Σημαντικά Νέα

Κτηνίατροι στην Κεντρική Μακεδονία συνελήφθησαν για «φακελάκι»

Την κατηγορία ότι αξίωσαν και έλαβαν «γρηγορόσημο» από κτηνοτρόφο της περιοχής, για να επιταχύνουν τις διαδικασίες αποζημίωσής τους, έπειτα από την εκδήλωση μολυσματικής νόσου σε βοοειδή της μονάδας του, τα οποία, για το λόγο αυτό, υποχρεώθηκε να σφαγιάσει, αντιμετωπίζουν 3 κτηνίατροι της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, που συνελήφθησαν και οδηγούνται ενώπιον της Δικαιοσύνης.
Την υπόθεση με το «φακελάκι» την αποκάλυψε η Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος της ΕΛ.ΑΣ., όπου απευθύνθηκε ο κτηνοτρόφος ....    καταγγέλλοντας τους κτηνιάτρους. Όπως έγινε γνωστό, οι «αδιάφθοροι» της ΕΛ.ΑΣ. συνέλαβαν επ' αυτοφώρω έναν εκ των τριών υπαλλήλων, την ώρα που παραλάμβανε από τον αγελαδοτρόφο 12.000 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα. Λίγο αργότερα συνελήφθησαν και οι άλλοι δύο συνάδελφοί του που, κατά τον καταγγέλλοντα, εμπλέκονταν στην υπόθεση.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ- ΜΠΕ, πληροφορίες αναφέρουν ότι οι κατηγορούμενοι φέρονται να αξίωσαν από τον κτηνοτρόφο για να τον διευκολύνουν, διπλάσια χρήματα από αυτά με τα οποία συνελήφθησαν κατά την αστυνομική επιχείρηση.

Οι κατηγορούμενοι ισχυρίζονται ότι στήθηκε σκευωρία εις βάρος τους, προκειμένου να σταματήσουν οι έλεγχοι από τους κτηνιάτρους για τις αποζημιώσεις.

Με το... ζόρι βρουκέλλωση ελέω έλλειψης ρευστού;

Η Ένωση Εμπόρων Κρέατος και Ζώντων Ζώων Μακεδονίας – Θράκης και Θεσσαλίας επισημαίνει σε ανακοίνωσή της ότι το εν λόγω συμβάν μπορεί να οφείλεται στην απελπισία πολλών κτηνοτρόφων να χαρακτηρίσουν τα κοπάδια τους ως βρουκελλικά για να πάρουν τις αντίστοιχες αποζημιώσεις καθώς υπάρχει τεράστια πίεση για ρευστό.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής

Κύριοι

Το μεγάλο πρόβλημα των αγελαδοτρόφων που είναι ο χρόνος πληρωμής από τις γαλακτοβιομηχανίες και η αντίστοιχη πίεση για μετρητά για αγορά ζωοτροφών οδηγούν σε αδιέξοδο αλλά και πίεση προς τους κτηνοτρόφους να χαρακτηρίσουν τα κοπάδια τους ως βρουκελλικά για να τα καταστρέψουν και να πάρουν τις αντίστοιχες  αποζημιώσεις.

Το χθεσινό συμβάν και οι συλλήψεις πιστεύουμε ότι αντανακλούν ίσως την προσπάθεια απελπισμένων κτηνοτρόφων να εκμαιεύσουν με κάθε τρόπο την έγκριση της Υπηρεσίας για χαρακτηρισμό των κοπαδιών ως μολυσματικά.   ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΑΘΡΕΦΤΗΣπελλας Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.