Σημαντικά Νέα

"Απόβαση" μεγάλων ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων για την άσκηση "Saber Strike 2014" στην "πόρτα" της Ρωσίας (vid)

Ενισχύει το "ψυχροπολεμικό" κλίμα το ΝΑΤΟ συγκεντρώνοντας μεγάλες δυνάμεις προς διεξαγωγή της άσκησης «Saber Strike 2014» με τη συμμετοχή χιλιάδων στρατιωτών και τεθωρακισμένων στα εδάφη των Βαλτικων χωρών στην "πόρτα" της Ρωσίας. Με ταχείς ρυθμούς επιδιώκεται η στρατιωτική περικύκλωση της ευρασιατικής υπερδύναμης με πρόσχημα την ουκρανική κρίση που η ίδια η Δύση έχει προκαλέσει.
 
Στο λιθουανικό λιμάνι της Κλαϊπέντα  κατέφθασαν μέσω στρατιωτικών αποβατικών πλοίων, άρματα μάχης, και ΤΟΜΑ για λογαρισμό του ΝΑΤΟ. Τα Τεθωρακισμένα οχήματα και άρματα που κατέφθασαν  στη Λιθουανία, θα  λάβουν μέρος,  στη μεγαλύτερη έως τώρα άσκηση του ΝΑΤΟ,  με την επωνυμία  «Saber Strike 2014» , αναφέρει η διαδικτυακή πύλη delfi.lt .
 
Τα άρματα μάχης και τα ΤΟΜΑ,  ανήκουν στον δανικό στρατό. Συγκεκριμένα, το αποβατικό πλοίο που κατέφθασε  στο λιμάνι της Κλαϊπέντα,  εκφόρτωσε  άρματα μάχης τύπου Leopard 2A5, τεθωρακισμένα οχήματα μάχης (ΤΟΜΑ  CV 9035,  M113, BMP «Piranha», αλλά και  τεθωρακισμένα οχήματα,  καθώς και  μια ποικιλία  ιατρικών οχημάτων,  των υπηρεσιών βοηθητικού εξοπλισμού.
 
Η φάλαγγα των τεθωρακισμένων οχημάτων από τον λιμένα  Klaipeda,  κινήθηκε οδικώς προς την  περιοχή Gayzhyunsky  κοντά στο χωριό Rukla της επαρχίας Jonava. Σημειώνεται ότι , τα σύνορα με την Ρωσία, βρίσκονται σε απόσταση  λίγο πάνω των εκατό χιλιόμετρων . Στη σοβιετική εποχή, όταν η Λιθουανία ήταν ακόμα μέρος της ΕΣΣΔ, σε αυτήν την περιοχή, λειτουργούσε στρατιωτική βάση των  Σοβιετικών αερομεταφερόμενων στρατευμάτων .
 
Ο Αρχηγός του Στρατού της Λιθουανίας  στρατηγός Almantas Leika , δήλωσε στους δημοσιογράφους, ότι «η άσκηση του ΝΑΤΟ «Saber Strike 2014» θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 9 Ιουνίου και θα συνεχιστεί για  11 ημέρες έως την  20 Ιουνίου».
 
Ο κύριος στόχος της μεγάλης σε αριθμό και μέγεθος νατοϊκής στρατιωτικής άσκησης, είναι η πραγματοποίηση  «μιας κοινής άσκησης των συμμάχων του ΝΑΤΟ, στην «διεξαγωγή διεθνών στρατιωτικών επιχειρήσεων».
Στις ασκήσεις αυτές θα συμμετάσχουν 2.500  νατοϊκοί στρατιώτες, 1.100 εκ των οποίων,  ανήκουν στον δανικό στρατό , καθώς και περίπου 500 από τον  στρατό  της Λιθουανίας.
 
Συνολικά, θα συμμετέχουν στην άσκηση  στο έδαφος της Λιθουανίας,  800 στρατιωτικά τεθωρακισμένα  οχήματα όλων των τύπων.
 
Γίνεται κατανοητό ότι η Δύση πάλι επιθυμεί τον διαχωρισμό της Ευρασίας όπως και παλαιότερα αλλά με την διαχωριστική γραμμή, πολύ πιο κοντά την Μόσχα. Πιθανότατα αυ΄τος ήταν ο στοχος εξ'αρχής, και δημιούργησαν την ουκρανική κρίση για να εχουν πρόσχημα περιχαράκωσης της Ρωσίας. Παρόμοιες κινήσεις περικύκλωσης γίνονται και από την άλλη πλευρά της Ευρσίας στην Κίνα. Όλα αυτά δεν είναι τυχαία, και ούτε τα ζήτησαν οι δύο χώρες, έχουν σχεδιαστεί εδώ και πολύ καιρό.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΑΘΡΕΦΤΗΣπελλας Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.