Σημαντικά Νέα

Περνά τεστ η ορθολογική χρήση φυτοπροστατευτικών


Μετά από επιτυχή εξέταση, μέσω βάσης δεδομένων με 50 ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής σε ορισμένο χρόνο, μπορεί ο ενδιαφερόμενος να λάβει το πιστοποιητικό γνώσεων ορθολογικής χρήσης γεωργικών φαρμάκων, από τη Διεύθυνση Προστασίας Φυτικής Παραγωγής του υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης.

Πιο αναλυτικά, οι αρμόδιες Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής ανακοινώνει τον τρόπο που απαιτείται για την πιστοποίηση της ορθολογικής χρήσης γεωργικών φαρμάκων:

1) Από τις 26 Νοεμβρίου 2015, η πώληση γεωργικών φαρμάκων εγκεκριμένων για επαγγελματική χρήση περιορίζεται στα πρόσωπα που διαθέτουν πιστοποιητικό γνώσεων ορθολογικής χρήσης γεωργικών φαρμάκων, σύμφωνα με το Παράρτημα Β΄ του Νόμου 4036/2012.

2) Τα πιστοποιητικά γνώσεων ορθολογικής χρήσης γεωργικών φαρμάκων, χορηγούνται μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής από τη Διεύθυνση Προστασίας Φυτικής Παραγωγής του υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, μετά από επιτυχή εξέταση των ενδιαφερομένων σε ειδικά εξεταστικά κέντρα. Διενεργείται μέσω βάσης δεδομένων που τηρεί η Σ.Ε.Α. (Συντονιστική Εθνική Αρχή).

3) Η βάση δεδομένων περιέχει ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής, όπου μόνο μια επιλογή είναι η σωστή. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να απαντήσουν σε 50 ερωτήσεις, μέσα σε ορισμένο χρόνο.

Μετά την ολοκλήρωση της εξέτασης οι ενδιαφερόμενοι ενημερώνονται άμεσα για τον αριθμό των ερωτήσεων που απάντησαν ορθά (θα πρέπει να απαντήσουν σωστά σε τουλάχιστον 35 ερωτήσεις) και για τη χορήγηση ή μη του πιστοποιητικού. Το πιστοποιητικό εκτυπώνεται και σε αυτό αναγράφεται μοναδικός κωδικός.

4) Έχουν κάνει αναγγελία έναρξης ως κέντρα εξετάσεων χορήγησης πιστοποιητικού γνώσεων ορθολογικής χρήσης γεωργικών φαρμάκων και αναγγελία έναρξης για παροχή κατάρτισης στην ορθολογική χρήση γεωργικών φαρμάκων, τέσσερις (4) ιδιωτικοί φορείς στην Τρίπολη και ένας (1) στο Άστρος, μέχρι σήμερα.

5) Για την απόκτηση της πιστοποίησης, δεν είναι απαραίτητη η προηγούμενη κατάρτιση, ούτε προβλέπεται παράβολο γι’ αυτό.

Παράβολο προβλέπεται μόνο για τη συμμετοχή σε εξετάσεις πιστοποίησης γνώσεων ορθολογικής χρήσης γεωργικών φαρμάκων.

6) Δεν είναι υποχρεωτική η απόκτηση πιστοποιητικού, από όλους τους χρήστες γεωργικών φαρμάκων π.χ. για τους ερασιτέχνες που αγοράζουν ερασιτεχνικά γεωργικά φάρμακα και όχι εγκεκριμένα για επαγγελματική χρήση, για τους βιοκαλλιεργητές, κ.α.

7) Επειδή υπάρχει παραπληροφόρηση στο θέμα, ενημερώνεστε από επίσημες πηγές η ιστοσελίδα του Υπουργείου www.minagric.gr ακoλουθώντας τη διαδρομή:

Αγρότης-Επιχειρηματίας ® Γεωργία ® Φυτοπροστασία ® Έλεγχοι, Διάθεση, Χρήση Φυτοπροστατευτικών Προϊόντων ® Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Ορθολογική Χρήση των Γεωργικών Φαρμάκων.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να διαβάσουν μόνοι τους τις ερωτήσεις στην ιστοσελίδα του Υπουργείου ή να δοκιμάσουν τις γνώσεις τους στη δοκιμαστική εφαρμογή (demo) που παρέχεται στο διαδίκτυο: http://ppp-usercert.minagric.gr

8) Θα υπάρξει σχετική Εγκύκλιος από το Υπουργείο, με την όλη διαδικασία, όταν ολοκληρωθεί η ηλεκτρονική εφαρμογή και θα σας ενημερώσουμε τότε αναλυτικά.

AGRONEWS.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΑΘΡΕΦΤΗΣπελλας Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.