Σημαντικά Νέα

Ο ΓΚΡΟΥΕΦΣΚΙ ΕΣΤΕΙΛΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ ΤΗΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΗ ΒΟΔΜΑΔΑ ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΡΦΩΣΟΥΝ ΟΙ ΓΥΦΤΟΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΜΑΘΟΥΜΕ...!!!

ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΤΗΣ "ΛΥΣΗΣ" ΜΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΟΛΤΙΚΗ ΛΥΣΗ  ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ...


Επιστολή στον Αντώνη Σαμαρά απέστειλε την περασμένη εβδομάδα ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι, στην οποία προτείνει τρόπους για να ξεπεραστεί η....    στασιμότητα στις διαπραγματεύσεις για το ζήτημα της ονομασίας, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εφημερίδας «Ντνέβνικ».

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο κ. Γκρούεφσκι στην επιστολή του προτείνει στον κ. Σαμαρά το σχηματισμό ομάδων εργασίας με επικεφαλής τους πρωθυπουργούς των δύο χωρών, οι οποίες θα συνομιλήσουν άμεσα για την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας. «Να ...   συναντηθούμε ακόμη και αυτή την εβδομάδα» αναφέρει ο κ. Γκρούεφσκι, σύμφωνα με το δημοσίευμα, το οποίο σημειώνει ότι πρόκειται για επιστολή στην οποία προτείνεται κάτι πολύ πιο ουσιαστικό από τις συναντήσεις μεταξύ των πρωθυπουργών των δύο χωρών που λάμβαναν χώρα στο παρελθόν.

Ο κ. Γκρούεφσκι σημειώνει ότι σε κάθε περίπτωση, οι δύο χώρες θα είχαν να επωφεληθούν από την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας η οποία στην παρούσα φάση δεν είναι ορατή καθώς οι διαπραγματεύσεις δεν προχωρούν όπως θα έπρεπε.

Ακόμα, αναφέρει ότι οι διαπραγματεύσεις θα διεξάγονται υπό την αιγίδα του ΟΗΕ και στο πλαίσιο της εντολής του διαμεσολαβητή του διεθνή οργανισμού για το το ζήτημα της ονομασίας, Μάθιου Νίμιτς.

Μάλιστα, ο κ. Γκρούεφσκι ζητά από τον Αντώνη Σαμαρά την υποστήριξη της Ελλάδας για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της πΓΔΜ, μια τέτοια εξέλιξη θα συμβάλει στη διαμόρφωση ενός καλύτερου μέλλοντος για τις δύο χώρες και για την περιοχή, και θα βελτιώσει το κλίμα για την επιτυχή κατάληξη του θέματος της ονομασίας.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Γκρούεφσκι αναφέρει ότι επιθυμεί ειλικρινά να αποτελέσει η Ελλάδα έναν σημαίνοντα εταίρο και υποστηρικτή της χώρας του για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΕΕ.

Η ιστοσελίδα της «Ντνέβνικ» αναφέρει ότι όλη η επιστολή του κ. Γκρούεφσκι προς τον κ. Σαμαρά θα δημοσιευτεί στο αυριανό φύλλο της εφημερίδας.

Πηγή:Voria

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΑΘΡΕΦΤΗΣπελλας Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.