Σημαντικά Νέα

Το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα Καπετάν Άγρας-Αντώνης Μίγκας εγκαινιάστηκε

Πλήθος κόσμου και εκπροσώπηση της Πολιτείας στα εγκαίνια του νέου «Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα Καρυδιάς Καπετάν Άγρας-Αντώνης Μίγκας» που πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο (19/10) στην Καρυδιά Εδέσσης. Συμμετείχε επίσης Ο Δήμαρχος Έδεσσας ο Περιφερειαρχης Κ.Μακεδονίας ο...  
 Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, κ.α.. κεντρικός ομιλητής ήταν ο Δημ. Ευαγγελίδης. Το νέο μουσείο, με κεντρικό έκθεμα τον κορμό της καρυδιάς στην οποία το 1907 απαγχονίστηκαν οι μακεδονομάχοι Τέλος Άγρας και Αντώνης Μίγκας, περιλαμβάνει σημαντικά κειμήλια από τον Μακεδονικό Αγώνα καθώς και των δύο ηρωικών μακεδονομάχων, η δράση των οποίων αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τη συγγραφή του βιβλίου "Τα μυστικά του βάλτου" της Πηνελόπης Δέλτα. Το Μουσείο ολοκληρώθηκε μέσα από τη συνεργασία του Δήμου Έδεσσας, του Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης και του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα Θεσσαλονίκης.


"Η συλλογή των εκθεμάτων αναφέρει ο Αντιπεριφεριάρχης στο λόγο του, έχει αναπτυχθεί με ιδιαίτερα λειτουργικό τρόπο, είναι ιστορικά και αισθητικά ακριβής και πιστεύω ότι συμβάλλει στη δημιουργία ενός ακόμη σημαντικού πόλου ενδιαφέροντος για τους επισκέπτες της περιοχής. Το νέο μουσείο αποτελεί μία πολύτιμη παρακαταθήκη για τη νέα γενιά. Με ενέργειές μας θα προωθήσουμε την επίσκεψη στο μουσείο σχολείων και άλλων ομάδων από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Εμπνεόμαστε από τους αγώνες των δύο ηρώων και συνεχίζουμε δίνοντας τις δικές μας, προσωπικές μάχες με ορίζοντα την ανάπτυξη και την ευημερία".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΑΘΡΕΦΤΗΣπελλας Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.