Σημαντικά Νέα

Το "Ποτάμι" καταγγέλλει ότι το χτυπάει το...σύστημα!

Μεροληπτική στάση εις βάρος του από εταιρία δημοσκοπήσεων που κάνει έρευνες με… αυτόματο τηλεφωνητή καταγγέλλει το Ποτάμι. 
 
Η καταγγελία αφορά πρόσφατη τηλεφωνική έρευνα της εταιρίας Pulse, στην οποία οι συμμετέχοντες στη δημοσκόπηση καλούνταν να απαντήσουν σε ένα ηχογραφημένο μενού και όσοι ήθελαν να δηλώσουν πρόθεση ψήφο υπέρ του κόμματος του Σταύρου Θεοδωράκη έπρεπε να περιμένουν πάρα πολύ ώρα στη γραμμή τους.
 
Στο ηχογραφημένο μήνυμα, το οποίο μεταδίδεται χωρίς τη μεσολάβηση κάποιου προσώπου εκ μέρους της εταιρίας, οι ερωτώμενοι καλούνται αρχικά να απαντήσουν εάν προτιμούν ένα από τα επτά κόμματα του Κοινοβουλίου.
 
Κατόπιν, τους ζητείται αν θέλουν να συνεχίσουν να ψηφίσουν «άλλο κόμμα» να πατήσουν κάποιο συγκεκριμένο κουμπί, το οποίο ανοίγει ένα νέο μενού στο οποίο αναφέρεται μια σειρά μικρότερα κόμματα που δεν κατάφεραν να εκλέξουν ευρωβουλευτή και ακολουθεί το «Ποτάμι», παρά το γεγονός ότι στις πρόσφατες ευρωεκλογές εξέλεξε δύο ευρωβουλευτές και με το 6,6% κατετάγη πέμπτο στη γενική κατάταξη, πολύ πάνω και από κόμματα που εκπροσωπούνται στο ελληνικό Κοινοβούλιο.
 
Σε επικοινωνία που είχε στέλεχος του Ποταμιού με τους υπευθύνους της Pulse, αναγνώρισαν ότι υπάρχει πρόβλημα και το «Ποτάμι» θα έπρεπε να ήταν στο αρχικό μενού, υποσχόμενοι να γίνει αυτό από την... επόμενη δημοσκόπηση.  
 
Στη Σεβαστουπόλεως, ωστόσο, δεν θεωρούν ικανοποιητική την απάντηση που έλαβαν, καθώς διατυπώνουν ερωτήματα για την αμεροληψία της ερευνητικής μεθοδολογίας που ακολουθεί η συγκεκριμένη εταιρία και σκοπεύουν να ζητήσουν επ΄ αυτού να λάβει θέση η Επιτροπή Δεοντολογίας του ΣΕΔΕΑ. 
 
defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΑΘΡΕΦΤΗΣπελλας Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.