Σημαντικά Νέα

JP Morgan: "Εκλογές στην Ελλάδα το 2014 με νικητή ΣΥΡΙΖΑ"

Σίγουρες θεωρεί τις πρόωρες εθνικές εκλογές η JP Morgan με βασική της πρόβλεψη αυτές να γίνουν εντός του 2014, και με νικητή τον ΣΥΡΙΖΑ.
Μάλιστα έχει στην κατοχή της δημοσκόπηση που του δίνει προβάδισμα έναντι της ΝΔ 7% στην Β'Αθηνών (υπενθυμίζουμε ότι είναι η περιφέρεια που "βγάζει" τον νικητή).

Η JP Morgan ανήκει στις περιβόητες αγορές, και για αυτό στις αναλύσεις ... 
της αρέσκεται να βλέπει τα πράγματα ως θα έρθουν, όχι όπως θα ήθελε να έρθουν.

Βλέπει ότι στις ευρωεκλογές του Μαϊου η πτώση του κυβερνητικού συνασπισμού θα έιναι τέτοια που δεν θα είναι σε θέση να σταθεί, και θα αναγκαστέι εκ των πραγμάτων να οδηγηθεί σε εκλογές.
Για την ακρίβεια δίνει πιθανότητες μεγαλύτερες από 70% δίνει η JP Morgan για εκλογική αναμέτρηση στην Ελλάδα πριν λήξει το πρώτο τρίμηνο του 2015.

Βασικό σενάριο της είναι να διεξαχθεί η εκλογική αναμέτρηση το γ' τρίμηνο ή στις αρχές του δ' τριμήνου του 2014.

Η Ελλάδα μπορεί να εισέλθει σε μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο που θα εστιάσει στην πολιτική εκτός μνημονίου. Ο ΣΥΡΙΖΑ με τα σημερινά δεδομένα διαφαίνεται ως ο πιθανός νικητής των εκλογών. Μια τέτοια εξέλιξη δημιουργεί αβεβαιότητες όσον αφορά στην συγκρότηση νέας κυβέρνησης αλλά και γενικότερες αντιδράσεις.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η JP Morgan στην τρίτη σελίδα της σημερινής ανάλυσης, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις που έχει στη διάθεσή της, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με προβάδισμα 7% στη δεύτερη περιφέρεια της Αθήνας.

Συμπληρώνει δε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ενισχύσει τις ψήφους του από τους δυσαρεστημένους παραδοσιακούς ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ καθώς και από όσους πιστεύουν σε έναν ιδιότυπο εθνικισμό για την οικονομία, όπως οι ψηφοφόροι των ΑΝ.ΕΛ. που θα ψηφίσουν για να φύγει η τρόικα από την Ελλάδα.
Η ανάλυση προβλέπει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα αυξήσει το προβάδισμά του τους επόμενους μήνες και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις θα έχει 139 βουλευτές σε περίπτωση που γίνουν οι εθνικές εκλογές στο τέλος του χρόνου.

Συγκεκριμένα, προβλέπεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα φτάσει τους 139 βουλευτές, η ΝΔ τους 88, η Χρυσή Αυγή του 24, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες τους 14, το ΠΑΣΟΚ τους 13, το ΚΚΕ τους 12 και η ΔΗΜ.ΑΡ τους 10.

Το σίγουρο είναι ότι ο εξωτερικός πράγοντας εγκαταλείπει τον Α.Σαμαρά και στρέφει τα "μάτια " του στον επόμενο νικητή που έιναι ο ΣΥΡΙΖΑ      defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΑΘΡΕΦΤΗΣπελλας Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.