Σημαντικά Νέα

Γιαννιτσά: ΣΥΡΙΖΑ κατά δημάρχου Πέλλας για τα επεισόδια με τη Χρυσή Αυγή

Επίθεση κατά του δημάρχου Πέλλας Γρηγόρη Στάμκου εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή επεισόδια μεταξύ μελών της Χρυσής Αυγής και πολιτών από το χώρο της Αριστεράς που επιχείρησαν να πλησιάσουν  το μνημείο του ομαδικού τάφου στα Γιαννιτσά κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης μνήμης των 120 Γιαννιτσιωτών που εκτελέσθηκαν από τους ναζί στις 14 Σεπτέμβρη 1944, την ώρα που κατέθετε στεφάνι ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Αντώνης Γρέγος....  

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει το δήμαρχο για την πολιτική ίσων αποστάσεων που τήρησε επιτρέποντας «την προσέγγιση των φασιστών στον χώρο του μνημείου… Με το να τηρήσει ίδια στάση, ίδια αντιμετώπιση ανάμεσα στους πολίτες και τους εκπροσώπους τους που διαδήλωναν ενάντια στον φασισμό- αναδεικνύοντας το πραγματικό νόημα της επετείου- και στους φασίστες όχι μόνο δημιούργησε δικαιολογημένη ένταση αλλά – το χειρότερο- επέτρεψε και την βεβήλωση του μνημείου από τους πολιτικούς απόγονους των δολοφόνων με την κατάθεση στεφάνου και ναζιστικό χαιρετισμό (σ.σ. ο συνοδός αστυνομικός του βουλευτή Α. Γρέγου», προσθέτει
Επιπλέον: «Καταγγέλλουμε την Δημοτική Αρχή Πέλλας για την πολιτική ίσων αποστάσεων που τήρησε που αντικειμενικά βοηθά την ανάπτυξη του φασισμού και την παραχάραξη της ιστορικής μνήμης ιδιαίτερα στην σημερινή συγκυρία που ο νεοναζισμός προσπαθεί να ξανασηκώσει κεφάλι.»
»Έφθασαν μάλιστα στο σημείο να συλλάβει η Αστυνομία δύο αντιφασίστες (εκ των οποίων ο ένας μέλος της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Πέλλας) που μετά την κατακραυγή και την απαίτηση της κοινωνίας των Γιαννιτσών απελευθερώθηκαν», καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.
Να σημειωθεί ότι τα χειρότερα αποτράπηκαν, καθώς ισχυρή αστυνομική δύναμη που βρισκόταν στο σημείο. Μάλιστα, οι αστυνομικοί προχώρησαν στην προσαγωγή δύο διαδηλωτών από το χώρο της αριστεράς, οι οποίοι στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΑΘΡΕΦΤΗΣπελλας Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.