Σημαντικά Νέα

Την απομάκρυνση του ανιστόρητου Μουζάλα ζητούν οι Μακεδόνες

Δελτίο τύπου εξέδωσε χθες η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων (τριτοβάθμιο συντονιστικό όργανο των Μακεδόνων) και ζητά την απομάκρυνση του υπουργού, Γιάννη Μουζάλα.

Δείετ παρακάτω ολόκληρη την επιστολή της Παμμακεδονικής Ένωσης Ελλάδος. Συνυπογράφουν ο Πρόεδρος Τάτσιος Γεώργιος και ο Γραμματέας Γιουματζίδης Δημήτριος και έχει ως εξής:

   "Καταδικάζουμε απερίφραστα τις δηλώσεις του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Ιωάννη Μουζάλα, αλλά και οποιουδήποτε άλλου, που αναφέρει το γειτονικό Κεντροβαλκανικό κράτος με το όνομα της μεγαλύτερης γεωγραφικά, πληθυσμιακά και πλουτοπαραγωγικά περιοχής της Ελλάδος, της Μακεδονίας. 

    Ως Έλληνες και ιδιαίτερα ως Μακεδόνες, δεν δεχόμαστε να μας εκπροσωπεί κανένας που βαφτίζει τους σλάβους του γειτονικού κράτους με το όνομά μας, και για αυτό ζητούμε την παραίτησή του.

    Δικαιωνόμαστε πλήρως στην σθεναρή αντίθεσή μας σε οποιαδήποτε σύνθετη ονομασία, η οποία οδηγεί στην οικειοποίηση του ονόματος Μακεδονία από τους κατοίκους της γειτονικής Κεντροβαλκανικής Δημοκρατίας και την νομιμοποίηση των εδαφικών διεκδικήσεων τους εις βάρος της Ελλάδος. 

    Ακόμα και όλοι οι ξένοι να τους ονομάζουν με το κλεμμένο όνομα που χρησιμοποιούν, εάν δεν τους αναγνωρίσουμε εμείς, οι άμεσοι ενδιαφερόμενοι, δεν θα μπορέσουν ποτέ να οικειοποιηθούν το όνομά μας."


ΚΑΘΡΕΦΤΗΣπελλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΑΘΡΕΦΤΗΣπελλας Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.