Σημαντικά Νέα

Κινητοποιήσεις που θα ξεκινήσουν από το ΥπΑΑΤ στις 11 Ιουλίου και θα κορυφωθούν στις 28 Αυγούστου στα Τέμπη αποφάσισαν οι κτηνοτρόφοι

Σειρά κινητοποιήσεων οι οποίες θα ξεκινήσουν την ερχόμενη Πέμπτη, 11 Ιουλίου, από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και τον ΟΠΕΚΕΠΕ στην Αθήνα και θα κορυφωθούν στα Τέμπη στις 28 Αυγούστου, εξήγγειλαν τα μέλη της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ). Σύμφωνα με όσα αναφέρει στον ΑγροΤύπο, ο Πρόεδρος της ΠΕΚ, κ. Δημήτρης Καμπούρης: «η πολιτεία έχει μπει σε μια τακτική πολιτικής .....   σύμφωνα με την οποία κάνουν περικοπές όπου δεν φτάνουν τα λεφτά. Έκοψαν πολλούς από το άρθρο 68, μας κορόιδεψαν με το de minimis, η εξισωτική έχει αργήσει και πάλι θα αναγκαστούμε να αγοράσουμε ζωοτροφές από τους εμπόρους και όχι από τους παραγωγούς αφού έχουν αλωνίσει τα χωράφια τους».

Και προσθέτει: «Επίσης έχει προκύψει μεγάλο πρόβλημα με τα βοσκοτόπια. Εμείς αρχικά θα πραγματοποιήσουμε στις 11 Ιουλίου παράσταση διαμαρτυρίας στο ΥπΑΑΤ και τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Μάλιστα όσο καθυστερεί η εξισωτική και η επιστροφή ΦΠΑ θα κάνουμε διαμαρτυρίες σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Γενικά όπου υπάρχει έστω και κάποιο τοπικό πρόβλημα θα κάνουμε διαμαρτυρίες».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΕΚ αναφέρει:

Μετά την κινητοποίηση των κτηνοτρόφων των Γρεβενών που είχε πανελλαδικό χαρακτήρα, οι κτηνοτρόφοι αποφάσισαν τη συνέχιση των κινητοποιήσεων πανελλαδικά.
Συγκεκριμένα, στις 11 Ιουλίου, παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και στον ΟΠΕΚΕΠΕ.
Στη συνέχεια, τοπικές – περιφερειακές κινητοποιήσεις για την άμεση καταβολή του ΦΠΑ, της εξισωτικής αποζημίωσης, την πληρωμή του άρθρου 68 για όσους δεν πληρώθηκαν, την αποκατάσταση του προβλήματος με τα βοσκοτόπια, την έγκαιρη καταβολή της ενιαίας ενίσχυσης, την πληρωμή των ενισχύσεων παλαιότερων ετών και την αποτροπή της μείωσης των τιμών από τις γαλακτοβιομηχανίες.
Οι κινητοποιήσεις θα κορυφωθούν προς το τέλος Αυγούστου και συγκεκριμένα στις 28 Αυγούστου με μεγάλη πανελλαδικού χαρακτήρα κινητοποίηση στα Τέμπη.
Η κατάσταση πρέπει να αλλάξει. Η κτηνοτροφία κινδυνεύει. Οι κτηνοτρόφοι αγωνιούν για το μέλλον της ζωής τους και της χώρας. Δεν μπορούν να περιμένουν άλλο. Ζητούν άμεση λύση των προβλημάτων και ανατροπή αυτής της κατάστασης. Προαναγγέλλουν κινητοποιήσεις οι οποίες θα συνεχιστούν το φθινόπωρο εάν δεν αλλάξει η πολιτική της απαξίωσης και της καθημερινής υποβάθμισης του βιοτικού τους επιπέδου.  πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΑΘΡΕΦΤΗΣπελλας Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.