Σημαντικά Νέα

Facts & Figures για το Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ

olympiacos_paok
Διαβάστε στο ενδιαφέροντα στατιστικά και στοιχεία από τις αναμετρήσεις του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό στο γήπεδο Καραϊσκάκη....    

 # 4 γκολ σημείωσε ο ΠΑΟΚ στην αναμέτρηση της σεζόν 1975-76 μέσα στο στάδιο Καραϊσκάκης και υποχρέωσε τον Ολυμπιακό στην ευρύτερη ήττα που έχει μέσα στην έδρα του για το ελληνικό πρωτάθλημα, με 4-0. Οι Τερζανίδης (24′), Κούδας (56′, 63′) και Γκουερίνο (78′) είχαν σημειώσει τα γκολ. Η αναμέτρηση είχε γίνει στις 4 Ιανουαρίου 1976 και ο Ολυμπιακός ήταν στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας πίσω από την ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ τον πέρασε και στο τέλος της σεζόν πανηγύρισε την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

# 17 ματς αήττητος είχε ο Ολυμπιακός στο ανακαινισμένο στάδιο Καραϊσκάκης (15 νίκες – 2 ισοπαλίες) μέχρι την δεύτερη επίσκεψη του ΠΑΟΚ εκεί. Με δύο γκολ του Παντελή Κωνσταντινίδη ο ΠΑΟΚ απάντησε στο γκολ φάουλ του Γιαγιά Τουρέ, πήρε τη νίκη και παράλληλα έσπασε το σερί των “ερυθρολεύκων” μέσα στην έδρα τους.

# 7 φορές έχει ηττηθεί ο Ολυμπιακός σε αγώνες πρωταθλήματος στο νέο Καραϊσκάκης και οι δύο είναι από τον ΠΑΟΚ. Από μια νίκη εκεί έχουν ΑΕΚ, Παναθηναϊκός, Λάρισα, Κέρκυρα και Ατρόμητος. Ο ΠΑΟΚ, πάντως, είναι η μοναδική ομάδα που έχει επικρατήσει μέσα στο Καραϊσκάκης σε πρώτο γύρο πρωταθλήματος, αφού όλες οι άλλες ομάδες το έχουν κάνει προς το τέλος της σεζόν με αδιάφορο βαθμολογικά τον Ολυμπιακό.

# 5 νίκες έχει ο ΠΑΟΚ επί του Ολυμπιακού εκτός έδρας μετά το 2000 για το πρωτάθλημα και το Kύπελλο. Στα 17 ματς που έχουν διεξαχθεί ο Ολυμπιακός επικράτησε 10 φορές, πέντε νίκες έχει ο ΠΑΟΚ και δύο ματς έχουν τελειώσει ισοπάλα.

# 2 φορές έχει αντιμετωπίσει ως προπονητής ο Χουμπ Στέφενς τον Ολυμπιακό και έχει επικρατήσει και στις δύο αναμετρήσεις, εντός και εκτός έδρας ως προπονητής της Σάλκε για τις αναμετρήσεις του Champions League το 2012-13.

# 55 αναμετρήσεις έχουν γίνει με γηπεδούχο τον Ολυμπιακό για την Α’ Εθνική κατηγορία και ο ΠΑΟΚ έχει φύγει 8 φορές με τη νίκη, υπάρχουν επτά ισοπαλίες και 40 ήττες. Ο ΠΑΟΚ στις δύο πρώτες επισκέψεις του στο στάδιο Καραϊσκάκης δεν ηττήθηκε, πήρε τη νίκη την πρώτη σεζόν (1959-60) με 2-1 και στη δεύτερη του επίσκεψη έφυγε με την ισοπαλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΑΘΡΕΦΤΗΣπελλας Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.