Σημαντικά Νέα

Ιταλοί βουλευτές ξεκίνησαν την συλλογή υπογραφών για την απόσυρση της χώρας από το ΝΑΤΟ

Η πιθανότητα υλοποίησης ενός  μεγάλου πόλεμου με αφορμή την Ουκρανία, μεταξύ του ΝΑΤΟ και την Ρωσίας, η καθημερινή υπερσυγκέντρωση δυνάμεων πέριξ της Α. Ευρώπης, καθώς και οι συνεχιζόμενες ασκήσεις σε ξηρά και θάλασσα, έχουν «ξυπνήσει» άσχημες μνήμες στην Ιταλία.    
 
Για αυτό και στην χώρα , ξεκίνησε μια εκστρατεία με το σύνθημα «όχι  πόλεμος, όχι στο ΝΑΤΟ», στην οποία  συγκεντρώνονται  υπογραφές για την έξοδο της χώρας από την συμμαχία. Η πρωτοβουλία υποστηρίχθηκε από ορισμένα δημόσια πρόσωπα και μέλη του  ιταλικού κοινοβουλίου, σημειώνοντας ότι κάθε μέρα στην Ιταλία η ένταξη στην συμμαχία κοστίζει  2.000.000 ευρώ.!, αναφέρει η ιστοσελίδα euromag.ru.
 
«Στην πραγματικότητα, τα ποσά αυτά, που υπολογίζονται και από άλλες πηγές, είναι κατά πολύ υψηλότερα. Και αν προσθέσουμε το κόστος της Ιταλικής Πολεμικής Αεροπορίας, το ποσό αυτό φτάνει τα 100 εκατομμύρια την ημέρα. Ωστόσο, πέρα από την οικονομική συνιστώσα, είναι και η  ηθική διάσταση του θέματος.
 
Η Ιταλία αποτελεί « βραχίονα»  του ΝΑΤΟ το οποίο, πραγματοποίησε ανελέητους βομβαρδισμούς πολλών χωρών, όπως στην  Γιουγκοσλαβία, το Ιράκ  το Αφγανιστάν, και την Λιβύη »,  ανέφερε ένας από τους εμπνευστές της εκστρατείας, ο δοκιμιογράφος και αρθρογράφος Manlio Dinuchchi στην εφημερίδα «Look».
 
Ο Dinuchchi σημείωσε ότι η οργάνωση βοηθά στην προσπάθεια της εκθρόνισης της ηγεμονίας της Ουάσιγκτον, η οποία διαθέτει  σήμερα  850 στρατιωτικές βάσεις σε όλο τον κόσμο, μερικές από τις οποίες ανήκουν στο ΝΑΤΟ. «Μόνο στην Ιταλία υπάρχουν  150 βάσεις του ΝΑΤΟ»,  είπε, ό ίδιος.
 
Τον αρνητικό ρόλο του ΝΑΤΟ στο σύγχρονο γεωπολιτικό πλαίσιο, υπογράμμισε επίσης και ο πολιτικός και κοινωνικός ακτιβιστής, δημοσιογράφος,  Giulietto Chiesa, που υποστηρίζει θερμά την εκστρατεία «όχι  πόλεμος, όχι στο ΝΑΤΟ».
 
«Τώρα η Ρωσία έχει γίνει το κύριο θέμα των επιθέσεων και είναι στην  η πρώτη γραμμή των εξελίξεων στην συνέχεια η Συμμαχία θα επιτεθεί  στην  Κίνα και  μετά σε άλλες ασιατικές χώρες. Στεκόμαστε στο χείλος ενός παγκόσμιου  πολέμου, ο  οποίος πρέπει να αποτραπεί »,  είπε ο Chiesa.
 
Λίγες ημέρες μετά την έναρξη της εκστρατείας έχουν συγκεντρωθεί  περισσότερα από 6000 υπογραφές. Η Κίνηση ενάντια στο ΝΑΤΟ υποστηρίζεται από ορισμένους εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών δυνάμεων της Ιταλίας , συμπεριλαμβανομένης της αντιπολίτευσης της «Λίγκα του Βορρά» της πολιτικής Κίνησης «5 αστέρια» και του κόμματος «Αριστερά, Οικολογία, Ελευθερία» (LES).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΑΘΡΕΦΤΗΣπελλας Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.