Σημαντικά Νέα

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΛΑΪΚΕΣ!!! ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΕΠ' ΑΟΡΙΣΤΟΝ ΑΠΕΡΓΙΑ...

Πορεία προς τη Βουλή πραγματοποιούν αυτήν την ώρα οι παραγωγοί και πωλητές λαϊκών αγορών που συγκεντρώθηκαν νωρίτερα στην πλατεία Κάνιγγος. Οι διαδηλωτές
διαμαρτύρονται για το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης που αφορά τον κλάδο τους, ενώ από σήμερα πραγματοποιούν επ' αόριστον απεργία. Αντιπροσωπεία τους επέδωσε ψήφισμα με τις θέσεις τους στο υπουργείο. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Παντελή Μόσχο το υπουργείο Ανάπτυξης σπέρνει συνέχεια ψέματα και πως δεν κάνει διάλογο.

Ο Παντελής Μόσχος, διεμήνυσε ότι οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν και απηύθυνε έκκληση στον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη να δεχτεί τους προέδρων των συνομοσπονδιών του κλάδου. Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους ο υφυπουργός Ανάπτυξης Θανάστης Σκορδάς σχολίασε ότι το σχέδιο νόμου βρίσκεται σε διαβούλευση από τον Νοέμβριο του 2013 και έχει γίνει πολύ συζήτηση με τους εκπροσώπους του κλάδου «γιατί υπάρχουν παθογένειες στο σύστημα αδειών και πρέπει να αλλάξει». 

Εξάλλου, υπεραμύνθηκε των ρυθμίσεων, λέγοντας ότι δεν χάνονται θέσεις, αλλά δίνεται προτεραιότητα στους ανέργους και τις ευπαθείς ομάδες. Είπε ακόμη πως θα γίνεται κλήρωση για να αλλάζουν «πόστα» και σχολίασε: «Αντιδρούν αυτοί που έχουν βολευτεί στην κατανομή των θέσεων στις λαϊκές και αυτοί υποκινούν την απεργία».

Για τα υψηλά πρόστιμα που προβλέπει το νομοσχέδιο, ο υφυπουργός διερωτήθηκε: «Δηλαδή, να μην τιμωρούνται όσοι παρανομούν;». Σημείωσε ακόμη, ότι η αλλαγή που θα δει ο καταναλωτής με στόχο το όφελός του είναι ο διαχωρισμός των παραγωγών από τους εμπόρους και τα βιομηχανικά προϊόντα στις λαϊκές αγορές, ενώ θα υπάρχει και ένα ακόμη κομμάτι με πάγκους που θα αφορά τα βιολογικά προϊόντα.

Τα άρθρα του νομοσχεδίου για τα οποία υπάρχει διαφωνία είναι:

Οι θέσεις των πωλητών των λαϊκών αγορών θα καθορίζονται με δημόσια κλήρωση. Με απόφαση του κάθε δήμου θα καθορίζεται ο ανώτατος αριθμός θέσεων. Προβλέπεται σαφής χωροταξικός διαχωρισμός μεταξύ των παραγωγών και των εμπόρων και διαμορφώνονται πλέον δύο ξεχωριστά τμήματα στις λαϊκές αγορές. Αυστηροποιούνται οι κυρώσεις σε όλες τις κατηγορίες των παραπτωμάτων και προβλέπονται ποινικές κυρώσεις. Για παράδειγμα προβλέπεται τρίμηνη φυλάκιση για διάθεση μη ασφαλών τροφίμων. Επίσης τρίμηνη φυλάκιση για απασχόληση μη ασφαλισμένου εργαζομένου και φυλάκιση ενός έτους για πώληση χωρίς άδεια.

Με πληροφορίες από την naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΑΘΡΕΦΤΗΣπελλας Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.