Σημαντικά Νέα

ΔΙΑΛΥΟΥΝ ΕΝΤΕΛΩΣ ΤΗΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ ΜΑΣ!!! - Φρέσκο γάλα διάρκειας μιας έως δέκα ημερών μελετά το υπουργείο Ανάπτυξης

ΕΙΔΗΣΗ ΣΟΚ! 



ΞΕΚΙΝΑΝΕ ΟΙ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

Το υπουργείο Ανάπτυξης, σύμφωνα με δημοσιογραφικά σενάρια, αναμένεται να προχωρήσει στην κατάργηση της υποχρεωτικής διάρκειας ζωής του φρέσκου γάλακτος που είναι οι πέντε μέρες....  

Να θυμίσουμε ότι έκθεση του ΟΟΣΑ θεωρεί ότι οι τιμές με την κατάργηση της διάρκειας ζωής θα υποχωρήσουν, αφού ανοίγει ο ανταγωνισμός, ενώ ταυτόχρονα μειώνονται και οι επιστροφές των προϊόντων που δεν έχουν πουληθεί.
Όπως αναφέρουν πηγές του υπουργείου, η λύση που θα επιλέγει δεν θα είναι η επιμήκυνση της διάρκεια ζωής, όπως ήθελε ένα σενάριο που έφερναν οι προηγούμενες ηγεσίες του υπουργείου, αλλά η διαμόρφωση μιας «βεντάλιας» επιλογών, μιας έως δέκα ημερών, στις γαλακτοκομικές επιχειρήσεις και στους καταναλωτές.
Έτσι έμμεσα θα δίνεται το δικαίωμα της επισήμανσης του προϊόντος ως «γάλα μίας ημέρας» ή «γάλα δύο ημερών» ακόμη και «γάλα 10 ημερών». Με τον τρόπο αυτό η ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης σκοπεύει «να τονώσει τον ανταγωνισμό και σε τοπικό επίπεδο, ιδίως με το προϊόν λίγων ημερών, που έχει το πλεονέκτημα της «φρεσκάδας», αλλά και να ανοίξει περαιτέρω και τις εισαγωγές».
Το άνοιγμα της αγοράς έρχεται σε συνδυασμό και με την καθιέρωση του ελληνικού σήματος που έχει ετοιμάσει το υπουργείο και τις προδιαγραφές που βάζει για να το αποκτήσει κάποια επιχείρηση. Πάντως το θέμα αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις από τους παραγωγούς γάλακτος.
Να θυμίσουμε ότι σε πρόσφατη άτυπη συνέντευξη τύπου, που έδωσε ο Υπουργός ΑΑΤ κ. Αθανάσιος Τσαυτάρης, για το θέμα της διάρκειας του φρέσκου γάλακτος, ανέφερε ότι αποτελεί αρμοδιότητα του Υπουργείου Ανάπτυξης.

agrotypos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΑΘΡΕΦΤΗΣπελλας Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.