Σημαντικά Νέα

Βαριές κουβέντες και κωλοτούμπες στην Βουλή (video

 Να ανακαλέσει πανηγυρικά τις συκοφαντίες σε βάρος του ζήτησε από τον Αργύρη Ντινόπουλο ο Νότης Μαριάς, ο οποίος όχι μόνο δεν ανακάλεσε αλλά αντίθετα τον χαρακτήρισε μετρ της κωλοτούμπας.
 
Σε υψηλούς τόνους και κλίμα έντασης πραγματοποιήθηκε η συζήτηση στη Βουλή για την αίτηση άρσης ασυλίας του βουλευτή της ΝΔ Αργύρη .... 
Ντινόπουλου σχετικά με δηλώσεις που έκανε κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης, παραμονές των εθνικών εκλογών και στην οποία φέρεται να στράφηκε εναντίον του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νότη Μαριά.

Ο Νότης Μαρίας κατά την έναρξη της διαδικασίας πήρε τον λόγο προκειμένου να καταγγείλει ότι ο Αργύρης Ντινόπουλος τον είχε συκοφαντήσει συνδέοντάς τον με την προτροπή στους πολίτες να παίξουν στο Χρηματιστήριο, ότι είχε δηλώσει εναντίον του πως ο ίδιος άνθρωπος που ευαγγελιζόταν την άνοιξη στη Σοφοκλέους είναι ο οικονομικός γκουρού του Πάνου Καμμένου και ότι ήταν στο ΠΑΣΟΚ πριν πάει στους Ανεξάρτητους Έλληνες.
Ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων ζήτησε την άρση της ασυλίας του κ. Ντινόπουλου αν δεν ανακαλέσει πανηγυρικά τις συκοφαντίες σε βάρος του, ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής.

Το κλίμα δυναμιτίστηκε ακόμα περισσότερο όταν Αργύρης Ντινόπουλος όχι μόνο δεν ανακάλεσε, όπως ζήτησε ο κ. Μαριάς, αλλά τον χαρακτήρισε «μετρ της κωλοτούμπας», τονίζοντας ότι ο συγκεκριμένος βουλευτής είναι ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ενός κόμματος που ο αρχηγός του προέτρεπε πολίτες να λιντσάρουν τον δήμαρχο της περιοχής τους, αφήνοντας αιχμές ότι ο κ. Καμμένος βαρύνεται με οικονομικά αδικήματα.
Ο Πάνος Καμμένος παρενέβη στην συζήτηση μετά τα όσα είπε ο Αργύρης Ντινόπουλος και κάλεσε τον πρόεδρο της Επιτροπής Δεοντολογίας Χρήστο Μαρκογιαννάκη να διαψεύσει κατηγορηματικά ότι υπάρχει σε εκκρεμότητα αίτημα άρσης της ασυλίας του για οικονομικό θέμα, ή να πει αν υπάρχουν στοιχεία σε βάρος του. «Δεν μπορώ να γνωρίζω τι υπάρχει ως εκκρεμότητα» ήταν η απάντηση του Χρήστου Μαρκογιαννάκη, που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Ο Πάνος Καμμένος όμως δεν έμεινε εκεί εξαπολύοντας βολές και κατά του πρωθυπουργού προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, κατηγορώντας τον ότι «μάζεψε νεοφασίστες στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας και κατήγγειλε επιχείρηση ποινικοποίησης της αντιπολίτευσης».
«Το μόνο για το οποίο δεν μπορεί να κατηγορηθεί η ΝΔ είναι ότι έχει μαζέψει νεοφασίστες. Η ΝΔ είναι το κόμμα που πρωτοστάτησε για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας και δεν δεχόμαστε τέτοιες κατηγορίες, ιδιαίτερα από ένα κόμμα που οι βουλευτές του ένωσαν τις ψήφους τους με τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής μέσα στην ίδια κάλπη» σχολίασε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της ΝΔ Σοφία Βούλτεψη, αναφερόμενη και στη στάση των ΑΝΕΛ στην πρόταση αναστολής της χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής.

Τελικά, μόνο η αίτηση άρσης της ασυλίας του Βασίλη Καπερνάρου έγινε δεκτή από την Ολομέλεια της Βουλής. Σύμφωνα με το αποτέλεσμα που ανακοίνωσε ο προεδρεύων Χρήστος Μαρκογιαννάκης, ψήφισαν συνολικά 230 βουλευτές.


Ειδικότερα:

- Για την υπόθεση του βουλευτή της ΝΔ, Αργύρη Ντινόπουλου, υπέρ της άρσης ψήφισαν 20 βουλευτές, κατά ψήφισαν 208, παρών ένας βουλευτής, λευκό ένας βουλευτής. Η αίτηση της εισαγγελικής Αρχής απορρίφθηκε.
- Για την υπόθεση του βουλευτή της ΝΔ, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, υπέρ της άρσης ασυλίας ψήφισαν 78 βουλευτές, κατά ψήφισαν 143 βουλευτές και παρών ψήφισαν 9 βουλευτές. Η αίτηση της εισαγγελικής Αρχής απορρίφθηκε.
- Για την υπόθεση του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Βασίλη Καπερνάρου, υπέρ της άρσης ψήφισαν 191 βουλευτές, κατά 31 βουλευτές, παρών 6 βουλευτές και λευκό 2 βουλευτές. Η αίτηση της εισαγγελικής Αρχής έγινε δεκτή. 

ΔEITE TO BINTEO: 

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=E6Hx72scCgw

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΑΘΡΕΦΤΗΣπελλας Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.