Σημαντικά Νέα

Νέα ιστοσελίδα της Ελληνικής Εταιρείας της Επιστήμης των Οπωροκηπευτικών



Τη νέα της ιστοσελίδα παρουσιάζει η Ελληνική Εταιρείας της Επιστήμης των Οπωροκηπευτικών (ΕΕΕΟ) (www.cut.ac.cy/eeeo), η οποία περιέχει συνδέσμους με γενικά στοιχεία για την Εταιρεία, τα Διοικητικά Συμβούλια των τελευταίων ετών, τα μέλη που έχουν τιμηθεί από την Εταιρεία, τρέχοντα νέα και μηχανή αναζήτησης εντός της ιστοσελίδας....    

Ιδιαίτερη μνεία γίνεται στους πρωτεργάτες της Εταιρείας, αείμνηστους Καθηγητές Θρασύβουλο Ραπτόπουλο και Ιωάννη Πορλίγγη. Επιπρόσθετα, έχει δημιουργηθεί σύνδεσμος με τα μέλη της Εταιρείας, όπου για ένα σημαντικό αριθμό εξ’ αυτών περιλαμβάνονται τα στοιχεία επικοινωνίας τους και σύντομη περιγραφή του βιογραφικού τους με έμφαση στα ερευνητικά τους ενδιαφέροντα.
Επίσης, υπάρχει σύνδεσμος για το σύνολο των Επιστημονικών Συνεδρίων και Συνεδριάσεων που πραγματοποιήθηκαν από το 1976 μέχρι και σήμερα. Για ορισμένα από αυτά έχει ήδη επισυναφθεί σύντομη περιγραφή των πεπραγμένων. Τέλος, οι εργασίες πλήρους κειμένου των προσκεκλημένων ομιλητών που πραγματοποιήθηκε στη Λεμεσό 25ου Συνεδρίου έχουν αναρτηθεί και είναι διαθέσιμες σε ηλεκτρονική μορφή.
Η Ελληνική Εταιρεία της Επιστήμης των Οπωροκηπευτικών (ΕΕΕΟ) είναι μη κερδοσκοπική επιστημονική εταιρεία, με έτος ιδρύσεως το 1966 και έδρα τη Θεσσαλονίκη. Τα μέλη της, από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο, διακονούν τον κλάδο των Οπωροκηπευτικών και του Πρασίνου στα ανώτατα εκπαιδευτικά και τεχνολογικά ιδρύματα, στα ερευνητικά κέντρα, στις υπηρεσίες και τους οργανισμούς των υπουργείων Γεωργίας, στην αυτοδιοίκηση και στον ιδιωτικό τομέα. Σκοπός της ΕΕΕΟ, όπως προκύπτει από το καταστατικό της, είναι η πνευματική εξύψωση και ανάπτυξη του πνεύματος συνεργασίας μεταξύ των μελών της και η προαγωγή της επιστήμης με την υπόδειξη μέτρων βελτίωσης της εκπαίδευσης και οργάνωσης της έρευνας και τη μελέτη των προβλημάτων των Οπωροκηπευτικών με την εξεύρεση τρόπων επίλυσή τους.
Η πραγμάτωση των σκοπών της ΕΕΕΟ επιδιώκεται με τη διοργάνωση συνεδρίων, ημερίδων, επιστημονικών διαλέξεων και συζητήσεων και την έκδοση σχετικών πρακτικών. Η ΕΕΕΟ διοργάνωσε με επιτυχία στο παρελθόν, σε διάφορες πόλεις στην Ελλάδα και Κύπρο, τα ανά διετία συνέδριά της, όπως: Λεμεσός (2011), Βέροια (2009), Χανιά (2007), Πάτρα (2005), Ιωάννινα (2003), Λάρνακα (2001), Ηράκλειο (1999), Θεσσαλονίκη (1997), Αθήνα (1995). Φέτος διοργανώνεται το 26ο συνέδριό της στη Καλαμάτα στις 15-18 Οκτωβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΑΘΡΕΦΤΗΣπελλας Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.