Σημαντικά Νέα

ΧΤΥΠΗΣΑΝ ΜΕ 17 ΡΟΥΚΕΤΕΣ ΤΗΝ ΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΑΣΑΝΤ!

20130808-225351.jpgΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΗ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤOΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΑΣΣΑΝΤ : Χτύπησαν με 17 ρουκέτες την προεδρική αυτοκινητοπομπή ενώ ο Πρόεδρος οδηγούσε ο ίδιος το όχημά του !
Βρυξέλλες, Δ.Πορφύρης/Π.Σταφυλά
Στόχος αποτυχημένης τρομοκρατικής επίθεσης έγινε ο Πρόεδρος Άσσαντ στη Δαμασκό. Η « Ταξιαρχία Απελευθέρωσης της Al Sham » και ο FSA ανακοίνωσαν πως στόχευσαν την αυτοκινητοπομπή του με 17 όλμους. Η προεδρική πομπή σήμερα το πρωί , κατευθυνόταν προς το τζαμί Αnas Ben Malek στη συνοικία ...  
Al Maliki ώστε ο Πρόεδρος Άσσαντ να παρευρεθεί στη γιορτή Eid al Fitr που σηματοδοτεί το τέλος του Ραμαζανιού. Ωστόσο, οδήγησε μόνος του το προσωπικό του όχημα και δεν ήταν στην επίσημη αυτοκινητοπομπή !
H The Daily Star αναφέρει ότι η κρατική τηλεόραση αναμετέδωσε βίντεο με τον Πρόεδρο 
Μπασάρ αλ Άσσαντ να προσεύχεται στο τζαμί σώος και αβλαβής μετά την αποτυχημένη τρομοκρατική επίθεση που δέχθηκε η αυτοκινητοπομπή του. Ο Υπουργός Τύπου κ. Omran al Zou’bi, δήλωσε ότι οι πληροφορίες που διέσπειρε ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός είναι τελείως αβάσιμες και επιβεβεβαίωσε ότι ο Άσσαντ οδηγούσε ο ίδιος το αυτοκίνητό του.Ο Υπουργός επέκρινε αυστηρά τις χώρες που χρηματοδοτούν ειδησεογραφικά κανάλια που δεν σέβονται τις βασικές αρχές δεοντολογίας.
Προφανώς υπαινίχθηκε κανάλια όπως το Al Arabiya το οποίο μετέδωσε σήμερα 08/08/13 ότι η αυτοκινητοπομπή του Προέδρου Άσσαντ χτυπήθηκε από την Ταξιαρχία του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, Tahrir Al Sham .Ο στρατηγός της Ταξιαρχίας, Firas al Bitar είπε ότι η επίθεση σχεδιάστηκε αφού έλαβαν πληροφόρηση για τη διαδρομή του κομβόι, αλλά ότι δεν γνωρίζει αν υπήρχε και δεύτερο κομβόι παραπλανητικό. Η Al Arabiya, επίσης μετέφερε τις δηλώσεις του εκπροσώπου τύπου του επαναστατικού επιχειρησιακού συμβουλίου ,κ. Οmar Hamzeh ότι « ο FSA χτύπησε την αυτοκινητοπομπή αλλά δεν ξέρουν τι απέγινε ».Ο ίδιος αμφισβήτησε την αυθεντικότητα του τηλεοπτικού βίντεο λέγοντας ότι αυτό ανέβηκε τουλάχιστον μία ώρα μετά το τέλος της προσευχής : « Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει η πιθανότητα αυτό να παρουσίαζε μια παλαιότερη προσευχή » .
Μετά τις επίσημες ανακοινώσεις της συριακής αντιπολίτευσης ότι η περιοχή αποκλείστηκε μετά την επίθεση και τη δημοσίευση βίντεο με καπνούς εκρήξεων στην ίδια συνοικία (όπου στεγάζεται και το Προεδρικό Γραφείο), η κρατική τηλεόραση διέψευσε όλες τις φήμες αναμεταδίδοντας σκηνές από το εσωτερικό του τζαμιού όπου ο Άσσαντ προσεύχεται δίπλα από το μεγάλο μουφτή της Συρίας. Το γνωστό « Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων » που εδρεύει στο Λονδίνο και είναι συμφερόντων της συριακής αντιπολίτευσης (OSDH), επιβεβαίωσε στο Al Manar την εκτόξευση όλμων στην περιοχή χωρίς να παραθέσει στοιχεία για νεκρούς ή τραυματίες. Το Reuters μετέδωσε τη διάψευση του συμβάντος από τον Υπουργό Τύπου της Συρίας : « τα νέα είναι καθ’oλοκληρίαν ψευδή » .
20130808-225423.jpg


Στις Φωτογραφίες ο πρόεδρος Ασάντ κατά την άφιξη και είσοδο του στο τζαμί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΑΘΡΕΦΤΗΣπελλας Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.