Σημαντικά Νέα

Ξεκινά το πρόγραμμα δωρεάν διανομής τροφίμων σε απόρους του 2013 από το ΥπΑΑΤ. Διαβάστε την κατανομή ποσοτήτων ανά Ζώνη



Ξεκινά σήμερα, με πρώτο σταθμό το «Χαμόγελο του Παιδιού», το πρόγραμμα δωρεάν διανομής τροφίμων για το 2013 από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, συνολικού προϋπολογισμού 25 εκατ. ευρώ. Το εν λόγω πρόγραμμα, το οποίο πρόκειται να ολοκληρωθεί έως το τέλος του έτους, υλοποιείται κάθε χρόνο με τη συγχρηματοδότηση της ΕΕ και περιλαμβάνει βασικά είδη διατροφής, όπως τυροκομικά, ζυμαρικά, και ελαιόλαδο....   

Όπως υποστηρίζει το ΥπΑΑΤ, προχώρησε στο χωρισμό της χώρας σε τρεις Γεωγραφικές Ζώνες για κάθε προϊόν δωρεάν διανομής, ώστε να ευνοηθεί η συμμετοχή περισσότερων ενδιαφερομένων, αφού και μικρότερες επιχειρήσεις μπορούσαν να συμμετάσχουν διανέμοντας ένα προϊόν σε μια ζώνη, να αυξηθεί ο ανταγωνισμός και να υπάρξει η μέγιστη δυνατή ποσότητα διανομής προς τις ομάδες των συμπολιτών μας που είναι δικαιούχοι. Να σημειωθεί ότι όπου η χώρα έχει προϊόντα ΠΟΠ, όπως στα γαλακτοκομικά και το ελαιόλαδο, όλα τα προϊόντα ανήκουν σε αυτή την κατηγορία.
Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα της δωρεάν διανομής τροφίμων εφαρμόζεται στην Ελλάδα από το ΥπΑΑΤ, σε συνεργασία με τον ΟΠΕΚΕΠΕ, και περιλαμβάνει τρόφιμα βασικά για τις διατροφικές συνήθειες των Ελλήνων, συγκεκριμένα ζυμαρικά, ρύζι, ελαιόλαδο και τυροκομικά, όπως φέτα, κασέρι, γραβιέρα και κεφαλογραβιέρα. Πρόκειται δε για πρόγραμμα που λαμβάνει χώρα σε ετήσια βάση και συγχρηματοδοτείται από την ΕΕ, αλλά και από εθνικούς πόρους.

Το σύνολο των δικαιούχων της δωρεάν διανομής τροφίμων, που αρχίζει σήμερα, θα ξεπεράσει τις 800.000, ενώ εμπλέκονται περισσότεροι από 1.000 φορείς (Κοινωνικοί Εταίροι του ΥπΑΑΤ) για την υλοποίηση του προγράμματος, όπως μητροπόλεις, δήμοι, σύλλογοι πολυτέκνων και παλιννοστούντων και πλήθος φιλανθρωπικών ιδρυμάτων, που συμβάλλουν τόσο στην επιλογή των τελικών δικαιούχων, όσο και στην υλοποίηση της διανομής σε όλη την χώρα. Παράλληλα, λαμβάνονται όλα τα κατάλληλα μέτρα, ώστε η διανομή των τροφίμων από τους αναδόχους να ολοκληρωθεί έως το τέλος Δεκεμβρίου 2013.

Θα προσφερθούν μέχρι τέλος του 2013 οι ακόλουθες ποσότητες τροφίμων ανά προϊόν:
Τυρί κασέρι ΠΟΠ ποσότητα 112.300 κιλά στην πρώτη Ζώνη και 82.400 κιλά στην τρίτη Ζώνη
Τυρί φέτα ΠΟΠ ποσότητα 202.000 κιλά στην πρώτη Ζώνη, 194.515 κιλά στη δεύτερη Ζώνη και 193.100 κιλά στην τρίτη Ζώνη.
Τυρί γραβιέρα ΠΟΠ ποσότητα 97.500 κιλά στην πρώτη Ζώνη και 85.350 κιλά στη δεύτερη Ζώνη.
Ζυμαρικά συνολική ποσότητα 1.452 τόνοι στην πρώτη Ζώνη, 1.260 τόνοι στη δεύτερη Ζώνη και 1.180 τόνοι στην τρίτη Ζώνη
Εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο 594.427 λίτρα στην πρώτη Ζώνη, 505.777 λίτρα στη δεύτερη Ζώνη και 502.777 λίτρα στην τρίτη Ζώνη
Τυρί κεφαλογραβιέρα ΠΟΠ ποσότητα 128.786 κιλά στην πρώτη Ζώνη και 127.760 κιλά στην τρίτη Ζώνη.
Όσον αφορά τις εταιρείες:
Στα ζυμαρικά την πρώτη Ζώνη ανέλαβε η εταιρεία Εurimac και τη δεύτερη και τρίτη Ζώνη τα Ζυμαρικά Κίκιζας (Μέλισσα)
Στο ελαιόλαδο επιλέγει η Νutria.
Στη γραβιέρα Κρήτης την πρώτη Ζώνη πήρε η Νutria με την ΕΑΣ Ρεθύμνης, ενώ τη δεύτερη Ζώνη η Εuricom.
Το κασέρι ανέλαβε η εταιρεία Nutria, ενώ την κεφαλογραβιέρα πήρε στην πρώτη ζώνη η Nutria σε συνεργασία με τον Α.Σ. Ρεθύμνου και την Euricom στη δεύτερη και τρίτη Ζώνη η Μινέρβα σε συνεργασία με την εταιρεία Κάραλη.
Τη διανομή φέτας στην πρώτη Ζώνη ανέλαβε η εταιρεία Χώτος, στη δεύτερη Ζώνη η γαλακτοβιομηχανία Λύτρας και στην τρίτη Ζώνη η ΕΑΣ Καλαβρύτων.
agrotypos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΑΘΡΕΦΤΗΣπελλας Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.