης τίτλου ιδιοκτησίας, αποτελεί σημαντικό στοιχείο υποβοήθησης του Γραφείου Κτηματογράφησης.

Αν ένα ακίνητο είναι σε δασική έκταση, το δηλώνω;
Ναι, αν υπάρχουν τα κατάλληλα έγγραφα. Αυτό θα ισχύσει και για τις ΕΚΧΕΡΣΩΜΕΝΕΣ ΔΑΣΙΚΕΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ. Προωθείται πιθανόν κατάλληλη νομοθετική ρύθμιση στο προσεχές διάστημα.

Αν ένα ακίνητο είναι σε δημόσια έκταση την οποία έχω καταπατήσει, το δηλώνω;
Ναι, αν υπάρχουν τα κατάλληλα έγγραφα σύμφωνα με νομοθετική ρύθμιση που προωθείται. Ανακοινώσεις  στο προσεχές διάστημα.


ΠΑΡΟΧΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΚΑΙ ΥΠΟΒΟΛΗ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ KTIMALOGIC 


ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ – ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ

Η εταιρεία KTIMALOGIC συνεργαζόμενη με πλήθος άρτια εκπαιδευμένων στελεχών, ασχολείται με την υποβοήθηση των πολιτών για την ορθή συμπλήρωση και υποβολή των δηλώσεων ιδιοκτησίας τους στο Κτηματολόγιο, στο σύνολο της χωρικής αρμοδιότητας των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας οι οποίοι εντάσσονται στο Κτηματολόγιο. Παρέχοντας ολοκληρωμένες υπηρεσίες με τη συνεργασία έμπειρων στελεχών τα οποία αναλαμβάνουν να διεκπεραιώσουν κάθε εκκρεμότητα,   ο κάθε ιδιοκτήτης νιώθει την ασφάλεια και τη σιγουριά για επιστημονικά τεκμηριωμένες λύσεις οι οποίες αντιμετωπίζουν προβλήματα που σχετίζονται με τις δηλώσεις ιδιοκτησίας.

Η εταιρεία KTIMALOGIC αναλαμβάνει την πλήρη ευθύνη για την ορθή συμπλήρωση της δήλωσης ιδιοκτησίας βάσει των προσκομιζομένων εγγράφων παρέχοντάς τους γραπτή εγγύηση και υποστηρίζει τους πολίτες και μετά το πέρας των συλλογής των δηλώσεων ιδιοκτησίας.
ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΠΛΑ Σ’ ΕΣΕΝΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΣΟΥ… 

Η Κτηματογράφηση ξεκίνησε. Πρέπει να δηλώσεις την ιδιοκτησία σου για να μην τη χάσεις. Μην καθυστερείς λοιπόν, πάρε τηλέφωνο στην KTIMALOGIC και θα έρθει συνεργάτης μας στο σπίτι σου για να παραλάβει τα απαραίτητα έγγραφα  για τη δήλωση ιδιοκτησίας.
Ομάδα στελεχών συγκεντρώνει τα απαραίτητα έγγραφα από δημόσιες υπηρεσίες κι αλλού, ώστε να συλλεχθούν όλα τα απαιτούμενα έγγραφα
Οι συνεργάτες μας, αναλαμβάνουν με οικονομικό τρόπο τη διεκπεραίωση οποιουδήποτε προβλήματος
Για τον κάθε φάκελο πραγματοποιείται εξονυχιστικός έλεγχος για να αποφευχθεί οποιοδήποτε λάθος
Τη δήλωση ιδιοκτησίας συμπληρώνουν  έμπειρα στελέχη. Η εταιρεία έχει εμπειρία 45.000 δικαιωμάτων σε 6 νομούς στους οποίους έχει ήδη δραστηριοποιηθεί
Ακόμη κι αν δεν υπάρχει τρόπος εντοπισμού της ιδιοκτησίας σου στο χάρτη, συνεργάτης μας το εντοπίζει με ηλεκτρονικά μέσα
Εμείς, διεκπεραιώνουμε στο Γραφείο Κτηματογράφησης και στην Τράπεζα τη διαδικασία για την πληρωμή του τέλους Κτηματογράφησης, για λογαριασμό σου.
Εσύ παραλαμβάνεις στο σπίτι σου τη δήλωση ιδιοκτησίας με το πρωτόκολλο από το Γραφείο Κτηματογράφησης!!

