Σημαντικά Νέα

ΗΠΑ: Συμφωνία για το χρέος, επαναλειτουργεί το Δημόσιο

Σε συμφωνία βάσει για τον προϋπολογισμό και την αύξηση του ορίου του κρατικού χρέους κατέληξαν οι Δημοκρατικοί και οι Ρεπουμπλικανοί στη Γερουσία, όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής της πλειοψηφίας και γερουσιαστής των Δημοκρατικών Χάρι Ρέιντ.
Το συμβιβαστικό σχέδιο προβλέπει επέκταση του ορίου του κρατικού δανεισμού έως και τις 7 ...  
Φεβρουαρίου και το άνοιγμα και πάλι των ομοσπονδιακών υπηρεσιών, που είχαν κλείσει προσωρινά μετά το αδιέξοδο, μέχρι τα 15 Ιανουαρίου.
Ακόμη προβλέπονται μικρές αλλαγές στο επίμαχο σχέδιο Ομπάμα για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, το οποίο επιχείρησαν να μπλοκάρουν οι Ρεπουμπλικάνοι οδηγώντας τις ΗΠΑ σε «shutdown».
Το συμβιβαστικό σχέδιο θα κατατεθεί για ψηφοφορία πρώτα στη Βουλή των Αντιπροσώπων, όπου την πλειοψηφία έχουν οι Ρεπουμπλικάνοι, ωστόσο αναλυτές εκτιμούν πως θα υπερψηφιστεί με τη στήριξη της μειοψηφία των Δημοκρατικών και των μετριοπαθών Ρεπουμπλικάνων.
Ορισμένοι αναλυτές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να υπάρξει και ομόφωνη υποστήριξη του συμβιβαστικού σχεδίού δεδομένου πως οι προσπάθειες των ρεπουμπλικάνων να μπλοκάρουν το σχέδιο Ομπάμα για την υγειονομική περίθαλψη και να μειώσουν τις δαπάνες στον τομέα της υγείας και της κοινωνικής ασφάλισης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΑΘΡΕΦΤΗΣπελλας Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.