Σημαντικά Νέα

"Σφυροκοπούν" με πυροβολικό κατοικημένες περιοχές του Σλαβιάνσκ οι νεοναζί του Κιέβου (vid)

Στη διαπραξη εγκλημάτων πολέμου προχωρούν οι ουκρανικές δυνάμεις και οι Ουκρανοί νεοναζί του Δεξιού Τομέα που αποτελούν την συντριπτική πλειοψηφία της ουκρανικής Εθνοφρουράς, αφου πριν λίγο έριξαν βολές πυροβολικού σε σπίτια πολιτών στη νότια είσοδο του Slavyansk, και συγκεκριμένα στο προάστιο Andreevka. Απώλειες έχουν αναφερθεί στον αμαχο πληθυσμό. 
 
Είναι η πρώτη απάντηση των νεοναζί του Κιέβου στο ηχηρό "ναι" για απόσχιση των περιφερειών του Λούγκανσγκ και του Ντονέτσκ, στα χθεσινα δημοψηφίσματα.
 
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των ρωσόφωνων δυν'αμεων Αυτοάμυνας "Υπήρξε επίθεση πυροβολικού από τις δυνάμεις του Κιέβου, σπίτια καταστράφηκαν και αυτοκίνητα καίγονται. Υπάρχουν πολλοί νεκροί, αλλά τα νούμερα δεν είναι ακόμα γνωστά."
 
Η επίθεση στο ίδιο το Σλαβιάνσκ ξεκίνησε τα ξημερώματα. Ακούγεται τουλάχιστον μια έκρηξη ανά λεπτο
 
Η επίθεση έχει ξεκινησει από τον καταληφθέντα πύργο της τηλεόρασης στο όρος Karachun
 
Η Εθνοφρουρά που αποτελείται από ναζιστές του Δεξιού Τομέα πραγματοποεί επιθέσεις στα σημεία ελέγχου του Σλαβιάνσκ, ενώ αναφορές για βολές πυροβολικού μέσα στην πόλη έρχονται σωρηδόν.
 
Ο Βιατσεσλάβ Πονομαριόφ, ο ισχυρός άνδρας του Σλαβιάνσκ, ανακοίνωσε ότι η συμμετοχή στο χθεσινό δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της περιοχής ήταν της τάξης του 80%. Ο τοπικός ηγέτης του Κομμουνιστικού Κόμματος Ανατόλι Χμελεβόι, εκ των διοργανωτών της ψηφοφορίας, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι περιμένει ότι το ποσοστό που ψήφισε "ναι" θα πρέπει να ανέρχεται στο 90%, αφού "όσοι ψήφισαν, ψήφισαν 'ναι' ". Η Ιρίνα Μαρκίνα, μέλος της τοπικής εκλογικής επιτροπής, άφησε να εννοηθεί ότι περιμένει ότι το ποσοστό του "ναι" θα υπερβαίνει το 90%.
 
Στην ερώτηση εάν θα υπάρξει και δεύτερο δημοψήφισμα με ερώτημα αυτή τη φορά την ένωση με τη Ρωσία, ο Βιατσεσλάβ Πονομαριόφ απάντησε: "Σε τρεις ημέρες, μπορούμε να οργανώσουμε δημοψήφισμα, ό,τι και να είναι αυτό".
 
Οι ψηφοφορίες που οργανώθηκαν χθες από τους φιλορώσους αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία, οι οποίες χαρακτηρίσθηκαν "παράνομες" από το Κίεβο και τη διεθνή κοινότητα, αφορούσαν την ανεξαρτητοποίηση των μονομερώς ανακηρυγμένων "λαϊκών δημοκρατιών" του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ.
 
 
 
 
 
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΑΘΡΕΦΤΗΣπελλας Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.