ΑΠΛΑ, ΥΠΕΥΘΥΝΑ, ΠΟΙΟΤΙΚΑ


Τηλεφώνησε τώρα στο 2381503620 (Σκύδρα, δίπλα από το Γραφείο Κτηματογράφησης, στην οδό Αργυρουπόλεως 12, προσεχώς και στα Γιαννιτσά στην οδό Δ. Παπαδόπουλου 16, 10μ. από το Γραφείο Κτηματογράφησης) ή μπες στην ιστοσελίδα μας στο www.ktimalogic.gr ή στείλε e-mail στο info@ktimalogic.gr  


ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΙΣ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ KTIMALOGIC: 

Γιατί η Ktimalogic έχει υλοποιήσει χιλιάδες δηλώσεις ιδιοκτησίας σε άλλες περιοχές της χώρας, όπου ξεκίνησε η Κτηματογράφηση το καλοκαίρι του 2014
Γιατί η Ktimalogic δίνει γραπτή εγγύηση για την παρεχόμενη υπηρεσία κι αναλαμβάνει να διορθώσει ατελώς για τον ιδιοκτήτη, τυχόν λάθος για το οποίο ευθύνεται η εταιρεία
Γιατί η Ktimalogic έχει τη μεγαλύτερη τεχνογνωσία από όλους όσους ασχολούνται με τη συμπλήρωση δηλώσεων ιδιοκτησίας και μπορεί να κατευθύνει τους πολίτες στην καλύτερη λύση για την τεκμηρίωση της ιδιοκτησίας, ειδικά όταν δεν υπάρχουν συμβόλαια-τίτλοι
Γιατί η Ktimalogic προσφέρει ολοκληρωμένες υπηρεσίες και δεν χρειάζεται να πας πουθενά αλλού, για να τελειώσεις τη διαδικασία
Γιατί η Ktimalogic έρχεται στο χώρο σου, μέσω συνεργατών της και δεν χρειάζεται να καταναλώνεις χρόνο και χρήμα
Γιατί η Ktimalogic απασχολεί μεγάλο πλήθος στελεχών από την τοπική κοινωνία
Γιατί η Ktimalogic είναι η μεγαλύτερη εταιρεία αυτή τη στιγμή στη χώρα στο πλαίσιο παροχής υπηρεσιών στους πολίτες για τη συμπλήρωση και υποβολή δηλώσεων ιδιοκτησίας για το Κτηματολόγιο, με εμπειρία 45.000 ακινήτων.
Γιατί υπάρχουν δεκάδες άλλοι λόγοι, που μόνο αν συνεργαστείς με την εταιρεία, θα καταλάβεις τι σημαίνει ποιότητα στην παρεχόμενη υπηρεσία……



KTIMALOGIC ΚΑΙ ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ 


ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΙΣ ΕΝΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΣΕ ΑΠΟΡΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ

Η KTIMALOGIC καλεί τις ενορίες των χωριών του Δήμου Πέλλας και του Δήμου Σκύδρας  να υποδείξουν οικογένειες με πενιχρά εισοδήματα, για να συμπληρώσει η εταιρεία και να υποβάλει ΔΩΡΕΑΝ (εκτός τελών κτηματογράφησης) δηλώσεις ιδιοκτησίας για το Κτηματολόγιο.



ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΤΕ ΜΕ ΤΗΝ KTIMALOGIC:

  • Διεύθυνση
    Αργυρουπόλεως 12, Σκύδρα
  • Σύντομη περιγραφή
    Υπηρεσίες διαχείρισης κτηματολογικών δεδομένων
  • Σύνοψη εταιρείας


    Η εταιρεία KTIMALOGIC έχει δημιουργηθεί από ανθρώπους οι οποίοι έχουν σημαντική εμπειρία στην παροχή μελετητικών και συμ... Δείτε περισσότερα
  • Αποστολή

    Η εταιρεία KTIMALOGIC δημιουργήθηκε με σκοπό να παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες στους πολίτες, κυρίως σε σχέση με τη συμπλή... Δείτε περισσότερα
  • Τηλέφωνο
    2381503620
  • Email
    info@ktimalogic.gr
  • Ιστότοπος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΑΘΡΕΦΤΗΣπελλας Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.