Η σεζόν του επιτραπέζιου σταφυλιού μόλις ξεκίνησε στην περιοχή της Μούρθια.
Η εξαγωγική εταιρία Gruventa τονίζει ότι η ποιότητα της παραγωγής είναι εξαιρετική, από άποψη
μεγέθους καρπού και βαθμών Brix και ότι αυτό το γεγονός θα λειτουργήσει υπέρ του «ανοίγματος» του ισπανικού σταφυλιού υψηλής ποιότητας σε νέες αγορές της Κεντρικής και της Ανατολικής Ευρώπης.
Πράγματι, η φετινή σεζόν υπόσχεται πολύ καλή εξαγωγική δραστηριότητα. Το 2013, η περιοχή της Μούρθια παρήγαγε 146.121 τόνους επιτραπέζιου σταφυλιού, σε ποσοστό 16% περισσότερο από την περασμένη χρονιά.
Η Μούρθια είναι η δεύτερη μεγαλύτερη περιοχή της Ισπανίας ως προς την παραγωγή σταφυλιού, με τη σοδειά της να αντιστοιχεί στο 36% του συνόλου του κράτους. Στην πρώτη θέση βρίσκεται η Βαλέντσια με 44% και στην τρίτη η Ανδαλουσία με 14%.
ΠΗΓΗ
Η εξαγωγική εταιρία Gruventa τονίζει ότι η ποιότητα της παραγωγής είναι εξαιρετική, από άποψη
μεγέθους καρπού και βαθμών Brix και ότι αυτό το γεγονός θα λειτουργήσει υπέρ του «ανοίγματος» του ισπανικού σταφυλιού υψηλής ποιότητας σε νέες αγορές της Κεντρικής και της Ανατολικής Ευρώπης.
Πράγματι, η φετινή σεζόν υπόσχεται πολύ καλή εξαγωγική δραστηριότητα. Το 2013, η περιοχή της Μούρθια παρήγαγε 146.121 τόνους επιτραπέζιου σταφυλιού, σε ποσοστό 16% περισσότερο από την περασμένη χρονιά.
Η Μούρθια είναι η δεύτερη μεγαλύτερη περιοχή της Ισπανίας ως προς την παραγωγή σταφυλιού, με τη σοδειά της να αντιστοιχεί στο 36% του συνόλου του κράτους. Στην πρώτη θέση βρίσκεται η Βαλέντσια με 44% και στην τρίτη η Ανδαλουσία με 14%.
ΠΗΓΗ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