Σημαντικά Νέα

ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΙΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΣΕ ΡΟΔΑΚΙΝΑ: ROMEA – KATHERINA – A37 – ANDROSS και EVERTS.

 Συστάσεις για τη συγκομιδή των συμπύρηνων ροδάκινων από την ΕΚΕ

Κάθε ροδάκινο που παραδίδεται προς μεταποίηση πρέπει να έχει βάρος μεγαλύτερο από 100 γραμμάρια, δεν πρέπει να είναι πράσινα, δεν πρέπει να έχουν χτύπημα από
χαλάζι ή κλαδοσπόρι, ή μονίλια και φυσικά δεν πρέπει να είναι μαλακά. Αυτό ζητά από τους παραγωγούς συμπύρηνων ροδάκινων η Ένωση Κονσερβοποιών Ελλάδας, στο πλαίσιο της έναρξης της μεταποιητικής περιόδου, με βασική προϋπόθεση για την επιβίωση και επιτυχία του κλάδου (παραγωγών και βιομηχανίας) –όπως τονίζει- την παραγωγή ποιοτικών προϊόντων.
Επιπλέον, σχετικά με την τιμή των ροδάκινων, η ΕΚΕ επισημαίνει ότι εάν τα ακατάλληλα φρούτα δεν ξεπερνούν το 5% της συνολικής παραδιδόμενης ποσότητας, ο παραγωγός θα πληρώνεται με την πλήρη τιμή.  Εάν τα ακατάλληλα φρούτα ξεπερνούν το 5%, το φορτίο επιστρέφεται για επαναδιαλογή.
Ο πρόεδρος της ΕΚΕ Κώστα Αποστόλου εκτιμά ότι τις τιμές που τείνουν να διαμορφωθούν για τη φετινή περίοδο θα κυμανθούν μεσοσταθμισμένα στα επίπεδα του 2012, όταν ανήλθαν στα  0,25 ευρώ το κιλό παραδοτέα στη βιομηχανία για την α’ ποιότητα και στα 0,13 ευρώ  το κιλό για τη β’ ποιότητα. Βεβαίως ισχύει πάντα η δέσμευση για διαφοροποίηση της EVERTS, ενώ δεν αποκλείεται και ελαφρά διαφοροποίηση της ANDROSS. 
Η ΕΚΕ τονίζει, επίσης, ότι οι ποσότητες  που θεωρούνται β’ κλάσης και προορίζονται για χυμό δεν πρέπει να περιέχουν σάπια φρούτα, ξένες ύλες ή άλλα φρούτα.
Με την ευκαιρία αναφέρεται  για άλλη μία φορά, ότι προτιμώμενες ποικιλίες από τη βιομηχανία είναι οι
Επίσης συστήνεται  οι παραγωγοί να επιδιώξουν τον προγραμματισμό της αναδιάρθρωσης των ποικιλιών FORTUNA και LOADEL, αφού εκτιμάται ότι θα υπάρξει διαφοροποίηση της τιμής γι’ αυτές στα επόμενα χρόνια.
Αναφορικά με το κόστος διαχείρισης των Ο.Π., όπως και πέρυσι,  τονίζεται  από την Ένωση ότι δεν μπορεί να ξεπερνά τα 2 λεπτά το κιλό συν τα μεταφορικά.
Τέλος, στόχος για την ΕΚΕ είναι η κοινή προσπάθεια έτσι ώστε να θα κρατηθεί ψηλά το προϊόν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΑΘΡΕΦΤΗΣπελλας Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.