Σημαντικά Νέα

Στην Αθήνα οι Ρώσοι, για συνομιλίες με το ΥπΑΑΤ, σε μια προσπάθεια διευθέτησης των προβλημάτων με τις ελληνικές εξαγωγές

Εκπρόσωποι της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Κτηνιατρικής και Φυτοϋγειονομικής Επίβλεψης της Ρωσικής Ομοσπονδίας (Rosselkhoznadzor) θα βρεθούν την Πέμπτη (13/2/2014), στο ΥπΑΑΤ, όπου θα έχουν συνάντηση με εκπροσώπους του υπουργείου, σε μια προσπάθεια διευθέτησης των προβλημάτων με τις ελληνικές εξαγωγές προϊόντων κρέατος, γαλακτοκομικών και ψαριών.... 


Σε επικοινωνία που είχε ο ΑγροΤύπος με την ελληνική πρεσβεία στη Μόσχα μας ανέφεραν ότι θεωρούν πολύ θετικό ότι στο διήμερο ταξίδι (Πέμπτη και Παρασκευή) που θα κάνουν οι Ρώσοι στη χώρα μας θα συμμετέχει και ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Κτηνιατρικής και Φυτοϋγειονομικής Επίβλεψης της Ρωσικής Ομοσπονδίας (Rosselkhoznadzor) κ. Sergey Dankvert, κάτι που αναμένεται να οδηγήσει σε θετική κατάληξη τις διαπραγματεύσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑγροΤύπου, το υπουργείο έχει δώσει στους Ρώσους μια λίστα με επιχειρήσεις με τα προϊόντα κρέατος, γαλακτοκομικά προϊόντα και προϊόντα ιχθυοκαλλιέργειας, που έχουν εκφράσει την επιθυμία να εξάγουν προς Ρωσία. Τις συγκεκριμένες επιχειρήσεις έχει ελέγξει το ελληνικό υπουργείο, για το αν ακολουθούν τα πρότυπα της ρωσικής νομοθεσίας. Όμως στα προβλήματα, που θα συζητηθούν, μεταξύ των δύο πλευρών, θα αφορούν και τους ελέγχους, που θέλει η ρώσικη πλευρά να γίνονται στη χώρα μας.

Οι έλεγχοι της Rosselkhoznadzor στα εισαγόμενα προϊόντα είχαν ως αποτέλεσμα την επιβολή περιορισμών στις εισαγωγές κρέατος σε περισσότερες από 100 επιχειρήσεις στην ΕΕ.
Το ΥπΑΑΤ υποστηρίζει ότι θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια συμμόρφωσης των εξαγομένων προϊόντων, σύμφωνα με όσα απαιτούνται από την νομοθεσία της Τελωνειακής Ένωσης (Ρωσία, Καζακστάν, Λευκορωσία) και εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στην περαιτέρω ανάπτυξη της πολυμερούς συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών, που θα βασίζεται στις αρχές της αμοιβαιότητας.


πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΑΘΡΕΦΤΗΣπελλας Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.