Σημαντικά Νέα

ΟΙ ΙΤΑΛΟΙ ΕΚΤΙΜΟΥΝ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ 1 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥ

 (ΝΑΙ 1.000.000.000...!!!) ΒΑΡΤΕΛΙΩΝ...!!! ΚΑΙ ΚΑΘΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΙΤΑΜΕ...!!!

Το «business stories» αποκαλύπτει σήμερα τον χάρτη των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στην Ιταλία που βάσει των εκτιμήσεων της Enel έχει τις ίδιες αναλογίες με τον προς εξερεύνηση
ελληνικό στη χερσαία δυτική Ελλάδα, ο οποίος περιλαμβάνει τη βορειοδυτική Πελοπόννησο, την Αιτωλοακαρνανία και την περιοχή Πρέβεζας - Άρτας. 

Όπως είναι γνωστό, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα ενδείξεις, ο ιταλικός όμιλος φέρεται ο πιθανότερος φορέας να αναλάβει το όλο εγχείρημα. Βεβαίως τίποτε δεν αποκλείει να υπάρξουν και άλλοι ενδιαφερόμενοι κατά την επίσημη προκήρυξη του διαγωνισμού.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννης Μανιάτης μιλώντας στο «b.s.» εμφανίζεται αισιόδοξος για την επενδυτική προοπτική και εκτιμά ότι ήδη έχει γίνει το πρώτο σημαντικό βήμα σε αυτή την κατεύθυνση. 

Ειδικότερα ο υπουργός δήλωσε: «Το ενδιαφέρον της Enel είναι ψήφος εμπιστοσύνης στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και στις προσπάθειες που κάνουμε για την αξιοποίηση των ελληνικών υδρογονανθράκων. 

Αρχίζουμε να υλοποιούμε τον στόχο να αποτελέσουν οι ελληνικοί υδρογονάνθρακες μια νέα πολύ σημαντική πηγή πλούτου για το Ελληνικό Δημόσιο και τους Ελληνες πολίτες. 

Προχωρούμε με ολοκληρωμένο επιχειρησιακό σχέδιο με πλήρη διαφάνεια και μεγάλη παρέμβαση του ελληνικού ανθρώπινου επιστημονικού δυναμικού για τη δημιουργία πολλών εκατοντάδων θέσεων εργασίας». 

Αναλογικά με τα δεδομένα των ιταλικών κοιτασμάτων η δυναμικότητα των αντίστοιχων ελληνικών στη Δυτική Ελλάδα μπορεί να προσεγγίσει το 1 δισεκατομμύριο βαρέλια. protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΑΘΡΕΦΤΗΣπελλας Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.