Σημαντικά Νέα

Daily Mail: «Μυστική αερογέφυρα» για μεταφορά δισ. ευρώ στην Ελλάδα

Τριπλασιασμό της κυκλοφορίας χαρτονομισμάτων στην Ελλάδα από το 2009 έως το 2012 μέσω μυστικών πτήσεων από χώρες της Ε.Ε. αποκαλύπτει η εφημερίδα Daily Mail. Σύμφωνα με την εφημερίδα, λόγω της απόσυρσης δισ. ευρώ από τους καταθέτες στην Ελλάδα ιδιαίτερα το 2011, η χώρα μας είχε ξεμείνει από ρευστό και έτσι στήθηκε μυστική αερογέφυρα προκειμένου να μην ....    
υπάρξουν ελλείψεις και, βεβαίως, πανικός στους πολίτες.
Όπως υπενθυμίζει η εφημερίδα τον Ιούνιο του 2011 υπήρξαν μήνες στασιμότητας στο πρόγραμμα οικονομικής μεταρρύθμισης και υπήρχε έντονη φημολογία ότι η τρόικα δεν θα έδινε την τότε δόση των 12 δισ. Το γεγονός προκάλεσε μεγάλη ανησυχία στους πολίτες οι οποίοι έσπευσαν να αποσύρουν χρήματα από τους τραπεζικούς λογαριασμούς. Λόγω αυτής της κατάστασης η Ελλάδα άρχισε να ξεμένει από ευρώ, με πρώτα τα χαρτονομίσματα των 10 ευρώ.
Τον Ιούνιο του 2012 το μυστικό σχέδιο
Έτσι τέθηκε σε εφαρμογή ένα μυστικό σχέδιο. «Μιλάμε για τον Ιούνιο του 2011», είπε στη βρετανική εφημερίδα ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος που επιβλέπει το πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας. «Οι Έλληνες έκαναν αναλήψεις ύψους  1 έως 2 εκατ. ευρώ την ημέρα από το τραπεζικό σύστημα. Χρειάστηκε να στείλουν στρατιωτικά αεροπλάνα στην Ιταλία για να πάρουν χαρτονομίσματα. Η κατάσταση έφτασε σε αυτό το σημείο», πρόσθεσε.
Mάλιστα, ορισμένα από αυτά τα αεροσκάφη έφεραν το διακριτικό της Maersk, τα ίδια που πήγαν στην Κύπρο κατά τη διάρκεια της τραπεζικής κρίσης το Μάρτιο του 2013.
Έως τον Ιούνιο του 2012 η απαίτηση για χαρτονομίσματα στην Ελλάδα σχεδόν τριπλασιάστηκε και εν μέσω εκλογικής αναταραχής, οι μυστικές αποστολές που ξεκίνησαν το 2011 κρίθηκαν ξανά αναγκαίες. Ενώ δημόσια απειλούσε την Ελλάδα, μυστικά η Τρόικα έστελνε στρατιωτικά και εμπορικά αεροπλάνα για να τους προμηθεύσει με δισεκατομμύρια ευρώ σε κάθε πτήση. Στόχος δεν ήταν να διατηρηθεί η κοινωνική σταθερότητα της Ελλάδας, αλλά να προστατευθεί το ίδιο το ευρώ, όπως αναφέρει η εφημερίδα.
Όπως αναφέρει η Daily Mail, συνήθως, οι ανεπτυγμένες οικονομίες έχουν μετρητά σε αξία κυκλοφορία μεταξύ 4% και 7 % του ΑΕΠ. Το 2009 στην Ελλάδα, το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 8,2 %. Μέχρι το 2012 είχε τριπλασιαστεί σε 24,8%. Η εφημερίδα υπολογίζει ότι το καλοκαίρι του 2012 κυκλοφορούσαν στη χώρα μας χαρτονομίσματα ύψους 48 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τουλάχιστον 10 δισ. είχαν παραδοθεί με μυστικές αερογέφυρες.   
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΑΘΡΕΦΤΗΣπελλας Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.