Σημαντικά Νέα

ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ: Ο σκηνοθέτης Γιώργος Κιουρτσίδης θα τιμηθεί για τη προσφορά του στα γράμματα και τη τέχνη

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Ο γνωστός στο πανελλήνιο σκηνοθέτης, "ο δικός μας" Γιώργος Κιουρτσίδης, από την πετυχημένη δουλειά του στην Αριδαία, Η "Λ Υ Σ Ι Σ Τ Ρ Α Τ Η" της ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ, που είχαμε την τιμή να μας παραχωρήσει αποκλειστική συνέντευξη, θα τιμηθεί για τη προσφορά του στα γράμματα και τη τέχνη στο Φεστιβάλ Θεάτρου Κορίνθου, μαζί με τον ηθοποιό και σκηνοθέτη Κώστα Καζάκο ενώ ο Θόδωρος Μαραγκός συμμετέχει στην κριτική επιτροπή. 

Σχετικά με το μέγεθος της επιτυχίας αυτής.....      
 σας παραπέμπουμε σε άρθρο απο τον κορινθιακό τύπο, που κάνει εκτενή αναφορά στο θέμα:  


Ο Αύγουστος στην Κόρινθο φέρνει το θέατρο στο προσκήνιο

Φεστιβάλ Θεάτρου Κόρινθος 2013
Όπως κάθε χρόνο έτσι και εφέτος, το Κορινθιακό Θέατρο « Βασίλης Ρώτας» σε συνεργασία με το Δήμο Κορινθίων διοργανώνουν το 11οΦεστιβάλ Θεάτρου «Κόρινθος 2013», από 31 Ιουλίου μέχρι τις 10 Αυγούστου.
Το φεστιβάλ θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου, με  ώρα έναρξης στις 9.00 μ.μ.  και είσοδο ελεύθερη για τους πολίτες. Οι παραστάσεις ξεκινούν με την εκτός διαγωνισμού συμμετοχή από το Γυμνάσιο Χιλιομοδίου, όπου την Τετάρτη, 31 Ιουλίου, παρουσιάζει το μιούζικαλ: ΑΝΝΥ.
Στα διαγωνιστικά τώρα του Φεστιβάλ, την αυλαία ανοίγει την Πέμπτη, 1 Αυγοόυστου, το Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Ίλιου Αττικής, παρουσιάζοντας το έργο του Μπερτολτ Μπρεχτ: «Ο Κύκλος με την Κιμωλία». Την επόμενη μέρα, Παρασκευή, 2 Αυγούστου, η Θεατρική Σκηνή Σαλαμίνας παρουσιάζει το έργο του Κώστα Μουρσελά: «Ω! τι κόσμος Μπαμπά!».
Στη συνέχεια, θα έχουμε τις παρακάτω παραστάσεις:
  • Σάββατο, 3 Αυγούστου, το Δημοτικό Θέατρο Δήμου Μαραθώνα παρουσιάζει το έργο: «Αριστοφάνης. Ο Πλούτος κατά Χουρμούζη».
  • Κυριακή, 4 Αυγούστου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βέροιας παρουσιάζει τους Όρνιθες, του Αριστοφάνη.
  • Δευτέρα, 5 Αυγούστου, η Θεατρική Ομάδα «Εξ Αμάξης» Θεσσαλονίκης, παρουσιάζει το «Ταξίδι», του Γιώργου Θέμελη.
  • Τρίτη, 6 Αυγούστου, το Θεατρικό Εργαστήρι Διστόμου παρουσιάζει το έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη: «Το Μεγάλο μας Τσίρκο».
  • Τετάρτη, 7 Αυγούστου, το Δημοτικό Θέατρο Νέας Ιωνίας φθάνει Κόρινθο με το έργο του Τούρκου σατιρικού συγγραφέα και ακτιβιστή Αζιζ Νεσίν: «Καφές και Δημοκρατία».
  • Πέμπτη, 8 Αυγούστου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Έκφραση» Αλμωπίας – Αριδαίας, έρχεται με τη «Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη.
  • Παρασκευή, 9 Αυγούστου, η Θεατρική Ομάδα «Σκηνοβάτες» από τη Λευκωσία Κύπρου, παρουσιάζει το έργο του Χαμπή Τσαγγάρη: «Το Βασιλόπουλο της Βενεδιάς».
  • Σάββατο, 10 Αυγούστου, το Κορινθιακό Θέατρο «Βασίλης Ρώτας» ρίχνει την αυλαία των παραστάσεων, ως διοργανωτής αυτού του διαγωνισμού, με το έργο του Μποστ: «Μαρία η Πενταγιώτισσα». Ωστόσο, το Κορινθιακό Θέατρο δεν θα συμμετέχει στον διαγωνισμό.
Απονομή βραβείων
Κατά την διάρκεια του Φεστιβάλ, θα τιμηθούν για τη προσφορά τους στα γράμματα και τη τέχνη, ο ηθοποιός Κώστας Καζάκος (6/8), ο ερευνητής Θεάτρου Σκιών και συγγραφέας Μιχάλης Ιερωνυμίδης (7/8) και ο σκηνοθέτης Γιώργος Κιουρτσίδης (8/8). Επίσης, παράλληλα με τις παραστάσεις, θα πραγματοποιηθούν διάφορα χάπενινγκ στους πεζοδρόμους της Κορίνθου, την Τρίτη, 30 Ιουλίου, λίγο πριν ανοίξει η αυλαία.
Τέλος, να αναφέρουμε ότι την κριτική επιτροπή αποτελούν οι Θόδωρος Μαραγκός (σκηνοθέτης- σεναριογράφος), Κορνηλία Κουντούρη (καθηγήτρια μουσικής), Γιώργος  Καρβουτζής (σκηνοθέτης), Αγγελική Μαραγκού (ενδυματολόγος) και Ελένη Μαυραγάνη (καθηγήτρια σωματικής αγωγής).
................................
Να θυμήσουμε ότι  στο φεστιβάλ θεάτρου στην Κόρινθο θα συμμετέχει και η ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ  με την παράσταση  Η "Λ Υ Σ Ι Σ Τ Ρ Α Τ Η". που γνώρισε μεγάλη επιτυχία στον τόπο μας. 
Αναμφισβήτητα αποτελή τεράστια  επιτυχία η εκπροσώπιση της αξιόλογης δουλειάς που γίνεται στον τόπο μας και αποτελέι τιμή και αναγνώριση, ιδιαίτερης αξίας σε πανελλαδικό επίπεδο η συμμετοχή στη συγκεκριμένο φεστιβάλ. 
Εμείς να ευχηθούμε στην " ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ" καλή επιτυχία!

σημ.: σχετικές αναρτήσεις στον ΚΑΘΡΕΦΤΗ ενημέρωσης:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΑΘΡΕΦΤΗΣπελλας Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.