Σημαντικά Νέα

Στην πλατεία Ελευθερίας το στρατηγείο του Γιάννη Ιωαννίδη (video)

Εγκαινιάστηκε το προεκλογικό κέντρο του υποψήφιου περιφερειάρχη της παράταξης «Κεντρική Μακεδονία – Περιφέρεια Πρωταθλήτρια». Δυναμικό «παρών» από τα στελέχη της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη, ....
στήριξη και από τα αδέλφια Ψωμιάδη

του Τάσου Τασιούλα
«Εγώ στην Περιφέρεια δεν θα πάω για να εγκαινιάζω δρόμους και πλατείες, για να βγαίνω φωτογραφίες και να έχω τη λεζάντα μου στις εφημερίδες. Αυτά δεν τα έχω ανάγκη». «Είμαι αποφασισμένος να διεκδικήσω». «Η Κεντρική Μακεδονία έχει τεράστιες προοπτικές ανάπτυξης». «Δημιουργία όσο το δυνατόν περισσότερων θέσεων εργασίας και τέλος στη μετανάστευση των νέων».

Αυτά ήταν τα κεντρικά σημεία της ομιλίας του Γιάννη Ιωαννίδη, στην τελετήεγκαινίων του προεκλογικού του κέντρου στην πλατεία Ελευθερίας (Ίωνος Δραγούμη 3), που πραγματοποιήθηκε μπροστά σε πλήθος κόσμου, με αποτέλεσμα να αποκλειστεί η Ίωνος Δραγούμη από τη Μητροπόλεως μέχρι τη Λεωφόρο Νίκης. «Σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση είμαστε εδώ, είμαστε πολλοί, είμαστε αποφασισμένοι και ισχυροί», τόνισε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας.
Το «παρών» έδωσαν τα κορυφαία στελέχη της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη, και συγκεκριμένα ο υπουργός Μακεδονίας Θράκης Θεόδωρος Καράογλου, ο βουλευτής και υποψήφιος δήμαρχος Σταύρος Καλαφάτης, οι βουλευτές Σάββας Αναστασιάδης και Έλενα Ράπτη, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο ΓΓ Δημοσίων Έργων Στράτος Σιμόπουλος, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Μανώλης Κεφαλογιάννης, που πραγματοποιεί περιοδεία στη Β.Ελλάδα ως επικεφαλής της εκστρατείας της ΝΔ για τις ευρωεκλογές, καθώς και πολλοί δήμαρχοι και κομματικά στελέχη.
Αξίζει να σημειωθεί και η παρουσία του Διονύση Ψωμιάδη, τον οποίο, όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ.Ιωαννίδης, «αγαπάει περισσότερο», προφανώς λόγω της κοινής αγάπης τους για τον αθλητισμό. Την τελετή ευλόγησε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, ο οποίος είπε πως θα πάει σε κάθε αυτοδιοικητικό που θα ζητήσει την ευλογία του.


Από τον περίπου ένα μήνα που γυρίζει την Κεντρική Μακεδονία στο πλαίσιο του προεκλογικού αγώνα του, ο κ. Ιωαννίδης είπε ότι «βλέπουμε παντού κατήφεια και προβληματισμό, απαισιοδοξία και επιφυλάξεις. Ο κόσμος πονάει. Η λιτότητα, που με τόσο βίαιο τρόπο έχει επιβληθεί στην πατρίδα μας, έχει  γονατίσει χιλιάδες συμπολίτες μας. Αλλά αυτό δεν είναι το εντονότερο σε όλα όσα μπορεί να δει κανείς περιδιαβαίνοντας τη Μακεδονία. Το εντονότερο που βλέπει, είναι οι μοναδικές δυνατότητες που έχει ο τόπος μας. Οι τεράστιες προοπτικές ανάπτυξης που ξεπηδούν σε κάθε σημείο».

