Σημαντικά Νέα

Η επόμενη ημέρα του ανασχηματισμού…

Η αλλαγή προσώπων δεν σημαίνει και αλλαγή πολιτικής επισημαίνουν  βουλευτές κομμάτων της αντιπολίτευσης με αποκλειστικές δηλώσεις τους στο CRASHonline.gr, σχολιάζοντας τον ανασχηματισμό
της κυβέρνησης.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗΣ
 ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΔΗΜΑΡ
Αυτό που έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία είναι η αλλαγή των πολιτικών που εφαρμόζονται. Πολιτικές που έχουν οδηγήσει σε αδιέξοδο τους Έλληνες πολίτες. Τα πρόσωπα ανεξάρτητα από προθέσεις καλούνται να υπηρετήσουν αυτές τις συγκεκριμένες πολιτικές που οδηγούν την οικονομία και την κοινωνία στο περιθώριο. Απαιτείται ανατροπή αυτών των πολιτικών με επαναπραγμαδιάτευση του προγράμματος με τους πιστωτές και εταίρους μας. Μέχρι στιγμής δεν έχει καταγραφεί καμιά διαπραγματευτική ικανότητα από την πλευρά της κυβέρνησης.
ΜΑΡΙΝΑ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΑΝΕΛ
Ό,τι και να κάνει η Συγκυβέρνηση δεν σώζεται. Μεταγραφές κοντά στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου δεν έσωσαν ποτέ καμία ομάδα από τον υποβιβασμό…
ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ
Ο ορίζοντας αυτής της κυβέρνησης είναι η εκλογή του προέδρου της δημοκρατίας. Όμως και σήμερα ακόμα, εκτιμώ ότι δεν είναι εφικτή η πλειοψηφία που απαιτείται για την εκλογή των 180 ψήφων. Άρα είναι φανερό ότι θα πάμε σε εκλογές τον Νοέμβριο και το νέο αυτό κυβερνητικό σχήμα είναι ένα προεκλογικό σχήμα. Το διακύβευμα των εκλογών δεν θα είναι η εκλογή προέδρου αλλά η οικονομία και η διαχείριση του χρέους. Πάνω σε αυτό θα τεθούν τα διλήμματα για τους πολίτες και τους πολιτικούς.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΤΡΑΤΟΥΛΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ Β’ ΑΘΗΝΑΣ
Ο ανασχηματισμός ούτε το λαό θα ωφελήσει, ούτε την αποσύνθεση του κυβερνητικού μπλοκ θα ανακόψει, αφού δεν αλλάζουν οι μνημονιακές πολιτικές που δημιουργούν φτώχεια, δυστυχία, ανεργία, παραγωγική παρακμή και κατά συνέπεια λαϊκή δυσαρέσκεια. Ποτέ δε σώθηκε Κυβέρνηση που είχε πάρει την κάτω βόλτα από ανασχηματισμό. Αφού τα μνημόνια θα συνεχιστούν, η φθορά της Κυβέρνησης θα επιταχυνθεί.
Ο νέος Υπουργός Οικονομικών είναι της ίδιας ακριβώς νεοφιλελεύθερης αντίληψης με τον κο Στουρνάρα. Ανήκει και αυτός στην οικογένεια των «Σημιτανθρώπων», που εφαρμόζουν για χρόνια αντικοινωνικές πολιτικές και είναι κατεξοχήν άνθρωπος των Τραπεζών. Με αυτή την έννοια, η τοποθέτησή του σε αυτό το Υπουργείο αποτελεί εγγύηση για την τρόικα, τους δανειστές και τις αγορές ότι θα συνεχιστούν οι ίδιες πολιτικές και η απαρέγκλιτη, πιστή εφαρμογή των μνημονιακών δεσμεύσεων της Κυβέρνησης.
ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
Η χούντα Βενιζέλου-Σαμαρά συνεχίζει την ίδια εθνοκτόνο πολιτική της, συνεχίζει να αποτελεί φερέφωνο των ξένων τοκογλύφων και συνεχίζει να κρατά παράνομα στη φυλακή τον Αρχηγό και βουλευτές της τρίτης πολιτικής δύναμης της Χώρας. Παρά την καταδίκη αυτής της άθλιας πολιτικής από την πλειοψηφία του Ελληνικού Λαού, η Ελλάς παραμένει δέσμια του δεύτερου και του τέταρτου κόμματος που λογοδοτούν μόνο στην γερμανική οικονομική ολιγαρχία. Ο Αγώνας για Εθνική Ελευθερία συνεχίζεται!
ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΠΕΡΝΑΡΟΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ
Αυτή η κυβέρνηση αποδεικνύει για ακόμη μία φορά ότι όχι μόνο δεν πήρε το μήνυμα των εκλογών αλλά θέλησε να εξαπατήσει τον ελληνικό λαό με αλλαγές προσώπων και όχι πολιτικής. Ο λαός δεν ζητά λύσεις για να ξεφύγει από την εξαθλίωση στην οποία τον οδήγησαν οι κύριοι του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και πήραν «δώρο» τους συνεργάτες του Σημίτη. Είναι φανερό ότι ο κ.Σαμαράς με επικοινωνιακά τρικ επιχειρεί να πείσει ότι θυμήθηκε την κοινωνία αφού πρώτα της γύρισε την πλάτη και την γονάτισε. Στις επόμενες εκλογές δεν θα πάρει ένα απλό μήνυμα αλλά την εντολή να φύγει.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΑΘΑΚΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΧΑΝΙΩΝ ΣΥΡΙΖΑ
Ο κ. Πρωθυπουργός φαίνεται να μην έχει κατανοήσει το μήνυμα των πρόσφατων εκλογών. Ο ανασχηματισμός αποτελεί μια ατυχής προσπάθεια δημιουργίας μιας «ρετρό» εικόνας ανανέωσης του κυβερνητικό σχήματος μέσα από την ανακύκλωση του πλέον φθαρμένου πολιτικού προσωπικού του τέως δικομματισμού. Το νέο σχήμα φέρει τα σημάδια από τις χειρότερες παλαιοκομματικές παραδόσεις καθώς τα υπουργεία αυξάνονται για να ικανοποιηθούν όσο το δυνατόν περισσότερα πολιτικά αιτήματα και όσο το δυνατόν περισσότερες εκλογικές περιφέρειες.
Τα πρόσωπα που έχουν επιλεγεί, όμως, έχουν την δική τους ιστορία και εύγλωττα μιλούν για την απροθυμία της κυβέρνησης να χαλαρώσει την προϋφεσιακή πολιτική της. Καθίσταται σαφές πλέον ότι η χώρα έχει ανάγκη από μια νέα κυβέρνηση, με ισχυρή και νωπή λαϊκή εντολή και διάθεση να συγκρουστεί και να διαπραγματευτεί προς όφελος της μεγάλης πλειοψηφίας της ελληνικής κοινωνίας με τους δανειστές. Ο κ. Πρωθυπουργός θα έπρεπε να έχει το πολιτικό και ηθικό ανάστημα να κατανοήσει τα παραπάνω και να προκηρύξει άμεσα εκλογές.
ΘΑΝΟΣ ΤΖΗΜΕΡΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ
Μην πειράξετε τις συντεχνίες, μην αφήσετε χωρίς αντικείμενο τους αποτυχημένους πολιτευτές, μην κάνετε καμία δομική μεταρρύθμιση, ούτε στα πρόσωπα ούτε στις δομές. Αυτό είναι το νόημα του ανασχηματισμού: στασιμότητα, αν όχι οπισθοδρόμηση. Είμαστε το μοναδικό κράτος της Ευρώπης που έχει ειδικό Υπουργείο Ανάπτυξης λες και όλα τα άλλα Υπουργεία έχουν σκοπό τη… συρρίκνωση του τομέα τους. Ο πρωθυπουργός θα έπρεπε να κάνει την υπέρβαση επιλέγοντας ανθρώπους εκτός κομματικών πλαισίων, για να απελευθερώσουν επιτέλους την οικονομία και την κοινωνία από τα δεσμά του κρατισμού. Δεν το έκανε. Αντίθετα, αποπέμφθηκαν οι ελάχιστοι υπουργοί που τόλμησαν να τα βάλουν με τις ιερές αγελάδες των συντεχνιών. Μόνη θετική εξέλιξη ο νέος Υπουργός Οικονομικών. Αλλά ένας… Γκίκας δεν φέρνει την άνοιξη.

Χρήστος Μίχαλος

crashonline.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΑΘΡΕΦΤΗΣπελλας Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.