Σημαντικά Νέα

Οι ομορφότερες "φυσικές πισίνες" του κόσμου

Πισίνα ή θάλασσα; Για κάποιους αυτό είναι ένα δίλημμα, ιδιαίτερα το καλοκαίρι. Υπάρχουν όμως και οι… φυσικές πισίνες.
Νερά που μοιάζουν σαν να είναι ψεύτικα. 
Οι φυσικές πισίνες που δημιουργήθηκαν τυχαία, στα βάθη των αιώνων, είναι χωρίς αμφιβολία προορισμός για λίγους και τολμηρούς.
Αφεθείτε στα μαγευτικά χρώματα.

  Θερμές πηγές του Παμούκαλε, Τουρκία
Ένα λευκό τοπίο, αλλά όχι εξαιτίας του χιονιού. Το Παμούκαλε «ντύθηκε» στα λευκά εξαιτίας της μακροχρόνιας εναπόθεσης των ασβεστούχων αλάτων που περιέχονται στις θερμές ιαματικές πηγές της περιοχής.
Το Παμούκαλε αντιπροσωπεύει ένα μοναδικό στον κόσμο φυσικό αξιοθέατο, που συγκαταλέγεται στις πιο χαρακτηριστικές καρτ ποστάλ της γειτονικής Τουρκίας, ενώ θεωρείται ένα απ’ τα αρχαιότερα σπα της ανθρωπότητας.

Μαγεμένο Ποτάμι, Φιλιππίνες
Με τη πρώτη ματιά τα νερά του Μαγεμένου Ποταμιού στο Χινατουάν των Φιλιππίνων μοιάζουν σαν να είναι ψεύτικα. Σαν κάποιος να τα έχει ζωγραφίσει. Και όμως είναι αληθινά!

  Σπήλαιο της Ποίησης, Ιταλία

Η «φυσική πισίνα» της Ιταλίας αποτελείται από ένα υποβρύχιο συγκρότημα, το οποίο ενώνει τις δυο κοιλότητες Poesia Piccola και Poesia Grande. Έχει δυο εισόδους, μια από τη θάλασσα στη βάση του βράχου και μια από τη στεριά. Σύμφωνα μ’ ένα μύθο, μια μούσα κάποτε έκανε μπάνιο της εκεί και έμεινε γνωστό ως το Σπήλαιο της Ποίησης.

Πηγή: Fortunegreece.com 

news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΑΘΡΕΦΤΗΣπελλας Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.