Περίληψη συνταγής
ΥΛΙΚΑ
Για το ρεβανί- 4 αυγά
- 2 φλ. σιμιγδάλι χοντρό
- 1 φλ. αλεύρι
- 1 φλ. γιαούρτι
- 1 φλ. σπορέλαιο
- 1 φλ. ζάχαρη
- 1 και 1/2 κ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1 βανίλια
- 2 κ. σούπας ξύσμα λεμονιού
- 4 φλ. ζάχαρη
- 3 και 1/2 φλ. νερό
- 3 φλούδες λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σ΄ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το σιμιγδάλι και το μπέικιν πάουντερ. Σ΄ένα άλλο μπολ χτυπάμε το σπορέλαιο με την ζάχαρη. Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν. Χτυπάμε ένα ένα τα αυγά και τα ρίχνουμε στο μείγμα ανακατεύοντας συνεχώς.Ρίχνουμε μέσα το μείγμα με το αλεύρι και το σιμιγδάλι συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C στις αντιστάσεις, για 45 λεπτά περίπου.
Μόλις βάλουμε το γλυκό στο φούρνο, ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βράζουμε όλα μαζί τα υλικά για 5 λεπτά από το σημείο βρασμού και το αποσύρουμε. Όταν βγάλουμε το ρεβανί από το φούρνο το κόβουμε σε κομμάτια και το περιχύνουμε προσεκτικά με το σιρόπι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