Σημαντικά Νέα

Να μην αυξηθεί η φορολόγηση της τσικουδιάς

Η τσικουδιά φορολογείται με 0,59 ευρώ το λίτρο και οι καζανάρηδες ζητούν να διατηρηθεί το καθεστώς.

Στην αποτροπή του ενδεχόμενου φορολόγησης της τσικουδιάς με 3 ευρώ ανά λίτρο επικεντρώνουν τις προσπάθειες τους οι παραδοσιακοί καζανάρηδες, όπως είπαν στην ετήσια γενική συνέλευση του συλλόγου τους που πραγματοποίησαν την Κυριακή 19 Ιανουαρίου.... 


Σύμφωνα με τους παραδοσιακούς αποσταγματοποιούς της Κρήτης η επιπλέον φορολόγηση της παραδοσιακής τσικουδιάς θα οδηγήσει σε ραγδαία αύξηση της τιμής του προϊόντος και κατά συνέπεια στην πτώση της κατανάλωσης. Και πρόκειται για ένα προϊόν που πάει καλά εμπορικά κατά τα τελευταία χρόνια και αποδίδει ένα επιπλέον εισόδημα σε αμπελουργούς και καζανάρηδες.
Προς το παρόν η τσικουδιά φορολογείται με 0,59 ευρώ ανά λίτρο και οι καζανάρηδες προσπαθούν να διατηρηθεί το ίδιο καθεστώς.

Στη γενική συνέλευση που έγινε παρουσία του νομικού συμβούλου του συλλόγου Αντώνη Βγότζα, συζητήθηκαν διεξοδικά όλα τα νομικά και εμπορικά θέματα που αφορούν στον κλάδο. Να σημειωθεί ότι η συνέλευση ήταν μαζική, γεγονός που δείχνει το ενδιαφέρον των καζανάρηδων για την πορεία του προϊόντος. Αποφασίστηκε μάλιστα η ενίσχυση του συλλόγου με επιπλέον ποσό 30 ευρώ από το καθένα μέλος. 

Οι αποσταγματοποιοί αποφάσισαν να συνεχίσουν τις προσπάθειες τους προς τα συναρμόδια υπουργεία, ώστε να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι στις παράνομες εισαγωγές τσίπουρου που βαφτίζεται ως ελληνικό. Επίσης, ζητούν να αυξηθούν οι έλεγχοι στα καζάνια κάποιων επιτήδειων που παράγουν παράνομα μεγάλες ποσότητες τσικουδιάς, που πιθανόν να είναι ακατάλληλη, δημιουργώντας συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού με τους νόμιμους.

Επίσης αποφάσισαν να συνεχίσουν τις προσπάθειες τους, ώστε η κρητική τσικουδιά να καταστεί προστατευόμενο παραδοσιακό προϊόν και να προωθηθεί περισσότερο στην τουριστική αγορά. 


Βρείτε εδώ ολόκληρο το σχετικό Ψήφισμα των αποσταγματοποιών για τη φορολόγηση της τσικουδιάς.doc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΑΘΡΕΦΤΗΣπελλας Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.