Σημαντικά Νέα

Με την επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος έρχεται (πάλι) ο ανασχηματισμός

 – Όλα τα νεώτερα για τα ονόματα & τα σενάρια

Η Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος είναι, σύμφωνα με όλες τις συγκλίνουσες πληροφορίες, η πιθανότερη ημέρα του ανασχηματισμού. Ακριβώς ένα χρόνο μετά την ανακοίνωση του
παρόντος κυβερνητικού σχήματος (σ.σ. ήταν Δευτέρα, 24 Ιουνίου 2013, το απόγευμα της αργίας του Αγίου Πνεύματος που επέλεξε πέρυσι ο πρωθυπουργός να ανακοινώσει τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης), αναμένεται να λυθεί το μυστήριο με το ποιοι μπαίνουν και ποιοι βγαίνουν από την κυβέρνηση.
Ο Αντώνης Σαμαράς και ο Βαγγέλης Βενιζέλος αναμένεται να έχουν το απόγευμα όταν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης επιστρέψει από την Αίγυπτο, όπου θα ταξιδέψει αυθημερόν για την ορκωμοσία του νέου προέδρου Αλ Σίσι, το πιθανότερο, τηλεφωνικό ραντεβού προκειμένου να καταλήξουν στο τελικό κυβερνητικό σχήμα.
Αναφορικά με το υπουργείο Οικονομικών απ’ όπου, όπως όλα δείχνουν θα αποχωρήσει με κατεύθυνση την Τράπεζα της Ελλάδας, ο Γιάννης Στουρνάρας «παίζουν» τα ονόματα των κυρίων Μάκη Βορίδη, Νίκου Δένδια, Χρήστου Σταϊκούρα αλλά και Χρύσανθού Λαζαρίδη. Υπάρχει όμως και το σενάριο για όνομα τεχνοκράτη που λέγεται ότι θα αποτελέσει έκπληξη, ενώ, σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες δεν αποκλείεται, εφόσον αποχωρήσει ο Κωστής Χατζηδάκης είτε για τη θέση του Επιτρόπου είτε για άλλη κυβερνητική θέση, ακόμη και να ενοποιηθούν τα υπουργεία Οικονομικών και Ανάπτυξης, προκειμένου, εκτός των άλλων, να σηματοδοτηθεί το τέλος των μνημονίων και η απαρχή της αναπτυξιακής πορείας της χώρας.
Από το κυβερνητικό σχήμα φαίνεται ότι αποχωρούν οι υπουργοί Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης με πιθανότερο αντικαταστάτη του τον Πάρι Κουκουλόπουλο που πέρυσι έμεινε εκτός της τελευταία, κυριολεκτικά, στιγμή,  Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιος Τσαυτάρης,  Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης και ο υφυπουργός Παιδείας Συμεών Κεδίκογλου. Αμφίβολη είναι και η παραμονή του υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου.
Υποψήφιοι για είσοδο στο κυβερνητικό σχήμα είναι Ανδρέας Λοβέρδος, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος αλλά και ο Βασίλης Κικίλιας στη θέση του αναπληρωτή ΥΠΕΚΑ που άφησε κενή η αποχώρηση του Σταύρου Καλαφάτη προκειμένου να διεκδικήσει το Δήμο Θεσσαλονίκης.
Ερωτηματικό αποτελεί τι θα γίνει με τη Ντόρα Μπακογιάννη, καθώς μετά τη συνάντηση-έκπληξη με τον Αντώνη Σαμαρά, και οι δύο πλευρές κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους. Εφόσον πάει στις Βρυξέλλες στη θέση του Επιτρόπου, τότε πιθανότατα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραμείνει στην κυβέρνηση, ίσως και στη θέση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Όμως, αν μπει στην κυβέρνηση (σ.σ. φήμες για το υπουργείο Οικονομικών δεν επιβεβαιώνονται), τότε θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα εξέλθει αυτής ο αδελφός της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΑΘΡΕΦΤΗΣπελλας Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.