Σημαντικά Νέα

Τι είδους δήμαρχο αναζητάμε στην Αλμωπία;



Το ερώτημα αυτό αποτελεί έντονα θέμα συζήτησης πολλών πολιτών της Αλμωπίας.

Μία ερώτηση που αφορά όλους τους δημότες της Αλμωπίας και  είναι λογικό να έχουν λόγο για τη δημοτική αρχή, αφού τους αγγίζουν καθημερινά τα όσα κάνει ή τα όσα δεν κάνει.
Αποτελεί ερώτημα των περισσότερων αυτό το διάστημα, αλλά θα ....  
εγκλωβιστούν ίσως και πάλι πολλοί από τους συντοπίτες μας σε παρωχημένα ψευδοδιλλήματα. Σύντομα θα αντιστραφεί το ερώτημα ποιον θέλουμε για δήμαρχο στην Αλμωπία; Τελικά όμως θα αναζητήσουμε τον καταλληλότερο;
Δηλαδή θα φύγουμε από το αρχικό ερώτημα που είναι το σημαντικό και μετά τις εκλογές θα γκρινιάζουμε και θα μιζεριάζουμε ως  συνήθως… Θα στείλουμε πάλι δηλαδή την ψήφο μας στα απορρίμματα και θα συνεχίσουμε να τροφοδοτούμε και πάλι ένα παρωχημένο σύστημα,που μας εγκλοβίζει με ακρίβεια σε νέα  προβλήματα.
Άποψη μου είναι πως θα πρέπει να εστιάσουμε στο πρώτο και να δώσουμε την απάντηση έμπρακτα. Τώρα που πλησιάζει και πάλι η ώρα να δώσουμε αξία στην ψήφο μας, που είναι η μοναδική δύναμη που έχουμε στα χέρια μας.
Δυστυχώς όμως αντί να ασχολούμαστε με το ουσιώδες θέμα σήμερα, εννέα μήνες πριν από τις εκλογές, η συζήτηση επικεντρώνεται πολλές φορές στα πρόσωπα.
Αν ο τάδε αποδείχτηκε καλός ή κακός δήμαρχος κι αν θα τον στηρίξει ή όχι το Πασοκ και ποια κόμματα θα συμπαραταχθούν στην υποψηφιότητά του. Αν ο δείνα θα επιμείνει στην υποψηφιότητά του για 5η φορά, ή ο νέος θα επιμείνει και στο –κατά τα άλλα δίκαιο- αίτημα του για μια δεύτερη ευκαιρία . Αν θα είναι υποψήφιος ο άλλος, θα κατέβει  με ή χωρίς χρίσμα, αλλά με ξεκάθαρη κομματική ταυτότητα. Αν θα πάμε σε νέα λύση, ή εάν ο ΣΎΡΙΖΑ ή θα επιλέξει κάτι σαν έκπληξη ή θα αρκεστεί σε ένα αναπαλαιωμένο πρόσωπο του ΠΑΣΟΚ. Αν ο παρακάτω θα είναι ανεξάρτητος υποψήφιος ή θα πάει σε συμμαχίες της δεξιάς, εάν η Χρυσή Αυγή θα πραγματοποιήσει κίνηση πολιτική, κλπ.... 
Εως ότου γίνουν οι απαραίτητες πολιτικές ζυμώσεις των υποψηφίων μπορούμε να μιλάμε με τις ώρες και να κάνει ο καθένας τις δικές του εκτιμήσεις, να εκφράσει τις προτιμήσεις του και να επιχειρηματολογήσει υπέρ ή εναντίον καθενός από αυτά ή και πολλά άλλα πρόσωπα που διαρκώς ξεπηδάνε μέσα από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης που και αυτά έχουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης για την τραγική κατάσταση που έχει περιέλθει ο τόπος.
Αν δεν κοιτάξουμε το πρόσωπο μας στον καθρέφτη και δεν αγαπήσουμε τον τόπο μας στον οποίο επιλέξαμε να ζήσουμε, τότε το αποτέλεσμα θα μας απογοητεύσει και πάλι.
Το αρχικό ερώτημα βέβαια δεν απευθύνεται στους συνειδητοποιημένους συμπολίτες μας, αλλά σε όσους ελαφρά την καρδία επιλέγουν να τελματώνουν κάθε φιλότιμη προσπάθεια. Αν έστω και λίγο αλλάξουμε άποψη τότε θα δούμε τα στραβά της Αριδαίος να διορθώνουνε, τα χωριά μας να μπορούμε να τα διεκδικήσουμε από την αυθαιρεσία και να ξανακαμαρώνουμε για τον τόπο μας. 
Ας απαντήσουμε με το χέρι στην καρδιά στο ερώτημα: Πως θέλουμε να μοιάζει η Αλμωπία μας
Ας κάνουμε την αρχή αυτή τη φορά και ας κρατήσουμε τις σειρήνες μακριά μας.
Ας μην ψηφίζουμε είτε για να διώξουμε κάποιον, είτε για να ικανοποιήσουμε τις κομματικές μας προτιμήσεις γιατί έτσι θα συνεχίσουμε να καταδικάζουμε αυτήν τον τόπο στη χαρακτηριστική πια μιζέρια του.
Στην Αλμωπία μας όμως που ζούμε δεν αξίζει η μιζέρια ούτε στους κατοίκους της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΑΘΡΕΦΤΗΣπελλας Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.