Οι τομείς στους οποίους θεωρεί ότι πρέπει να επενδύσει η περιοχή για να βγει από την κρίση είναι: τουρισμός, αγροτική οικονομία, θερμαλισμός, ορυκτός πλούτος, κτηνοτροφία, μεταποίηση αγροτικών προϊόντων, βιομηχανία, παροχή υπηρεσιών και αρχαιολογικοί θησαυροί.


Το μήνυμά του ήταν ότι η μόνη του υπόσχεση είναι να διεκδικήσει για λογαριασμό της Περιφέρειας: «Ο Έλληνας έχει συνηθίσει να ακούει υπερβολές σε κάθε προεκλογική περίοδο. Πριν στηθούν οι κάλπες, οι δεσμεύσεις, οι εξαγγελίες και οι υποσχέσεις καταγράφουν… πρωτογενές πλεόνασμα. Εμείς δεν παίζουμε το παιχνίδι έτσι. Η ουσία στην ανάπτυξη του τόπου μας είναι η διεκδίκηση. Κανείς δεν χαρίζει τίποτα σε κανέναν. Το στοιχείο που κάνει τα πάντα να κινούνται είναι η διεκδίκηση. Και εδώ πιστεύουμε ότι είμαστε οι καταλληλότεροι για να κάνουμε τη δουλειά».

Περιγράφοντας την καταλληλότητα έριξε τα… καρφιά του: «Έχει πολύ μεγάλη σημασία να βρεθεί στο τιμόνι της Περιφέρειας ένας άνθρωπος με μπόλικα ένσημα από τον αγώνα της ζωής. Ένας άνθρωπος που δεν τα βάζει κάτω και που δεν τα παρατά. Που δεν συμβιβάζεται. Που δεν κουράζεται να αγωνίζεται. Που δεν κληρονόμησε τίποτε. Που δεν του χαρίστηκε το παραμικρό. Που δεν θα διστάσει να χτυπήσει, εκεί που πρέπει, όταν θα πρέπει, τη γροθιά στο τραπέζι. Που θα συγκρουστεί, όταν το απαιτούν οι περιστάσεις. Που θα πιέσει προς όλες τις κατευθύνσεις. Και που στο τέλος, παρά τις όποιες δυσκολίες, θα μείνει με πείσμα και πάθος αφιερωμένος στο στόχο: να κερδίσει για την Περιφέρεια όσο το δυνατόν περισσότερα».

Και συνέχισε στο ίδιο μοτίβο: «Εγώ στην Περιφέρεια δεν θα πάω για να εγκαινιάζω δρόμους και πλατείες, για να βγαίνω φωτογραφίες και να έχω τη λεζάντα μου στις εφημερίδες. Αυτά δεν τα έχω ανάγκη. Θα πάω, επειδή θέλω να προσφέρω ουσιαστικά στην πατρίδα μου, τη Μακεδονία, και στους συμπολίτες μου. Και σήμερα, ουσιαστική προσφορά μπορεί να επιτευχθεί μόνο με έναν τρόπο: με τη συμβολή της Περιφέρειας ώστε να δημιουργηθούν όσο το δυνατόν περισσότερες θέσεις εργασίας. Για να μένουν τα παιδιά μας στον τόπο τους και να μην αναγκάζονται να μεταναστεύουν στο εξωτερικό όπως έκαναν οι παππούδες τους. Η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας μπορεί να ακούγεται σήμερα ως εύκολη υπόσχεση και να μοιάζει εγχείρημα ουτοπικό. Μπορεί όμως να επιτευχθεί. Με τη σωστή αξιοποίηση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Με τη διοχέτευση των ευρωπαϊκών κονδυλίων στη σωστή κατεύθυνση. Στους τομείς που μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Και αυτοί οι τομείς στην Κεντρική Μακεδονία είναι η πρωτογενής παραγωγή και ο τουρισμός».

voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΑΘΡΕΦΤΗΣπελλας Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.