Σημαντικά Νέα

Αποχώρηση ΣΥΡΙΖΑ από Βουλή με καταγγελίες για "κοινοβουλευτικό πραξικόπημα"

Aποχώρησε η κοινοβουλευτική ομάδα του  ΣΥΡΙΖΑ μετά την απόρριψη της διπλής πρότασης μομφής που κατέθεσε τόσο κατά του υπουργού Οικονομικών
Γιάννη Στουρνάρα όσο και  κατά του προεδρείου της Βουλής.
Αυτό γιατί το  Προεδρείο επικαλούμενο γνωμάτευση της επιστημονικής υπηρεσίας της Βουλής απέρριψε την πρόταση μομφής της αξιωματικής αντιπολίτευσης  με αποτέλεσμα να αποχωρήσει από την Ολομέλεια σύσσωμη η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.
Πλέον η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου συνεχίζεται χωρίς όμως τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ ενώ αναμένεται η επιστροφή των βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά την διαδικασία της ονομαστικής ψηφοφορίας.
Η απόφαση για αυτή την αιφνιδιαστική κατάθεση πρότασης μομφής φαίνεται πως ελήφθη το μεσημέρι της Κυριακής σε ευρεία σύσκεψη κομματικών στελεχών και του προεδρείου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.
Αναφορικά με την αποχώρηση του κόμματος από την Ολομέλεια, κορυφαίο στέλεχος ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι η απόφαση ελήφθη ακριβώς επειδή η αντιπολίτευση εκτιμά ότι η απόρριψη της πρότασης παραβιάζει τους κανονισμούς της Βουλής και δεν θέλησε να νομιμοποιήσει μια τέτοια διαδικασία.
Κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, πάντως, αναφέρει ότι η στάση του Φώτη Κουβέλη προκάλεσε αρνητική έκπληξη στην αξιωματική αντιπολίτευση και αρκετά σχόλια.
Επιπλέον η Κουμουνδούρου καταγράφει εκ νέου το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς,κρύφτηκε για ακόμη μια φορά.
Αμέσως μετά την απόρριψη της πρότασης μομφής κατά του Γιάννη Στουρνάρα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δια στόματος του αρχηγού του, ανακοίνωσε ότι δεν θα νομιμοποιήσει τη διαδικασία και αποχώρησε από τη Βουλή.
Ο Αλέξης Τσίπρας, μαζί με τους βουλευτές του, αποχώρησαν από την συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο και κατευθύνθηκαν προς το Σύνταγμα, όπου ενώθηκαν με τους διαδηλωτές.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, με υψωμένη τη γροθιά, ευχήθηκε «καλό αγώνα» στους συγκεντρωμένους και μίλησε εκ νέου για πρωτοφανές κοινοβουλευτικό πραξικόπημα.
Ανέφερε ακόμη ότι η απόρριψη της πρότασης του κόμματος δείχνει πως η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός φοβούνται, καθώς, οι βουλευτές δεν στηρίζουν τον Γιάννη Στουρνάρα και για το λόγο αυτό δεν θέλησε να επιστρέψει να συζητηθεί η πρόταση μομφής.
Ανακοίνωσε ακόμη πως η Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ θα επιστρέψει στη Βουλή για την ονομαστική ψηφοφορία για το πολυνομοσχέδιο.

defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΑΘΡΕΦΤΗΣπελλας Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.